ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 2.5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΞΙ

    Κοινοποίηση:
    eni

    Την ανακάλυψη ποσότητας φυσικού αερίου, η οποία σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέρχεται σε 2,5 τρισ. κυβικά πόδια (Tcf) στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Cronos-1», εντός του τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V.

    Η γεώτρηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία διενεργήθηκε από το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» σε βάθος νερού 2.287 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 260 μέτρων. Στη βάση δε της εκτεταμένης ανάλυσης των δεδομένων που προέκυψαν, ο ταμιευτήρας που ανακαλύφθηκε έχει χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας και διαθέτει, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 2,5 τρισ. κυβικών ποδών (Tcf).

    Με την κοινοπραξία και το υπουργείο Ενέργειας να επεξεργάζονται ήδη τρόπους για επίσπευση και βέλτιστη αξιοποίηση της νέας αυτής ανακάλυψης στην ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ άλλων συμβάλλοντας και στις προσπάθειες της Ευρώπης για ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, το «Tungsten Explorer» έχει μεταβεί πλέον στον στόχο «Zeus-1», για μια νέα ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6 προκειμένου να εκτιμηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι ποσότητες φυσικού αερίου στο εν λόγω τεμάχιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. σίγουρα έχει μετοχές ο σατανιστής μξμου κ. το βρωμοσογο. πάντως η μαρεβα είχε στο ORUC REIS.

    2. Τα παντα ολα, μελετημενα και συμφωνημενα! Εχουν σχεδια, τα παγκοσμια ερπετοειδη! Να’ ναι ταχα τυχαιο, που ανακοινωθηκε σε αυτην την χρονικη συγκυρια, η επισημη ανακαλυψη φυσικου αεριου; Δυστυχως παιζονται, παμπολλα παιχνιδια! Υποθετω, οτι σειρα θα εχουν τα της Ελλαδος, ηδη κεφαλαιοποιημενα κοιτασματα, που θα μας τα παρουν ντιπ παρα!
      Ευκαιρια, να ξαναπαιξει και ο EastMed! Με Ισραηλ, Κυπρο, Ελλαδα και Τουρκια, τουτη τη φορα!

      Υ.γ. Νομιζω οτι στο οικοπεδο “6”, καποιο μεριδιο εχει και το Ισραηλ!

    3. Εμείς εδώ θα περιμένουμε να πάει 400€ η μεγαβατώρα και ακόμα θα ξυνόμαστε.Το αέριο που είναι στην Κρήτη είναι casus belli ,όχι με τους Τούρκους αλλά μεταξύ μας,για το ποιος θα παντελονιάσει τα περισσότερα μαύρα.Και εν τω μεταξύ οι Έλληνες θα βαράνε τα δόντια από το κρύο το χειμώνα.

    4. Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες σύντομα…

    5. Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες σύντομα…

    6. Εδω ο μογγολος θα πει τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας παλι δικα μας.
      Ουτε καζαν καζαν πλεον…

    7. δηλαδη περι τα 25 δισ αξια νε τιμη τα 10 δολλαρια ανα τα 1000 κυνικα ποδια (αν και η τιμη τωρα ειναι 5 φορες επανω ),απο ενα τεμαχιο μονον και αυτο προκαταρτικα .Τριχες ποσα δηλαδη ολα συνολικα λιγο πανω απο ενα τρισεκατομυριο δολλαρια για Κυπρο μονον ..Οσα δηλαδη εβγαλαν χωρις να λερωσουν χερια και να ιδρωσουν και καταθεσαν σε τραπεζες του εξωτερικου μεσα σε μια δεκαετια( ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ) τα μπουμπουκια μας στην βουλη .Και στον καθαρα Ελλαδικο χωρο εχουμε πολλαπλασιες ποσοτητες απο την Κυπρον…

    8. Τώρα το ανακάλυψαν; Και έπαιρναν τόσα χρόνια από τους Ρώσους;
      Γιατί;

    9. Θα τούς αφήσουν οι Τούρκοι να κάνουν γεοτρήσεις ; πολύ αμφιβάλω στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε και κει όπως συνήθως

    Comments are closed.