ΕΚΤΑΚΤΟ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ – ΝΕΚΡΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΟΥ – ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ

Κοινοποίηση:
faraggi_samarias

Μια γυναίκα πεζοπόρος, επισκέπτρια του φαραγγιού Σαμαριάς έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι. Πρόκειται για τουρίστρια 35 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από αιμορραγία.

Το συμβάν έγινε στις Πόρτες, προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Οι πρώτες πληφορορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβισμένοι καθώς οι βράχοι έχουν αποκλείσει διόδους πρόσβασης!

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπάκο, υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, 300 τουρίστες του φαραγγιού έχουν εγκλωβιστεί, και άμεσα τους προσεγγίζουν εθελοντικές ομάδες, και στελέχη της ΕΜΑΚ. Οι περισσότεροι θα μεταφερθούν από την Αγία Ρουμέλη με το καράβι στη Χώρα Σφακίων ενώ κάποιοι θα παραμείνουν στο χωριό Σαμαριά εντός του φαραγγιού. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, δεν υπάρχουν προβλήματα ή τραυματισμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. κοιτα ρε και εγω νομιζα ,τωρα που κλεισανε τη ΧΑ στη φυλακη @θα ηταν ολα αψογα στη χωρα,τα γιδια τρωνε κουτοχορτο ακομαααααααα

  2. Ε καλά, ενταξει μην το χεσουμε και εντελώς το θέμα! Αυτά συμβαίνουν παντού, σε όλες τις χώρες του πλανήτη. 🙄

  3. Υπηρχε προβλεψη για κταιγιδα στην ΚΡΓΤΗ. Αυτο συνιοστα κινδυνο …..Χρειαζεται και λιγη προσοχη απο μερια πολιτων.

  4. Καμμια μεριμνα,καμμια υποδομη,ολα στην τυχη τους.
    Θελουμε και τουρισμο τρομάρα μας….

Leave a Response