ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – 700.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΙΝΗΤΑ

    Εκτός της “ομπρέλας προστασίας” που αναζητούν κυβέρνηση και τράπεζες θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα δάνεια τα οποία βρίσκονται στα Funds!

    Η λύση που αναζητείται με αφορμή τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, δεν θα αφορά στα δάνεια που έχουν πουληθεί σε εταιρείες διαχείριρησης και αγγίζουν περίπου τα 90 δισ. ευρώ. Από αυτά μάλιστα, τα 40 δισ. αφορούν σε ενυπόθηκα δάνεια τα οποία έχουν ως εξασφάλιση περίπου 700.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών, όπως πρώτες κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες, οικόπεδα, αγροτικές εκτάσεις.

    Οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνται προς τις τράπεζες προκαλούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ενόχληση του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών (SSM) αναγκάζοντας τον Διοκητή της Τράπεζας της Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να δοθεί έγκαιρα, μια αξιόπιστη λύση, με την έγκρηση της Ευρώπης.

    Μοναδική λύση για όσους έχουν δάνειο που “κοκκίνησε” ή κινδυνεύει να “κοκκινήσει” θα παρμείνει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, με την κυβέρνηση να εξετάζει τρόπους για να μεγαλώσει την περίμετρο προστασίας, καλύπτοντας περισσότερους δανειολήπτες. Το “στοίχημα” ωστόσο είναι να πειστούν οι τράπεζες να στηρίξουν το “εργαλείο” αυτό, προτείνοντας λύσεις στους δανειολήπτες που καταφεύγουν σε αυτό προσπαθώντας να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε μια δόση που θα μπορούν να πληρώνουν.

    Σε ό,τι αφορά στις προμήθειες που χρεώνουν στους πελάτες τους, οι τράπεζες φέρονται να δέχονται να προχωρήσουν σε μειώσεις, πιο γενναίες στις εφάπαξ προμήθειες (ακόμη και στο μισό), πιο μικρές στις υπόλοπες προμήθειες που χρεώνουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου για να τεθούν σε εφαρμογή το 2023.

    Μέσα στο Δεκέμβριο, επίσης, μεγάλες συστημικές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε αύξηση των εποτοκίων καταθέσεων, ξεκινώτας από τα τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων που θα διαμορφωθούν κοντά στην ποσοστιαία μονάδα.

    Πηγή: 1voice.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Ε ας κάνει το σεισμό αλκιονιδες που λέει ο Τσελέντης να ισιωσουν όλα να πάρουν τα funds αρχιδια….

    2. Καλά να πάθετε μαζόχες μου,εσείς τους ψηφίζετε αυτούς τους αλήτες.Θα βάλουν μέσα στα σπίτια σας αλλοδαπούς,αυτοί θα είναι η νέα γενιά ψηφοφόρων για το σάπιο πολιτικό σύστημα,εσείς σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχετε καν,λόγω εμβολίων

    3. Στην ζωη μου δεν εχω δει περισσοτερα λαμογια μαζεμενα.

      Απο τραπεζιτες μεχρι δημοσιους υπαλληλους στο νομο Κατσελη.

      Τωρα ερχονται και εκλογες? Και οι τραπεζιτες μεσω funds και τα λαμογια που δεν πληρωνουν τιποτα θα αρμεξουν με την ψηφο τους.

      Ελλαδισταν ονομα και πραγμα. Οπου σταθεις και οπου βρεθεις υπαρχει και μια κομπινα.

    4. Οι τραπεζες το μονο που θελουν ειναι να προκαλουν πονο και θλιψη δυστηχια στον Ανθρωπο Ειναι η καταρα που μαστιζει τον πλανητη. Σας μας κοροιδευουν καταμουτρα.

