ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ ΕΔΩΣΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ – ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ! ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΑΦ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟ Η ΟΥΚΡΝΙΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!

    Κοινοποίηση:
    ΝΙΓΗΡΑΣ

    Η νέα στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν όλους τους Δυτικούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμη στη χώρα έως ότου η Γαλλία και άλλες δυτικές δυνάμεις (εννοεί τις ΗΠΑ) να συμφωνήσουν να αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από την χώρα.

    Σημειώνεται ότι από χθες περίπου 100 Γάλλοι πολίτες περίμεναν έξω από το διεθνές αεροδρόμιο  Ντιόρι Χαμάντι της Νιαμέι, προκειμένου να επιβιβαστούν στην πρώτη οργανωμένη πτήση για την απομάκρυνσή τους από το Νίγηρα, που σημαίνει πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ήδη ενήμερες για μία τέτοια κίνηση και θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ομηρίας Γάλλων πολιτών καθώς όπως φαίνεται το Παρίσι και η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένες να δράσουν στρατιωτικά.

    Μάλιστα η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία τέτοια στρατιωτική επέμβαση με κάθε τρόπο και μέσον.

    Φυσικά, θα πρόκειται για μία εισβολή σε μία ανεξάρτητη χώρα και είναι σίγουρο πως η Ρωσία και η Κίνα θα το χρησιμοποιήσουν για να καταγγείλουν τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους, πρωτίστως για υποκρισία (αφού για τους ίδιους λόγους κατηγορούν την Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία) και εν συνεχεία για απρόκλητη επίθεση κατά ανεξάρτητου κράτους και βεβαίως για εγκλήματα πολέμου.

    Δεδομένο επίσης θεωρείται πως και οι Ρώσοι αλλά και οι Κινέζοι με κάθε τρόπο και μέσο θα αποστείλουν οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά των δυτικών δυνάμεων όπως ακριβώς έπραξαν και οι Δυτικοί προμηθεύοντας την Ουκρανία, εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

    Μάλιστα πολλοί στην Μόσχα επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη καθώς τα δυτικά οπλικά συστήματα κόστισαν την ζωές χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών και θέλουν με κάποιο τρόπο να απαντήσουν ισοδύναμα σε Αμερικανούς και Δυτικούς.

    Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι το γνωρίζουν αυτό αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς ο Νίγηρας εξάγει ποσότητες ουρανίου στην ΕΕ που αντιστοιχούν στο 25% των εισαγωγών της και στο 15% των γαλλικών εισαγωγών.

    Μάλιστα, οι Γάλλοι έχουν χάσει και τις εισαγωγές ρωσικού ουρανίου το οποίο αποτελούσε το 19% των συνολικών εισαγωγών τους.

    Αυτές οι ποσότητες για μία οικονομία η οποία παράγει το ρεύμα της εξολοκλήρου από τους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες της είναι κρίσιμες.

    Η γαλλική κοινωνία θα αντιμετωπίσει πραγματικό σοκ εάν υπάρξουν θεματικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Οι Γάλλοι πολίτες ήταν χθες, οι μοναδικοί ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο. Έφτασαν εκεί με ιδιωτικά μέσα, κρατώντας μόνο από ένα μικρό σακίδιο, όπως τους ζήτησε το προξενείο της χώρας του που τους ενημέρωσε χθες τα ξημερώματα για την επιχείρηση εκκένωσης, μία εβδομάδα μετά το πραξικόπημα στον Νίγηρα.

    Στον χώρο βρίσκονταν επίσης αστυνομικοί από τον Νίγηρα και περίπου 20 Γάλλοι στρατιώτες, με στολή ή με πολιτική περιβολή, που διευκρίνισαν ότι η επιβίβαση θα γίνει με βάση τους κανόνες που τηρούνται «στα κλασικά αεροδρόμια».

    Περίπου 600 Γάλλοι πολίτες βρίσκονται αυτήν την περίοδο στον Νίγηρα. Η γαλλική κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η επιχείρηση απομάκρυνσής τους θα διαρκέσει πολλές ημέρες, γιατί δεν γνωρίζει ακόμη πόσοι από αυτούς θα θελήσουν να φύγουν από τη χώρα.

    Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που στέλνεται προς τη Γαλλία από τις αφρικανικές χώρες, οι οποίες στέκονται στο πλευρό του Νίγηρα και τονίζουν ότι αν επέμβουν οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, τότε θα τις κτυπήσουν. 

    Έτσι, μετά την Αλγερία η Γουινέα, μέσω του προέδρου της Mamady Doumbouya  τόνισε ότι «αν κάποιος τολμήσει να εισβάλει στον Νίγηρα λόγω της στρατιωτικής κατάληψης, του πραξικοπήματος, θα του κηρύξουμε πόλεμο και θα στείλουμε τον στρατό μας να υπερασπιστεί τη χώρα». 

    Επίσης και το Μάλι, αλλά και η Μπουρκίνα Φάσο τάχθηκαν υπέρ των κινηματιών και κατά της Γαλλίας, αλλά των ΗΠΑ, όπως εκφράζονται από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS).

    Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη σύνοδο Ρωσίας και αφρικανικών χωρών που έγινε στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα αποφάσισε να παραδώσει εκατομμύρια τόνους σιτηρών εντελώς δωρεάν στις αφρικανικές χώρες.

    Για όποιον ζει στην άνεση του σαλονιού του στην Δύση δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, αλλά τα τρόφιμα στην Αφρική είναι το ισχυρότερο νόμισμα όλων.

    Το γεωπολιτικό χτύπημα για τους Αμερικανούς και τους Γάλλους είναι κολοσσιαίων διαστάσεων αφού επί της ουσίας εξοβελίζονται και από την λεγόμενη «μαύρη ήπειρο».

    Όμως, η «μαύρη ήπειρος» όσο φτωχός κι αν είναι ο κόσμος της, τόσο πλούσια είναι σε πρώτες ύλες και ενεργειακούς πόρους.

    Όλα αυτά οδεύουν προς τον ρωσοκινεζικό συνασπισμό και την μεγάλη συμμαχία των BRICS, οι οποίοι ετοιμάζονται μέσα στον Αύγουστο να ανακοινώσουν το κοινό τους νόμισμα το οποίο θα υποστηρίζεται από πίσω, από πρώτες ύλες και ενέργεια.

    Με λίγα λόγια το νόμισμα αυτό θα είναι κυριολεκτικά πανίσχυρο.

    Στην Δύση θα προσπαθήσουν να πείσουν τις κοινωνίες τους ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με «αεροχρήμα» αλλά η πραγματικότητα είναι πάντα αμείλικτη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Μπανανες…. η μονη ειρηνευτικη…λυση! Εμμανουελ στειλε σε παρακαλω κανα δυο φορτηγα πλοια αλλα με ψυγεια! Μετα…απολαυσε τον…ερωτα σου με τη γριουλα σου!

    2. Όταν θα πέσει το δολλάριο θα γκρεμιστεί και η Χαζαρική τραπεζική παγκόσμια δικτατορία

    3. Fidos, ανώμαλος είσαι και φαίνεσαι. Να μη διαβάζεις αυτά που γράφω. Το μακελειό αν δεν θέλει να τα δημοσιεύει δικό του πρόβλημα. Έχω και άλλα πράγματα να ασχοληθώ.

    4. Ο Νώε είχε τρεις γιους, Σημ, Χαμ, Ιάφεθ. Εμείς, οι έλληνες, καταγόμαστε από τον Ιάφεθ, Ιαπετική φυλή. Οι εβραίοι απο τον Σημ, σημιτική φυλή. Οι αφρικανοί από τον Χαμ, που ο γιος του έκανε κάτι πολύ άσχημο ενώπιον του Θεού που ευλόγησε τον Σημ και τον Ιάφεφ, όχι τον Χαμ. Επίσης είπε ότι ο Χαμ θα τους υπηρετεί. Έτσι εξηγείται η υποτέλεια των Αφρικανών στη λευκή φυλή.

      1. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ.
        ποιος σου ειπε οτι εχουμε καταγωγη απο τον Νωε? σου αφησε γραμμα ο ιδιος?

    5. Ο/Η Με βάση την συμμαχία με Γαλλία θα στείλουμε στρατό και εμείς? λέει:

      Λέω εγώ τώρα, δεν έλεγαν ότι με βάση την συμμαχία με την Γαλλία, αν αυτή εμπλακεί σε πόλεμο θα πρέπει να την υποστηρίξουμε? Παίζει να στείλουμε τίποτα στρατά στην Αφρική?

      1. διότι όσο κάθονται στην Ελλάδα απαλλοτροιώνουν τις ακριτικές περιουσίες και χτίζουν κέντρα εποικισμού και ταυτοποίησης

    6. Νίγηρας vs Ουκρανία:
      Και οι δύο είχαν εκλεγμένους προέδρους.
      Τους ρίχνουν πιθανόν στημένα πραξικοπήματα.
      Επεμβαίνουν οι άλλες δυνάμεις (Ρωσία στην Ουκρανία για να προστατέψει μερικά εκατομύρια Ρωσώφωνων ή ΗΠΑ Γαλλία για να προστατέψουν περίπου 1.000 δυτικούς).

      Οι Ρώσοι είναι κατακτητικά καθάρματα που πήγαν στο δικαστήριο της Χάγης τον πρόεδρό της και απειλείται με σύλληψη στις μισές χώρες του πλανήτη, οι άλλοι θα πάρουν το βραβείο Νόμπελ ειρήνης, αν τους πάνε στο δικαστήριο της Χάγης θα επικαλεστεί αναρμοδιότητα (όπως και για την Ρωσία ήταν αλλά εκδίκασε) και όλα καλά.

      Και φυσικά οι Ρώσοι δεν περίμεναν αυτό για να το πουν, και στην Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν, Ιράκ κτλ το ίδιο έκαναν οι άλλοι, αλλά τους Ρώσους στείλανε στο δικαστήριο. Τουλάχιστον άς έστελναν και την Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, ολόιδια ιστορία ήταν, γιατί η Χάγη δεν έβγαλε το ίδιο για τους Τούρκους και γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις εναντίον της ή να συνασπιστούν όλες οι χώρες του κόσμου να στέλνουν όπλα και μισθοφόρους στους Κύπριους να διώξουν τους Τούρκους? Τι διαφορά είχε?

