Ο 67χρονος Γιανούζ Ραζ έγινε ο πρώτος ασθενής που έλαβε το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Ο ίδιος πήρε μέρος στο πείραμα με αισιοδοξία – αν όλα πάνε καλά μπορεί να γίνει η αρχή μιας νέας και επαναστατικής θεραπείας.
Πώς, όμως, θα βοηθήσει ένα εμβόλιο, στην καταπολέμηση ενός από τις πιο συχνούς, σε άνδρες και γυναίκες, τύπους καρκίνου; Αντίθετα από τα εμβόλια που κάνουμε για να μην νοσήσουμε, τα εμβόλια για τον καρκίνο είναι φτιαγμένα για όσους ήδη πάσχουν.
Το εμβόλιο με το κωδικό όνομα BNT116 αναπτύσσεται από την BioNTech με τεχνολογία mRNA, την ίδια πάνω στην οποία βασίστηκε το εμβόλιο για την COVID-19.
Ο 67χρονος Ραζ έκανε έξι ενέσεις μέσα σε μισή ώρα, από τις οποίες κάθε μία περιείχε διαφορετικό γενετικό υλικό. Θα κάνει το εμβόλιο κάθε εβδομάδα για άλλες έξι εβδομάδες και στη συνέχεια κάθε τρεις εβδομάδες για άλλες 54 εβδομάδες (δηλαδή, ένα χρόνο).
Στόχος των επιστημόνων είναι να «εκπαιδεύσουν» πέντε δισεκατομμύρια κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τη χημειοθεραπεία γιατί οι παράπλευρες συνέπειες στα υγιή σωματικά κύτταρα θα είναι σαφώς λιγότερες.
Ο καρκίνος, αναφέρει το Sky News, έχει ένα τρόπο να κρύβεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό το εμβόλιο «διδάσκει» στο ανοσοποιητικό σύστημα ότι ο όγκος είναι απειλή με στόχο να το βάλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Περιέχει πληροφορίες για «δείκτες» πάνω στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων τους οποίους «μαθαίνουν» να αναγνωρίζουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού.
Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι, κατά κάποιο τρόπο, «γενικό», για όλους τους ασθενείς με συγκεκριμένο είδος καρκίνου. Άλλα εμβόλια, για άλλους τύπους καρκίνου είναι φτιαγμένα ειδικά για κάθε ένα ασθενή. Σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών είναι για παράδειγμα ένα προσωποποιημέμνο εμβόλιο mRNA για το μελάνωμα, ενώ άλλο ένα αναπτύσσεται για τον καρκίνο του παχέως εντέρου.
Ο μη μικροκυτταρικός, από τον οποίο πάσχει και ο Ραζ, είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του πνεύμονα. Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, οφείλεται στο κάπνισμα. Κάθε χρόνο οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο φτάνουν τα 1,8 εκατομμύρια.
Για πολλούς ασθενείς η διάγνωση έρχεται αργά, γιατί αυτός ο καρκίνος δεν έχει συμπτώματα στα αρχικά στάδια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά αποτελεσματική – μόλις ένας στους τέσσερις επιβιώνει πέντε χρόνια από την πρώτη διάγνωση.
Είναι η πρώτη φορά που το εμβόλιο δοκιμάζεται σε ανθρώπους. Η δοκιμή θα επιβεβαιώσει εάν υπάρχουν παρενέργειες προτού οι γιατροί προχωρήσουν σε μελέτες σε μεγαλύτερο δείγμα.
Σταδιακά η έρευνα θα επεκταθεί σε έξι νοσοκομεία και 130 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο. Θα περιλαμβάνει και ασθενείς σε σχετικά πρώιμο στάδιο, που δεν έχουν κάνει επέμβαση ή χημειοθεραπείες, και ασθενείς που έχουν εμφανίσει μεταστάσεις ή επανεμφάνιση του καρκίνου.
Ο Ραζ, επιστήμονας και ο ίδιος στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, δηλώνει εξαιρετικά αισιόδοξος. Θέλει μάλιστα να επιστρέψει στους μαραθωνίου που κάποτε έτρεχε – το 2016 είχε τρέξει και στην Αθήνα. Στόχος του, μέσα σε τρία χρόνια να τρέξει στο Λονδίνο.
