ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ! ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ “ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ” Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ – «ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»

Κοινοποίηση:
kg,kjgkjgjk

Ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά ήδη αδυνατούν να καλύψουν τα είδη βασικής ανάγκης, βλέποντας τους μισθούς τους να εξανεμίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο, οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα δείχνουν πως η ακρίβεια θα τρέχει σε ανοδική τροχιά μέχρι και τον Νοέμβριο, υπογραμμίζει ο κ. Ραυτόπουλος σε συνέντευξή του στο thesstoday.gr.

«Αγανακτισμένοι οι πολίτες – Μηνιαίοι οι λογαριασμοί»

Ο παρατεταμένος καύσωνας και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών στα νοικοκυριά μαζί με την ακρίβεια θα διπλασιάσουν τους λογαριασμούς, εκτιμά ο κ. Ραυτόπουλος. «Με τους καύσωνες που έχουν μπει στη ζωή μας και ο κόσμος λειτουργεί δύο κλιματιστικά στο σπίτι για τουλάχιστον 20 ώρες, κανείς δεν ξέρει πόσες κιλοβατώρες έχει καταναλώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση θα διπλασιαστεί κι επομένως και οι λογαριασμοί. Γι’αυτό οι πάροχοι έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνιαίους λογαριασμούς με κόστος π.χ. 130 ευρώ, που συνήθως αναλογούσε σε δύο μήνες… Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και το χειρότερο είναι ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι τον Νοέμβριο, όπου θα έρθει η αποκλιμάκωση», περιγράφει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα ως «ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ», και εκτιμά πως δεν θα ανακουφίσουν τους καταναλωτές. «Οι αυξήσεις θα είναι συνεχιζόμενες, ήδη πρωταγωνιστούμε για μια ακόμη φορά στην τιμή της χονδρικής στη μεγαβατώρα και οι καταναλωτές θα πάθουν “ηλεκτροσόκ” με τους νέους λογαριασμούς. Έχουμε πληρώσει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ακόμη δεν ξέρουμε την τιμή της επιδότησης που, όλως τυχαίως, θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο.  Από τότε που πήραμε στα χέρια μας τα χρωματιστά τιμολόγια, μας προέτρεψαν να διαλέξουμε το πράσινο που θεωρητικά ήταν το πιο οικονομικό και τελικά αποδείχτηκε φιάσκο. Αυτή τη στιγμή, η τιμή της κιλοβατώρας ανάλογα με τον πάροχο έχει ξεπεράσει τα 20,5 λεπτά, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 -όταν καταργήθηκε η επιδότηση-, ήταν λιγότερο από 15 λεπτά», εξηγεί.

«Η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκή και παγκόσμια – Η αισχροκέρδεια είναι ελληνική»

Ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ διαχωρίζει την ακρίβεια από την αισχροκέρδεια, λέγοντας πως «η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η αισχροκέρδεια, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ενώ είμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, κατά ομολογία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν βρεθεί καταστήματα με παραπλανητικές εκπτώσεις», αναφέρει και εκτιμά πως το… ράλι τιμών στο σουπερμάρκετ, θα συνεχίσει ακάθεκτο. «Τα καταστήματα δουλεύουν πάνω από 12 ώρες και κάνουν ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κι έτσι το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο. Αυτό θα επηρεάσει τις τιμές στα προϊόντα, σε μια περίοδο που ήδη οι πολίτες αδυνατούν να γεμίσουν το ψυγείο τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα φρούτα εποχής, τα ροδάκινα, καρπούζια, πεπόνια αυξήθηκαν κατά 18% από τον Ιούνιο. Μετά το ΦΕΚ της κυβέρνησης για καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι αλλά και το πλαφόν στο βρεφικό γάλα, βλέπουμε ακόμη αυξήσεις», επισημαίνει.

