ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ: ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…

    Κοινοποίηση:
    ΤΟΥΡΚΟΣ

    Ρεπορτάζ εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής Ηγετών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Αντιδρώντας στην αποτυχία της Δύσης να καλέσει το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, ο Ερντογάν είπε: “Είναι πολύ αδύναμοι για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να τους επικρίνουν. Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία”.

    Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής:

    Αξιότιμοι πρόεδροι, σας χαιρετώ με τα πιο εγκάρδια αισθήματά μου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, ο οποίος ανέλαβε τη θητεία της Προεδρίας, για τη φιλοξενία του.

    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

    Διανύουμε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες προκλήσεις. Οι πληγές που προκάλεσε ο κορωνοϊός δεν έχουν επουλωθεί ακόμη. Αντιμετωπίσαμε τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη έχουν ραγίσει τις καρδιές μας. Αφήσαμε πίσω μας την 34η μέρα της επίθεσης. Το 73 τοις εκατό όσων δολοφονήθηκαν βάναυσα ήταν γυναίκες και παιδιά. Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς πολιτών. Είμαστε αντιμέτωποι με φανατισμό που σκοτώνει ακόμη και παιδιά. Οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τη σφαγή από απόσταση. Είναι πολύ αδύναμοι για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να επικρίνουν. Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία. Είναι πιθανό να αυξηθούν τα παραδείγματα υποκρισίας που έχουμε δει από τις 7 Οκτωβρίου.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝOIΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

    Συνεχίζουμε τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή συγκρούσεων. Μέχρι σήμερα, έχουμε αποστείλει 10 αεροπλάνα γεμάτα υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας που ξεπερνούν τους 230 τόνους. Οι προετοιμασίες μας για την αποστολή των 2 μη στρατιωτικών πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζονται. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Θα τηρηθεί μια ισχυρή στάση για να ανακουφιστεί ο πόνος των αθώων ανθρώπων στη Γάζα. Είναι πολύ σημαντικό να υψωθούν οι φωνές μας.

    10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΩΠΑ

    Όταν σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στο Παρίσι, οι παγκόσμιοι ηγέτες παρέλασαν μαζί, 10 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο κόσμος είναι σιωπηλός. Παιδιά και γυναίκες… Αυτά τα βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση. Αν εμείς, ως οργανισμός, δεν υψώσουμε μαζί τη φωνή μας σήμερα, πότε θα τις υψώσουμε;

    Χρειαζόμασταν ένα πιο διαφανές και δίκαιο οικονομικό σύστημα περισσότερο από ποτέ. Συνεχίζουμε τις ανθρωποκεντρικές πρωτοβουλίες μας. Με πληθυσμό 500 εκατομμυρίων, ο οργανισμός έχει αναμφίβολα σημαντική θέση από αυτή την άποψη. Προκαλεί σκέψη ότι οι συναλλαγές των μελών μεταξύ τους αντιστοιχούν σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός δεν μας ταιριάζει. Πρέπει να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να το αυξήσουμε στα 100 δις. Πρέπει να εφαρμόσουμε την εμπορική συμφωνία, η οποία δεν εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια. Η ενεργοποίηση της Ekobank με τη συμμετοχή όλων των μελών θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας ώστε το Ερζερούμ να επιλεγεί ως η τουριστική πρωτεύουσα του 2025.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    Συμβάλλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής μας με ενεργειακές επενδύσεις και ιδιαίτερα το TANAP. Ως μέλη της οργάνωσης, μπορούμε να αναλάβουμε μεγαλύτερο ρόλο σε αυτόν τον τομέα με τα βήματά μας. Η δύναμη προέρχεται από την ενότητα. Θα είναι επωφελές να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας για καθαρή ενέργεια, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καλώ τον οργανισμό που θα ιδρυθεί στο Μπακού για να υπογράψει τον χάρτη καθαρής ενέργειας. Όλοι πρέπει να κάνουμε το κομμάτι μας. Υπό την ηγεσία της συζύγου μου, ξεκινήσαμε το κίνημα μηδενικών απορριμμάτων το 2017.

    Η αξία του μεσαίου διαδρόμου Ανατολής-Δύσης έχει αυξηθεί περισσότερο. Πρέπει να ενεργήσουμε επιμελώς για να βελτιωθούμε. Πρέπει να κλείσουμε τις τάξεις μας.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

    Με το τέλος των 30 και πλέον ετών κατοχής στο Καραμπάχ, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από την Αρμενία θα διευκολύνει τη διαδικασία. Η δημιουργία γραμμών μεταφοράς είναι επίσης στρατηγικής σημασίας.

    Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στον αφγανικό λαό που συγκλονίστηκε από τον σεισμό. Το τρένο μας που μετέφερε 510 τόνους επισιτιστικής βοήθειας ξεκίνησε. Από εδώ και πέρα θα είμαστε μαζί τους στις δύσκολες στιγμές τους.

    Μήνυμα και για το ψευδοκράτος

    Είναι σημαντικό μήνυμα ότι η «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», που είναι μέλος παρατηρητής της οργάνωσης, εκπροσωπείται από τον Ερσίν Τατάρ. Ως μέλη της οργάνωσης, είναι ευθύνη μας να ακουστεί η φωνή της ΤΔΒΚ, η οποία καταπιέζεται άδικα. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για βελτίωση των σχέσεων με την ΤΔΒΚ.

     

    Αυτά αγαπητοί αναγνώστες. Αρχηγική ομιλία, απέναντι σε μια τελειωμένη και σαπισμένη Αθήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΓΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ

    2. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    3. Ο Ερντογαν ειναι ηγετες με μεγαλα καρυδια και οχι σαν τους δικους μας που τρεμουν μην χασουν τον τρανο μισθο τους και μιξοκλαινε πισω απο την Αερικη.

      1. ενας αφρων τρελοδικατορας ειναι, μονο κακο κανει στο λαο του

    4. …..ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟ ΣΑΝ ΤΟ ΕΡΝΤΟ!!!!…..ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΓΟΒΑΤΑ ΠΑΤΟΣΙΦΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ……ΚΑΛΕ ΣΥ ΚΑΛΕ ΣΥ…..ΚΑΛΕ ΣΥΚΑ ΠΟΥΛΑΩ!!!…..

    5. Για να μην σας έχουν για σανοφάγους πρόβατα,
      Στόλτενμπεργκ: Η στήριξη του Ερντογάν στη Χαμάς δεν είναι πρόβλημα για το ΝΑΤΟ (από Καθημερινή)

    Comments are closed.