ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΡΥΠΗΜΑ – ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ MPOX – ΘΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΝΟΔΟΣ 10% ΣΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ

Κοινοποίηση:
2024-08-20T140218Z_1049270269_RC2PJ9AWOIRY_RTRMADP_5_HEALTH-MPOX-1024x607

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει η Bavarian Nordic, η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία που παρασκευάζει το εμβόλιο (JYNNEOS) κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων (Mpox), δηλώνοντας ότι είναι «καλύτερα προετοιμασμένη» σε σχέση με την προηγουμένη επιδημία της νόσου το 2022, ενώ ανακοίνωσε ότι υπολογίζει σε πωλήσεις σχεδόν 750 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο του 2024 (είχε κύκλο εργασιών 190 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο).

Τα έσοδά της για το πρώτο εξάμηνο ήταν 2,259 εκατομμύρια DKK (σχεδόν 310 εκατ. ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ήταν 441 εκατομμύρια DKK.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Πολ Σάπλιν δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Όχι μόνο συγκεντρώσαμε αποθέματα για να ανταποκριθούμε στις προβλεπόμενες παραγγελίες, αλλά επίσης συγκεντρώσαμε αποθέματα ώστε να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε περίπτωση επιδημίας, όπως τώρα συμβαίνει».

Και πρόσθεσε σε ότι αφορά τους «στόχους» της Bavarian Nordic:

«Δυστυχώς, το mpox γίνεται ξανά παγκόσμιο πρωτοσέλιδο ως αποτέλεσμα του αριθμού ρεκόρ των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στην Αφρική. Η κατάσταση ώθησε το αφρικανικό CDC και τον ΠΟΥ να κηρύξουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και η Bavarian Nordic συνεργάζεται στενά με όλους τους ενδιαφερόμενους για να διασφαλίσει τη δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο mpox. Είναι σημαντικό ότι έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων της Αφρικής (CDC), τόσο για την εξερεύνηση της προσφοράς, όσο και για την επέκταση του κατασκευαστικού μας δικτύου ώστε να συμπεριλάβει την Αφρική. Εργαζόμαστε επίσης με τον ΠΟΥ σε μια ρυθμιστική πορεία για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όλες τις χώρες, ενώ παράλληλα αναζητούμε έγκριση για χρήση σε εφήβους και επίσης διεξάγουμε κλινικές μελέτες στην Αφρική για περαιτέρω επέκταση της χρήσης στα παιδιά».

Ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή εμβολίων:

«Πράγματι, ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή εμβολίων για να εξασφαλίσει τη συνεχή δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο mpox. Ως εκ τούτου, έχουμε την ικανότητα να κατασκευάσουμε 10 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2025, πέρα από τις τρέχουσες παραγγελίες μας και θα μπορούσαμε ήδη να προμηθεύουμε έως και 2 εκατομμύρια δόσεις φέτος. Η Bavarian Nordic είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να παίξει το ρόλο μας στην προστασία και τη διάσωση ζωών σε όλο τον κόσμο και να περιορίσει το τελευταίο ξέσπασμα».

Επί του παρόντος, η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία έχει περίπου 500.000 δόσεις σε απόθεμα.

Χθες Τετάρτη, ανακοινώθηκε από την Bavarian Nordic ότι έλαβε μια νέα παραγγελία για την προμήθεια 440.000 δόσεων εμβολίων ευλογιάς και mpox «σε μια μη αποκαλυπτόμενη ευρωπαϊκή χώρα».

Μια κίνηση που προκάλεσε την… εκτίναξη της μετοχής της εταιρείας βιοτεχνολογίας κατά 10%, αφού ταυτόχρονα, σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Τον τελευταίο μήνα, η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% όπως αναφέρει το fiercepharma.com.

Η Bavarian Nordic ζήτησε πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της στους εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Με αυτά και με αυτά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν αυτή η ανοησία που είχε μία έξαρση μόνο για 2-3 μέρες, αφήσουν επίτηδες να εξαπλωθεί, θα έχουμε άλλον έναν εφιάλτη σαν τον covid. Θα θησαυρίσουν πάλι οι μεγαλοκαρχαρίες των φαρμακευτικών και η Κυβέρνηση πιθανόν να υποχρεώσει εμβολιασμό μέχρι και παιδιών.