Μόλις οι 4 στους 10 Έλληνες θα κάνουν διακοπές φέτος

Μια πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς αποτελούν πλέον οι διακοπές στα ελληνικά νησιά, που τείνουν να γεμίζουν περισσότερο από ξένους, καθώς φέτος, μόλις οι 4 από τους 10 Έλληνες θα καταφέρουν να κάνουν διακοπές, σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ η αγοραστική δύναμη του μισθού έχει μειωθεί κατά 8,3% και ο μισθός φτάνει μόλις για τα είδη πρώτης ανάγκης μέχρι τις 17 του μήνα. Μαζί και με το αυξανόμενο κόστος στα ακτοπλοϊκά, οι Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές. Αυτοί οι λίγοι που πηγαίνουν, διαλέγουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα για να αποφύγουν το κόστος της νησιωτικής Ελλάδας. Η διαφορά στο μπάτζετ φαίνεται και στην κατανάλωση, που έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι, αλλά και στις μέρες διαμονής, που από πέντε έγιναν τέσσερις», περιγράφει.

Αυτό που «σώζει» την πλειοψηφία είναι ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην β’ κατοικία, κι έτσι βρίσκουν μια διαφυγή στα χωριά, μακριά από την πόλη, υπογραμμίζει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Δεν έχω ΔΕΗ και δεν με νοιάζει. ωστόσο όμως δεν είδα κάποιον να παραπονιέται όταν ανεβαίνει στο πλοίο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Λίγοι είναι εκείνοι που σφίγγουν το ζωνάρι, γιατί δεν τα βρίσκουν έτοιμα.

  2. Δυο μηνιατικα να παει,οχι ενα.
    Τα ζωα θελανε Μιζοτακη και μαφιοζους.
    Ξηλωθειτε τωρα πανηλιθιοι και πληρωστε τους απατεωνες που ψηφισατε.
    Πιο ηλιθιος λαος δεν υπαρχει.

  3. Αυτός ο λαός θα ανέχεται τα πάντα μέχρι να μπει το αυγό βαθιά στον…Πωπο.
    Ίσως τότε ίσως ξυπνήσουμε και αλλάξει κάτι..

  4. ΕΣΥ ΝΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕ….ΣΑΛΙΟ ΠΑΛΙΟ ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΙΣΤΑΝ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟΥ.

  5. ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 80 Ε ΤΑ 28 Ε ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ-ΕΡΤ,ΤΑ 22 Ε ΔΕΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ-ΥΚΩ
    ΔΟΥΚΑ ΑΚΟΥΣ??

  6. Τι ειπαν οτι το πρασινο θα ειναι φθηνο ;;; Εχετε χαζεψει ;;;; Τι εχουν πει και ειναι καλο ;;;; Ξυπνηστε βρε αν ειναι δυνατον!

  7. Μας κλεβουν μεσα στα μουτρα μας.Καθηστε ακομη εχουμε καιρο

  8. Η καλύτερη τετραετία του Κουλη. Χωρίς σάλιο

  9. δεν ξερω , εγω με τον παροχο μεχρι στιγμης , ειμαι ευχαριστημενος ! πχ. απο ζεν με καταναλωση 100kwh κ ταπ 12ε συνολο 38ε . Ενω απο ΔΕΗ , σε ρολοι που ειναι αγροτικο, καταναλωση 0 klh μου ηρθε 60ε ! χωρις να εχω ανεξωφλητους

  10. Η αισχροκέρδεια είναι ελληνική» Η “φωτο”δοτρια χωρα παλι στις δοξες της

  11. το 41% θα την πληρωσει και αυτο απο το καθεστως του κουλισταν

  12. Οταν ψηφιζανε τη Μαφια πριν ενα χρονο,τοτε ητανε καλα.
    Τωρα ειναι αγανακτισμενοι.
    Τους ηλιθιους τους γαμ… παρτε το χαμπαρι…

  13. Ειπαμε αφου το ρευμα παει στους φριτς που κλανουνε πατατες μπρος τους Ρωσους!

  14. Οι διακοπες τους βγαινουν πιο φθηνα απο το να μεινουν σπιτι και να καινε ρευμα γιαυτο υπαρχει πληροτητα στο 100%

Comments are closed.