ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΟΛΗ – ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΝΕΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Κοινοποίηση:
proastiakos

Σας ενημερώσαμε νωρίτερα το πρωί για το συμβάν με τα τρένα του προαστιακού, τα οποία παραλίγο να συγκρουστούν μετωπικά κοντά στους Αγίους Αναργύρους.

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΖΟΥΜΕ! Παραλίγο τραγωδία στον προαστιακό – Έστειλαν τα τρένα προς μετωπική!!!

Ο ΟΣΕ πριν λίγο, ενημέρωσε ότι ο Σταθμάρχης που έδωσε τη λάθος εντολή, τέθηκε εκτός υπηρεσίας άμεσα.

Η ανακοίνωση:

Αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό μετωπικής σύγκρουσης δυο αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηροδρόμου σήμερα νωρίς το πρωί κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων όταν τα δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου, αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του σταθμάρχη της Αθήνας και των μηχανοδηγών, που διόρθωσαν το λάθος του σταθμάρχη του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, ο οποίος τέθηκε άμεσα με εντολή της διοίκησης του ΟΣΕ εκτός υπηρεσίας. Επιπλέον, η διοίκηση του ΟΣΕ έδωσε εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών, συνέλεξε τα δεδομένα των ηχητικών καταγραφών – και ζήτησε την απολογία του σταθμάρχη του ΣΚΑ που ενεπλάκη στο περιστατικό καθώς και αναφορά του σταθμάρχη Αθηνών που αντελήφθη το συμβάν ενώ ενημέρωσε και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για το περιστατικό.

Αναφορικά με περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2024, στο τμήμα μονής γραμμής μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων, ο ΟΣΕ τονίζει τα εξής:

Περί τις 09:13 η αμαξοστοιχία 1210, με προορισμό το Αεροδρόμιο, έλαβε σήμα αναχώρησης από τον σταθμό Αθηνών. Ενόσω η αμαξοστοιχία 1210 είχε αρχίσει να κινείται προς τον ΣΣ Αγίων Αναργύρων, έλαβε εντολή από το ΣΚΑ να ξεκινήσει με κατεύθυνση προς ΣΣ Αθηνών η αμαξοστοιχία 1307 προερχόμενη από το Κιάτο.

Ο σταθμάρχης των Αθηνών και ο μηχανοδηγός της 1210, ακούγοντας την εντολή αναχώρησης που έδωσε το ΣΚΑ στην αμαξοστοιχία 1307, επικοινώνησε ο πρώτος μέσω GSM-R με το ΣΚΑ, όπου και δόθηκε άμεσα εντολή ακύρωσης της εντολής κίνησης της αμαξοστοιχίας 1307 προς ΣΣ Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα και ο μηχανοδηγός της 1210 επικοινώνησε μέσω VHF με τον μηχανοδηγό της 1307 και τον ενημέρωσε ότι ήδη κινείται προς ΣΣ Αγίων Αναργύρων.

Ταυτόχρονα σχεδόν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1307 αντελήφθη την κατάσταση και ακινητοποίησε τον συρμό, αμέσως, μόλις είχε εξέλθει του ΣΣ Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση 500μ. προτού εισέλθει στην μονή γραμμή.

«Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι, η πιστή τήρηση των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από όλους τους εμπλεκόμενους στην κυκλοφορία των τρένων, ο οποίος περιλαμβάνει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα της ομαλής διεξαγωγής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας» δηλώνει η διοίκηση του ΟΣΕ επισημαίνοντας πως έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού, ώστε να αποτρέπονται μεμονωμένα λάθη. «Στόχος παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών» δηλώνει η διοίκηση του Οργανισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ;;; ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ( ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ) ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ Ο ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ 1210;; ΠΑΛΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

  2. Κάθε μέρα ο κόσμος παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα για να πάει στη δουλειά του. Όλα μπάχαλο. Τα λεωφορεία παίρνουν φωτιά τα τραίνα πάμε και όπου βγεί τα καράβια μένουν από βλάβες και πάει λέγοντας.. Τους αληταράδες πολιτικούς δεν τους καίγεται καρφί γιατί αυτοί και τα κωλόπαιδά τους πάνε με σωφέρ και συνοδεία παντού. Οπότε ας γίνουν όλα τσιμέντο.

  3. ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;;; Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ!!!!

  4. Με Κούλα θα ζήσουμε ακόμη και σύγκρουση τρένου με ποταμόπλοιο.

  5. Aν δεν λειτουργεί η τηλεδιοικηση και τα φωτοσηματα διπλα στον κεντρικότερο Σιδηροδρομικό σταθμό της της Ελλάδος σκέψου τι γίνεται παραέξω. Eγκληματίες….

