ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ “ΣΩΣΟΥΝ” ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ – Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Κοινοποίηση:
a2009a0b-elaiolado

Χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να είναι η παραγωγή ελαιόλαδου και αυτό λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας κυρίως στην Κρήτη. Παράγοντες της κρητικής αγοράς ελαιόλαδου αναφέρουν πως η έλλειψη βροχοπτώσεων, θα οδηγήσει σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή του, ειδικά αν δεν αντιστραφεί αυτό το κλίμα κατά τον τρέχοντα μήνα.

Καλύτερη φαίνεται πως είναι στα δυτικά του νησιού, δηλαδή στα Χανιά. Μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου στην Κρήτη θα σήμαινε μειωμένη παραγωγή σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο νησί παράγεται το 30% – 40% της πανελλαδικής παραγωγής. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν αναμένεται για αυτό το λόγο, όμως, να υπάρξουν νέες αυξητικές τάσεις στις τιμές του ελαιόλαδου ή έστω σοβαρές αντιστάσεις στη μείωση τους.

Και αυτό γιατί αναμένεται εξαιρετικά καλή παραγωγή στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα. Ακόμη και έτσι, όμως, δεν αναμένεται ιδιαίτερα αισθητή μείωση της τιμής του ελαιόλαδου φέτος, καθώς το αποθεματικό είναι μηδαμινό.

Η τελική εικόνα πάντως για τις νέες τιμές του ελαιόλαδου αναμένεται να φανεί προς τα Χριστούγεννα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ισπανία έχουν βγάλει την φετινή σοδιά με μισή τιμή και στην Ελλάδα σου λέει θα μείνει ίδια. Μπεεε…

  2. Εσύ και οι υπόλοιποι πονηροί ψηφοφόροι πάρτε το κινέζικο με 1€ και αφήστε τους υπόλοιπους ευρωπαίους,αμερικάνους και λοιπούς να απολαμβάνουν το Ελληνικό.
    Η καριέρα σας είναι μέχρι φρέντο με 2-3€ και τσιγάρα άλλα 5€.

  3. Φωκίδα είναι τίγκα γεμάτη φέτος. Μαζεύουν άγουρες 2 μήνες τώρα και έχει κανονικές από τον επόμενο μήνα μέχρι Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

    Μέχρι και ο αδελφός μου που δεν είχε 4 χρόνια, έχει τις ελιές γεμάτες φέτος και δεν ξέρει που να βάλει 300-400κιλά λάδι από 100-150 που μάζευε. Δεν θέλει να πουλήσει αλλά να έχει για όταν δεν έχουν.

  4. Πολύ σύντομα θα εισάγουν ελαιόλαδο από την Κίνα με κόστος 1 ευρώ το κιλό στο ράφι.
    Οπότε όλα τα υπόλοιπα θα μείνουν αδιαθετα.

    1. Μακαρι,γιατι οι ντοπιοι ελαιοπαραγωγοι την εχουν δει οι βασιλιαδες του καμπου και πουλανε οσο θελουνε!

Leave a Response