Σπανάκης: Ο ιός μπορεί να είναι ήδη στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό και ίσως για να ετοιμάσει το έδαφος, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Νίκος Σπανάκης μιλώντας χθες σε ιστοσελίδα τόνισε ότι ΜΑΛΛΟΝ ο ιός είναι ήδη στην Ελλάδα, άρα σύντομα θα έχουμε κρούσμα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα φτάσει ο ιός στην Ελλάδα, ο γιατρός είπε ότι “το 2022 είχαμε κάποιες δεκάδες κρούσματα στην Ελλάδα. Μπορεί να έχει έρθει ήδη και να μην το γνωρίζουμε. Από μεμονωμένα άτομα που μετακινούνται από τις χώρες αυτές που είναι ενδημικός ο ιός προς την Ελλάδα. Ο mpox έχει μεγάλο χρόνο επώασης, δεν αναπτύσσει συμπτώματα πριν περάσουν δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό και δεν ξέρουμε πότε μολύνθηκε το κάθε άτομο”.

Αυτά για την ώρα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Παγκόσμιος πληθυσμός 2021 – 7,909,295,151
    Δόσεις εμβολιασμών covid 13.530.000.000 έως Αύγουστο 2024
    Παγκόσμιος πληθυσμός 2023 – 8,045,311,447

    κάτι δεν πήγε καλά με τα εμβόλια

  2. Από τότε που το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έγινε ‘έκπα’, οι έδρες του πιάσανε σπανάκια.
    Η ευλογιά των πιθήκων (monkey pox) έγινε mpox (πευλογιά, θα λέγαμε) για λόγους πολιτικής ορθότητος (προκειμένου να μη θίξουμε τους πιθήκους).
    Το δε γουόκ από τηγάνι έγινε κουλτούρα.

  3. Μόνο που διαβάζει κάποιος τα σχόλια των αναγνωστών, καταλαβαίνει ότι τα κορόιδα μας τελείωσαν. Η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη, και απατεώνες. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες.

  4. Επί κοβιτ τους Έλληνες τους είχαν επί περιορισμό και οι λάθρο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι το θυμάται κανείς;

  5. Συμφωνα με την νεα ταξη θα υιοθετουμε πιθηκους να πηδ@νε τους λοατκιδες μας, γιαυτο πρεπει να ειναι εμβολιασμενοι.

  6. να περιμενεις κουλα οπως και την αλλη φορα

  7. Θα πεθάνουμε όλοι.

  8. Φέρτε όλους τους λαθρομετανάστες από την Αφρική και άμα κολλήσουν οι Έλληνες θα φταίνε οι ψεκασμένοι.

  9. Το mpox είναι κάτι σαν το AIDS και μεταδίδεται με “στενή σωματική” επαφή. Με ποιά δικαιολογία θα εμβολιάσουν τους πάντες ακόμα και τα παιδιά; Και οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τρέξει να κάνει εμβόλιο; Τόσο πορωμένοι είναι οι κυβερνώντες της Ευρώπης; Πάντως η κ. Ursula δεν θα τρέξει να κάνει συμφωνίες, διότι έχει άσχημο παρελθόν με την Pfizer και δεν θα σπρώξει την τύχη της για να καταλήξει στην φυλακή.

  10. Αυτοί που υποχρέωσαν το κόσμο να εμβολιαστεί, εμβολιαστηκαν;; Γιατί δεν ασχολείστε , όλοι ,με το συγκεκριμένο θέμα,όπως και με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού;; Δε κάνει;;

  11. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ “ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ” ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΩΛΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ! ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ.

  12. 2 βδομάδες λέει και το άλλο ήταν μια βδομάδα…. Μάλιστα.. Κάνα λοκνταουν;

  13. Η κυβέρνηση του Κούλη υπόσχεται να χτίσει γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια.

  14. Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

    1. Εάν γίνει ούτε το βρακί δεν θα προλάβεις να λερώσεις ρε κακομοίρη.

  15. Αρχισαν οι συνομωσιες παλι…Αν το πουν οι επιστήμονες,φυσικα και θα το κανουμε!!!!!όχι θα είμαστε ψεκια…

  16. Παιδιά αυτά είναι καλύτερα απο τα προηγούμενα. Δε θα μείνει φουστης.

    1. Μήπως είναι αυτό το εμβόλιο που έλεγε ο πατήρ Σάββας Αχιλλέως που για να το κάνεις θα πρέπει πρώτα να σε σφραγίσουν γιατί όντως θα υπάρχει πρόβλημα με την υγεία

Comments are closed.