      Δεν με νοιάζει ποιός έχει δίκιο ή άδικο, αλλά ή θα έχουμε τους ίδους κανόνες παντού ή δεν θα ακούμε κανέναν να βγάζει το έναν καλό ή κακό με διαφορετική εφαρμογή του ίδου κανόνα.

      1. επειδη ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ και ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, να σου πω οτι ΝΑΙ μεν ο Νιγηρας ειχε εκλεγμενη κυβερνηση αλλα ηταν ΔΟΤΗ δλδ την ειχε στησει η Γαλλια γι αυτο και τους ξεζουμιζε απο το ουρανιο το οποιο αγοραζε σε τιμες οπως αγοραζεις εσυ τις ντοματες στην λαικη. Το πραξικοπημα εγινε γι αυτον τον λογο απο μια παρεα πατριωτων. απο την αλλη οι γαλλοι και οι αμεριΚΛΑΝΟΙ, θελουν να συνεχισουν να εχουν υποτελεις (οπως γινεται και εδω), μονο που σε εμας ΔΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ να διαολοστειλουν τα καθικια.

    7. τι γίνεται στον Νίγηρα με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, των γυναικών και των μειονοτήτων;;;;; έχουν πρόσβαση τα παιδιά σε αλλαγές φύλου ή καταπιέζονται μέσα σε λανθασμένα σώματα;;;;

      1. Όχι, δεν υπάρχει θέμα. Έρχονται ή τους στέλνουν στην Ελλάδα που είναι παράδεισος ανωμαλίας και μπάχαλο με την προβιά ελευθερίας.

    8. Βλέπω τον Μανωλάκη και τη γριά να παίρνουν τα φράγκα από τη ληστεία και να την κάνουν από τη Γαλλία.

    9. Μπράβο σας. Οι δυτικοί έκλεψαν τον πλούτο σας και μετά στέλνουν τα σκατά της σόου μπιζ να σας το παίζουν φιλάνθρωποι. Σας κατέκλεψαν και μετά σας κατάντησαν ζώα, να ικανοποιείτε τις ανωμαλίες τους. Πάρτε τα όλα πίσω. Η δύση και η Αμερική θα πληρώσει για τα εγκλήματά της. Μην τους βρίζετε. Ο λαός του Θεού θα είναι από όλες τις φυλές της γης.

      1. Ο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.

    10. Νιγηρία, η πλούσια χώρα με τους πένητες κατοίκους. Οι πολυεθνικές τους ήπιαν το αίμα, καιρός να χάσουν τώρα το δικό τους. Τελείωσε ο καιρός που ο ανώμαλος Σαρκοζί με τον επίσης ανισόρροπο Βρετανό ομόλογο του, βομβάρδιζαν ξένες χώρες και εκτελούσαν εκλεγμένους ηγέτες. Η Ρωσία ξύπνησε από το λήθαργο τη μαύρη Αφρική και γυρνά στο Μεσαίωνα τη Δύση και τις χαζάρικες πολυεθνικές. Πρώτες ύλες θα λέτε και θα κλαίτε!

    11. Τελικα οι γεροντες οταν γραφαν προφητειες με ποιους τραβιουνταν; Ξανθους η αραπαδες;

      1. Σίγουρα πάντως όχι με ανωμαλάρες σαν εσένα, και κακώς ανεβάζουν τις δημοσιεύσεις σου

        Στο θέμα μας τώρα, οι colour blind πολυπολιτισμικοί Γάλλοι έχουν να φάνε ένα Ντιεν Μπιεν Φου που θα είναι όλο δικό τους κι εμείς έχουμε να φάμε πιέσεις να στείλουμε στρατεύματα όπως στείλαμε στη Βοσνία και το Αφγανιστάν που ο Κούλης θα ψάχνει την κυλότα του.

      2. Ρε λοατκι του μιζοκουλη τι σχεση εχουν οι προφητειες με αυτα που γινονται στην αφρικη

    12. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

      ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ????

      ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ, ΓΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ !!!!!

    13. Και το Γιάννη? το Αντετοκούμπο? που θα παει τώρα? δεν θα έχει πατρίδα ?

      1. Ο Νίγηρας είναι διαφορετικό κράτος από τη Νιγηρία, από όπου κατάγεται ο Αντετοκούνμπο.

      2. Πάνω στα δένδρα. Από εκεί που κατέβηκε αρχικά το Νιγηριανό πιθήκι….. Το σκατό πέρασε την κάλτσα προ πολλού. Η κατάσταση σε λίγι θα γίνει ανεξέλεγκτη. φαντάσου τι έχει να γίνει στο προτεκτοράτο του Ελλαδιστάν….

        1. τρελοφασιστα δεν εισαι ουτε μια τριχα απο τ’ αντιδια του Γιαννη

    Comments are closed.