ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ… ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΟ ΧΙΟΝΙ

    Κοινοποίηση:
    kairos

    Άνοιξε λίγο μετά τις 8 το πρωί το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία που είχε κλείσει βαπό το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας. Μετά από απόφαση της Τροχαίας και των διαχειριστών του δρόμου μπροστά από τα οχήματα θα κινείται εκχιονιστικό προκειμένου οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Στη συνέχεια ο δρόμος θα ανοίξει και στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε λίγο μετά τις 2:35 με απόφαση της τροχαίας. Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η απόφαση ελήφθη γιατί η χιονόπτωση στο ύψος της Μαλακάσας ήταν σφοδρή.

    Υπεύθυνη για την διατήρηση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό είναι η Νέα Οδός, αρμόδιοι της οποίας πάντως επισημαίνουν ότι την απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας την έλαβε η Τροχαία.

    Γεγονός είναι πάντως πως λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν ικανές να παραλύσουν το κράτος, κόβωντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα στα δύο, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους

    ΩΡΑ 06:54

    Αποκομμένη η Αθήνα προς το βορρά – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς – Ακινητοποιημένα τα οχήματα από την γέφυρα Καλυφτάκη –

    Με μεγάλη υπομονλή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας καθώς, οι Αρχές έκλεισαν το δρόμο λόγω του χιονιού.

    Παρά την ολονύχτια προσπάθεια να μείνει το εθνικό δίκτυο ανοιχτό, η κεντρική οδική αρτηρία έκλεισε λίγο πριν τις 06:00 το πρωί.

    Η Τροχαία ακινητοποιεί τα οχήματα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά και δεν επιτρέπει να κινηθεί κανένα όχημα μέχρι το 93 χιλιόμετρο, στη Θήβα.

    Αυτό σημαίνει πως η Αθήνα έχει αποκοπεί οδικώς από την υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Πελοπόννησο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, έχει σημειωθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

    Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη (Δήμος Κηφισιάς), στο ρεύμα προς Λαμία και από το Σχηματάρι στο ρεύμα προς Αθήνα.
    Στην έξοδο της Αττικής Οδού προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας
    Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Καισαριανής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.
    Στη λεωφόρο Κατεχάκη, στην έξοδο προς Καισαριανή.
    Στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

    Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Οι οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι μέσα στα οχήματά τους και κανείς δεν τους ενημερώνει πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

    Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Πόσο ηλίθιοι είναι ρε εκεί κάτω,με 1 πόντο χιόνι κλείνουν τον δρόμο….με τη λογική αυτή στη Βόρεια Ευρώπη έπρεπε τον χειμώνα να σταματούσαν όλα……

    Comments are closed.