ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ! ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΝΑΛΥΕΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΣΚΟΝΑΚΙ” ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    91f1700f-7e2a-422d-9e8e-a215ca3ca164

    «Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: “Σας παρακαλώ πολύ να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα”. Αν επιμείνουν: “Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν”». Είναι εκείνο το ενοχικό «σκονάκι», που από τις πρώτες κιόλας ώρες του δυστυχήματος «κάρφωνε» τη μεθοδευμένη προσπάθεια του Μαξίμου για να «κουκουλωθούν» με ψέματα τα 57 αθώα πτώματα των Τεμπών.

    Αυτά τα «σενάρια» έτοιμων απαντήσεων, στην περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος τολμούσε να ρωτήσει τον «παραιτημένο» από το Υπουργείο Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ήταν που άνοιξαν τον μακρύ δρόμο της συγκάλυψης. Και, δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον σκοπό της. Καταφέρνει να προστατέψει όσους ήθελε και, κυρίως, τον υπουργό.

    Ο πρωθυπουργός, οι άμεσοι συνεργάτες του, όπως ο Γεραπετρίτης και ο Τριαντόπουλος, όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή, ο «τυφώνας» Αγοραστός και τα «συμμαχικά» ΜΜΕ συγχρονίστηκαν με στόχο την απομάκρυνση από τους ηθικούς αυτουργούς της ανείπωτης τραγωδίας. Αναπόφευκτα, η άνευ προηγουμένου συσκότιση οδηγεί σε αδιέξοδο μια -έτσι κι αλλιώς όχι και τόσο αποφασισμένη- Δικαιοσύνη.

    Σε λίγα 24ωρα συμπληρώνεται ο πρώτος χρόνος από την ημέρα που 57 οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος. Οι ζωές τους σταμάτησαν εκεί, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, μαζί με αυτές των αδικοχαμένων νέων. Αλλες παλεύουν μέχρι σήμερα δίπλα στους επιζήσαντες ανθρώπους τους για να ξεπεραστούν τα σωματικά και ψυχικά τραύματα.

    Για όλους αυτούς ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Επειδή «έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν, η θυσία είναι θυσία – έγινε, δυστυχώς, για να βελτιώσουμε τα τρένα, να τα εκσυγχρονίσουμε», κατά τους μισάνθρωπους υποστηρικτές αυτού του συστήματος.

    Στη συγκάλυψη αυτή συμμετέχει συλλογικά ολόκληρο το σύστημα εξουσίας της κυβέρνησης, από την κορυφή μέχρι τον τέως περιφερειάρχη κι από υπουργούς μέχρι αναδόχους έργων τσιμεντώματος και παρατρεχάμενους δημοσιογράφους.

    Τέσσερις μέρες μετά το δυστύχημα, ο πρωθυπουργός, με ανάρτηση στα social media, υποδεικνύει προς τα πού πρέπει να κινηθούν οι έρευνες της Δικαιοσύνης. «Στην Ελλάδα του 2023 δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα».

    Με τα σίδερα στα Τέμπη να καίγονται ακόμα, ο Μητσοτάκης σπεύδει να γίνει ο καθοδηγητής της Δικαιοσύνης, «δείχνοντας» ως αποκλειστικούς ενόχους τον σταθμάρχη και χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Βγάζει, δηλαδή, από το κάδρο την πολιτική ηγεσία και ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών, που άφησαν τα τρένα χωρίς κανένα σύστημα τηλεδιοίκησης.

    «Μπαζώστε αμέσως τον τόπο του εγκλήματος»

    Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η Αστυνομία είχε αποκλείσει από την πρώτη στιγμή τον τόπο του δυστυχήματος. Ομως, όπως αποδείχθηκε μήνες μετά, το Μαξίμου έδωσε εντολή στον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό να μπαζωθεί άμεσα ο χώρος με το που θα φύγουν οι κάμερες. Σκοπός της αλλοίωσης στοιχείων -κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα- ήταν να καταστραφούν όλα τα πειστήρια και να θολώσουν τις έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη με την εμπορική αμαξοστοιχία.

