ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ, ΧΑΣΑΝ ΝΑΣΡΑΛΑ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

    Κοινοποίηση:
    AP24271444699630-1

    Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετά από ώρες σιωπής επιβεβαίωσε το Σάββατο (28/9) ότι ο ηγέτης της Σαγιέντ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και ορκίστηκε να συνεχίσει τη μάχη κατά του Ισραήλ.

    Παράλληλα η σιιτική οργάνωση δηλώνει ότι ο πόλεμος κατά του Ισραήλ συνεχίζεται.

    Νωρίτερα πηγές από Βηρυτό αποκάλυπταν ότι έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί του από το βράδυ της Παρασκευής (27/9) που έγινε η επίθεση του Ισραήλ.

    Την πληροφορία ότι ο Νασράλα είναι νεκρός επιβεβαίωσε και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, θα είχε πράγματι πεθάνει», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

    Αυτό που ελπίζει το Ισραήλ είναι ότι ο θάνατός του θα κάνει τη Χεζμπολάχ να αλλάξει πορεία, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    «Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Ναντάβ Σοσάνι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης.

    «Βλέπουμε τη Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον μας εδώ και ένα χρόνο. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους εναντίον μας ή θα προσπαθήσουν να το κάνουν», είπε.

    Κάλεσμα συσπείρωσης των Μουσουλμάνων από τον Χαμενεί
    Κάλεσμα στους απανταχού Μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς του Ισραήλ» απηύθυνε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

    «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για τον Νασράλα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ο Χαμενεί μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

    Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία το Ιράν
    Από την πλευρά του Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι η Τεχεράνη θα αρχίσει την καταγραφή για την ανάπτυξη δυνάμεων στο Λίβανο τις επόμενες ημέρες, μετά το χτύπημα του Ισραήλ που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

    Ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Χασάν Αχτάρι, αναπληρωτής του Ιράν για τις διεθνείς υποθέσεις, λέει ότι οι αξιωματούχοι θα δώσουν άδεια για την ανάπτυξη δυνάμεων στο Λίβανο και στη συριακή πλευρά των υψωμάτων του Γκολάν.

    «Μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις στο Λίβανο για να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ, όπως ακριβώς κάναμε το έτος 1981», λέει.Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς του Ισραήλ».

    Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα την ώρα που οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να χτυπούν τη Βηρυτό με τη Χεζμπολάχ να απαντά με την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ που έθεσαν σε συναγερμό το Ισραήλ.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερους από 140 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

    Για την κατάσταση στα μέτωπα ενημερώθηκε ο υπουργός Άμυνας Γιόβ Γκάλαντ σε σύσκεψη με τον αρχηγό του επιτελείου του Ισραηλινού στρατού αντιστράτηγο Χερζί Χαλεβί και τον διευθυντή της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα.

    Σε μία άλλη εξέλιξη Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, εμπόδισαν ιρανικό αεροσκάφος να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, επέστρεψε στο σημείο προέλευσής του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Αλλαζει το τοπιο στη Μεση Ανατολη η θα την πληρωσουνε Ευρωπαιοι πολιτες απο αλλαχουακμπαριστες? !

    Leave a Response