  6. Ευτυχώς οι επιβάτες ( κομπάρσοι) το έχουν πάρει χαμπάρι το έργο και συνοστιζονταί στα τελευταία βαγόνια με την ελπίδα να επιζήσουν, αλίμονο στον κασκαντέρ τον μηχανοδηγό που με το παράθυρο ανοιχτό είναι έτοιμος αν χρειαστεί για το άλμα,,,

  7. Το μόνο που νοιάζει την Κουλάρα και τους μισθοφόρους υπαλλήλους της είναι οι καρέκλες, τπτ άλλο.

  8. Ευτυχώτς ο μηχανοδηγός ήταν ψιλιασμένος , γνωρίζοντας πλέων σε τι χώρα ζει και εργάζεται

  9. Όλη μερα κάθονται στο γραφείο και πίνουν τσιπουρα παίζοντας τάβλι αυτοί είναι οι δημόσιοι υπαληλοι

  10. επικινδυνο πολυ να χρησιμοποιεις τα μεσα μαζικης μεταφορας στην αποικια του χρεους

  11. Ρε τι κτήνη μαλακισμένα είναι αυτά; 1 + 1 = 2 ρε τζομπάνη, ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις; Εκεί στη νδ, προσέξτε λίγο, είπαμε, διορίζετε απ’ τα παράθυρα, οκ, το ξέρουμε, αλλά ούτε τα στοιχειώδη δεν ξέρετε ούτε εσείς και ούτε και τα βυσματά σας στο Δημόσιο.

  12. μεγα προβλημα & μεγα λαθος πρεπει το θεμα να βγει πρωτη ειδηση σε ολα τα δελτια ειδησεων καθως μιλαμε για παραλιγο δυστυχημα & με περισσοτερους επιβατες , εφοσον η γραμμη ηταν στο νομο Αττικης …..και συγκεκριμενα μεσα του Αστικου ιστου …Δεν θα συζητουσαμε για τιμωριες υπευθυνων εφοσον τους καλυπτει η καθε εκαστοτες κυβερνησεις…..

  13. Μωρή Κούλα, ο Τσίπρας μας έκαψε γιατί είναι αλβανογενής και τεφάλ του κερατά. Εσύ μωρή Κούλα που το παίζεις πατριώτης, γιατί προσλαμβάνεις κηφήνες στον ΟΣΕ και γιατί αφήνεις να καίγονται δάση όλως τυχαίως δίπλα σε σημαντικά στρατόπεδα τόσο της αεράμυνας των Αθηνών όσο και δίπλα σε πολεμικά αεροδρόμια, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεις να αφήνεις να εισέρχονται κάθε μέρα αρκετές εκατοντάδες λαθρομουσλίμια; Έτσι κάνουν οι δήθεν πατριώτες και δήθεν δεξιοί; Ή απλά αυτό σε βάζει να κάνεις η εβραϊκή καταγωγή σου;

  14. Άμα ξέρεις να μετράς 10 γίδια και έχεις μπάρμπα στη Κορώνη γίνεσαι σταθμάρχης.

  15. Την απάντηση την έδωσε ο Βελόπουλος: “Η ημέρα που θα φύγει η ΝΔ από την εξουσία θα είναι ημέρα γιορτής”.

    1. ημερα γιορτης θα ειναι η μερα που το μητσοτακεικο με ολη τη νουδουλαρια θα μπουν οικογενειακως στον κορυδαλλο για πολλα πολλα χρονια

  16. Φωτογραφικές προσλήψεις ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ…ΚΛΕΙΔΟΥΧΩΝ…ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ…
    Μερικώς εκπιδευμενοι, μάλλον ακατάλληλοι.
    Είχα πει και παλαιότερα είναι θέμα χρόνου να έχουμε νέα ΤΕΜΠΗ…
    Μήπως θέλετε περισσότερες πληροφορίες;;;

    1. Για τα αστικά κόμματα το κράτος και το Δημόσιο είναι λάφυρα και τίποτα παραπάνω.
      Αν διαβάζαμε λίγο Μαρξ και Λένιν, δεν θα ήμασταν στο μαύρο χάλι που είμαστε. Μια ξεφτιλισμένη Μπανανία στα χέρια του Κεφαλαίου χωρίς στον ήλιο μοίρα.

      1. Έχεις δίκιο. Με κομμουνισμό δε θα κινδινευαμε στα τρένα. Θα ήμασταν καθημερινά σε κράτος φυλακή δω και αυτά που ονειρεύεσαι από τα οποία όσοι ζουν ή έζησαν προσπαθούσαν να δραπετεύσουν με κάθε τρόπο. Δε νομίζω να προσπάθησε ποτέ κάποιος να περάσει από την ανατολική στη δυτική Γερμανία.

  17. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΓΕ ΜΑΣ ΑΠΟ Τ ΟΥΣ ΑΝΕΥΘΗΝΟ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΗΜΑΡΤΟ Ν ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣ ΑΜΗΝ+++

Leave a Response