Ας μου πει? κάποιος πρώτα τη είναι ακριβώς ΚΑΡΚΙΝΟΣ??????
Γίνατε ξαφνικά όλοι φαρμακοποιοί, βιολόγοι και γιατροί εδώ μέσα και έχετε και άποψη για θέματα βιοτεχνολογίας, γενετικής μηχανικής, φαρμακολογίας, φαρμακευτικής τεχνολογίας, μοριακής βιολογίας και ανοσολογίας; Βλάκες, αμόρφωτοι, ψέκες.
κάτι συνωμοσιολογικό
Ήξεραν οτι τα mRna εμβόλια για το καρκίνο είναι τοξικά μετα απο πειράματα αλλα δεν έχουν άλλο τρόπο για να πουλήσουν θεραπεία καρκίνου για να τα κονομήσουν οπότε έκαναν κάτι πονηρό… με τον covid εξανάγκασαν όλο το κόσμο να κάνει εμβόλιο mRna οπότε όσοι είναι να φύγουν απο τη μέση έφυγαν ή θα φύγουν και όποιοι οργανισμοί το αντέξουν ξέρουν οι φαρμακευτικές οτι μπορούν να τους κάνουν το θαυματουργό εμβόλιο κατά του καρκίνου με αύξημένες πιθανότητες επιτυχίας έτσι ξεκαθάρισαν τους ανθρώπους και θα πουλάνε τα πανάκριβα εμβόλια τους άνετα
Αν είναι τόσο πετυχημένο όσο ήταν το εμβόλιο για τον κόβιντ τότε θα φύγει από ξαφνικίτιδα ο υπόλοιπος πλανήτης.
Χαχαχαχα με εκαναν και γελασα…ποσο μπακαληδες γινανε οι φωστηρες ΑΠΟΣΤΗΜΑμονες ….τραβατε οσοι εχετε το κεφαλι ακατοικητο και καντε το …δωστε και χαιρετισμους στους…ανωθεν ..του ουρανου
Τρεχτε,καντε τα, να σωθειτε… Στην αγκαλια του Αγ Πετρου … Ε ρε δουλεμα
είναι θεραπεία για καρκινοπαθείς. Το λενε εμβόλιο για να δικαιώσουν το δολοφονικό μπόλι που κάνανε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι και σε παιδιά για τον κοροϊδοΐό
Biontech – Αν υστερα απο ολα αυτα υπαρχουν προβατα που τους πιστευουν ακόμη , ειναι αξιοι της μοιρας τους
Μακάρι να λειτουργεί…. Γιατί λέγεται εμβόλιο όμως γονιδιακή θεραπεία δεν είναι;
Δεν είναι εμβόλιο, γεννετική-κυτταρική θεραπεία λεγεται.
Ξέρετε το ανέκδοτο με το τζίνι και την καμπούρα;
Αν έχεις καρκίνο, σε θεραπεύει.
Αν δεν έχεις, σου φτιάχνει έναν.
Μην ξεχνάτε, είναι mRNA. Επομένως εστιάζει στο γονιδίωμα και στη γενετική προδιάθεση.
Μας δουλεύουν πάλι. Αν κόψουν το κάπνισμα και το αλκοόλ δεν έχουν θέμα.
Γενετική προδιάθεση έχουν γυναίκες που αναπτύσουν καρκίνο του στήθους.
Εκεί χτυπάς με mRNA. Στους θεριακλήδες με αλκοολισμό δεν……….
Αναφέρατε ότι : “Είναι η πρώτη φορά που το εμβόλιο δοκιμάζεται σε ανθρώπους.”
ΨΕΥΔΕΣ.!!
Σίγουρα πάντως είναι η 1η φορά που το εφαρμόζουν δημόσια. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι οι πολύτιμες πληροφορίες πού με την πάροδο των ετών έχουν προκύψει από το Τσερνομπίλ, και επεξεργαζονται από τους Ρώσους.