    5. Κανονικά πρόσεχε τη λέω για αυτό θέλει ψάξιμο το ασφαλιστικό το νέο καλά με της παροχές που δίνει σήμερα και εφόσον είχες υγιεστατη οικογένεια κλπ και δεν έχεις χρεώσει το κράτος πρέπει να δίνει η γνώμη μου είναι όταν εργαζεσε και κάποια μπόνους ταξιδιών κλπ όπως είναι εξωτερικό,,,,,όλοι αυτοί που ερχοντε σε διακοπές
      Ελλάδα τα προσφέρει το ασφαλιστικό σύστημα μπόνους ανάλογα που έχει κάνει σύμβαση σε ξένα κράτη κλπ οπότε πρέπει να τα προσφέρει αν όχι τώρα μελοντικα φυσικά πεζει ρόλο πόσα ακουμπάς στην κάθε ασφάλεια κλπ φυσικά διμπληρωνεις και εσύ κάποιο χρηματικό ποσό κλπ

    6. Υπάρχουνε η πολίτικοι θα τα αγοράσουνε μαζεμένα….. και θα τα μοσχοπουλησουνε σε κινεζους, αραβες, τουρκους τρέλες μπίζνες.

    7. αφού όλα είναι παράνομα και τα έχει εξηγήσει 1000 φορές ο Παγιάτης τι πρέπει να κάνεις, δεν τιτλοποιούνται κόκκινα δάνεια, δεν γίνεται πληστηριασμός χωρίς συναίνεση και χωρίς φάκελο, ο δικηγόρος της διαχειρήστριας πρέπει να έχει πληρεξούσιο κλπ κλπ κλπ

    8. Τα 700.000 προέρχονται από κόκκινα δάνεια.
      Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλοποιηθεί με περισσότερα από 50 δις δημόσιο χρήμα.
      Ανήκουν στον Ελληνικό Λαό.
      Δεν έχουμε ιδιοκτήτες τραπεζών, αλλά διευθύνοντα στελέχη με εξωφρενικές αμοιβές.

    9. Ρε μαυραγορίτες κλέφτες αφού έγινε ανακεφαλαίωση στις τράπεζες 2 φορές με τα δικά μας λεφτά από την τράπεζα Ελλάδος από που και ως που υπάρχουν κόκκινα δάνεια και σου παίρνουν τα σπίτια τα κοράκια;

    10. Να κάνετε τη Λογική Αίτηση – βρείτε τον κ. Φιλιππίδη στο ΦΒ (Michail Michail όνομα προφίλ) & θα σας πει τί να κάνετε, είναι ΑΠΛΟ!! Μη σας πάρουν χωρίς λόγο τα σπίτια!! Με κάθε ειλικρίνεια!

    11. Οι τράπεζες υπάρχουν χάρις στο χρήμα που μεταφέρθηκε σε αυτές από το κρατικό ταμείο,ήτοι χάρις στο χρήμα του φορολογούμενου,δηλαδή όλων των πολιτών,διότι εκτός από την άμεση,υπάρχει και η έμμεση φορολογία ( ΦΠΑ,φόροι καυσίμων κλπ), άρα όλοι συνεισφέρουν. Τα χρέη των πολιτών τα έχουν ήδη πάρει στο πολλαπλάσιο. Αυτό το κρύβουν ΟΛΑ τα πουλημένα κόμματα από τον ανίδεο λαό. Αυτά,τα υπόλοιπα στην κτίση του καθενός που έχει ίχνος λογικής,δεχρειαζεται τίποτε παραπέρα.

    12. Οι πολιτικοί σας τα πήραν χοντρά και εργάστηκαν για αυτό. Για να παραδώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες σας σε ξένους. Αφού ακόμη τους ανέχεστε και δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση σημαίνει πως και εσείς είσαστε έτοιμοι να παραδώσετε τις περιουσίες σας σε αυτούς που χρηματισαν τους πολιτικούς σας.

      1. Πάρα πολύ σωστός εφόσον δεν επαναστατούν να τους τα πάρουν και να μείνουν στον δρόμο πάρα πολύ απλό.Εδω δεν ανησυχεί τους ίδιους θα στεναχωρεί ο κόσμος;Ας τους τα πάρουν να τελειώνει η ιστορία.

    Comments are closed.