    Ο Αγοραστός -που ήδη κατηγορείται γι’ αυτή την υπόθεση- έκλεισε το στόμα του στην Εξεταστική, η οποία τον κάλεσε μόνο αφότου ασκήθηκε η -«σε ύποπτο τάιμινγκ», κατά την Καρυστιανού- ποινική δίωξη σε βάρος του. Σύμφωνα με τη μητέρα θύματος, ο Αγοραστός τής είχε πει ότι η εντολή έφυγε από τον τότε υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τριαντόπουλο, επικεφαλής του συντονιστικού επιχειρήσεων στη Λάρισα, κάτι που ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη αρνείται.

    Στην κατάθεσή του τώρα ο Αγοραστός δεν μπορεί να επικαλεστεί ξανά τη σιωπή και θα πρέπει να σπάσει την ομερτά και να αποκαλύψει ποιο πρόσωπο μέσα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον τού έδωσε την εντολή να καταστραφούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Προκαλεί απορίες, όμως, για ποιον λόγο οι δικαστικές Αρχές δεν έχουν απευθυνθεί και στην Αστυνομία προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιος έδωσε την εντολή να αποχωρήσουν οι δυνάμεις περιφρούρησης του σημείου. Επίσης, για ποιον λόγο έπρεπε να κάνουν μήνυση οι συγγενείς θυμάτων για να ερευνηθεί το μπάζωμα από τον Αγοραστό και δεν διεξήχθη η έρευνα αυτεπάγγελτα;

    «Γαλάζια» ασπίδα στον Καραμανλή

    Στις 25 Νοεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή στα Τέμπη, όπως και για άλλους πρώην υπουργούς.

    Η κυβερνητική πλειοψηφία, σύσσωμη, με 157 ψήφους προστάτεψε τον Καραμανλή. Με εντολή του πρωθυπουργού, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέρριψαν το αίτημα. Αντ’ αυτού, η Ν.Δ. συμφώνησε για την Εξεταστική, που δεν θα είχε συνέπειες για τον προστατευόμενο βουλευτή.

    Οι έρευνες των δικαστικών Αρχών δεν έχουν αγγίξει έως τώρα τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – είναι αμφίβολο αν έχουν ασχοληθεί καν. Αν και στο παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις, οι εισαγγελικές Αρχές διαβιβάζουν δικογραφίες στη Βουλή με αίτημα την άρση ασυλιών, στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καν η υπόνοια ότι μπορεί να ψάχνουν στοιχεία για τον Καραμανλή και τους συνεργάτες του.

    Αν για την κυβέρνηση τα Τέμπη είναι το «τέλειο έγκλημα», για το οποίο μόνο οι τελευταίοι τροχοί της αμαξοστοιχίας θα καθίσουν στο σκαμνί και όλα τα υπόλοιπα θα «κουκουλωθούν», υπολογίζουν λάθος. Οι συγγενείς των θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους και πολύ δύσκολα αυτοί οι άνθρωποι θα παραιτηθούν από την αναζήτηση της αλήθειας. Αλλωστε, ήδη έχουν βρει ολομόναχοι -και ακούγοντας ειρωνείες ακόμα και από εισαγγελείς του Αρείου Πάγου- τα περισσότερα από τα στοιχεία που έχουν φωτίσει ως τώρα την υπόθεση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Thoukidis:
      17. Οι τύραννοι, εξ άλλου, όσοι εκυβέρνων Ελληνικάς πόλεις, αποβλέποντες μόνον εις την προαγωγήν του συμφέροντος των, την προσωπικήν των δηλαδή ασφάλειαν και την μεγέθυνσιν του οίκου των, ηκολούθουν κατά την διοίκησίν των πολιτικήν, αποσκοπούσαν εις την όσον το δυνατόν μεγαλυτέραν εξασφάλισιν των κτήσεων των, και διά τούτο τίποτε το αξιόλογον δεν έγινεν από αυτούς, εκτός ατομικών επιτυχιών εναντίον γειτόνων

    2. πειτε την αληθεια στον κοσμο οτι ο καραμανλης υπεγραψε την συνδεση των διυλιστηριων με το εθνικο δικτυο του ΟΣΕ και (θα) κινουνται βαγονια “βομβες” με χημικα στις ιδιες γραμμες με τα επιβατικα!!!

    3. καραμανλη ευχομαι μεχρι να φυγεις απο αυτον τον κοσμο να ερχονται οι ψυχες των ανθρωπων που χαθηκαν καθε βραδυ στον υπνο σου

    Comments are closed.