ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΤΡΑΜΠ! ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ – ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ΤΡΑΜΠ

    Ο Πρόεδρος Biden ακολουθεί τον Donald J. Trump σε πέντε από τις έξι πιο σημαντικές πολιτείες όσον αφορά την προεδρική εκλογή ένα χρόνο πριν από τις εκλογές του 2024, υποφέροντας από τεράστιες αμφιβολίες για την ηλικία του και από μια βαθιά δυσαρέσκεια για τον χειρισμό της οικονομίας και από μια σειρά άλλων θεμάτων, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι New York Times και το Siena College.

    Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Biden χάνει από τον Trump, τον πιθανότερο Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, με διαφορά τεσσάρων έως 10 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Arizona, στην Georgia, στο Michigan, τη Nevada και την Pennsylvania. Ο Biden προηγείται μόνο στο Wisconsin, κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

    Στα έξι πεδία μάχης -τα οποία ο Biden κέρδισε το 2020- ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθεί με κατά μέσο όρο ποσοστά 48 έως 44%.

    Η δυσαρέσκεια για τον νυν πρόεδρο σφύζει σε όλη τη δημοσκόπηση των Times/Siena, με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να λένε ότι οι πολιτικές του Biden τους έχουν πλήξει προσωπικά. Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης το βαθμό στον οποίο ξεφτίζει ο πολυφυλετικός και πολυγενεές συνασπισμός που εξέλεξε τον Biden. Οι δημογραφικές ομάδες που τον υποστήριξαν με συντριπτικά περιθώρια το 2020 αμφισβητούνται τώρα πολύ πιο στενά, καθώς τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος βλέπουν τη χώρα να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

    Οι ψηφοφόροι κάτω των 30 ετών ευνοούν τον Biden κατά μία μόνο ποσοστιαία μονάδα, το προβάδισμά του μεταξύ των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων μειώνεται σε μονοψήφιο ποσοστό και το πλεονέκτημά του στις αστικές περιοχές είναι το μισό από το πλεονέκτημα του Trump στις αγροτικές περιοχές. Και ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να προτιμούν τον Biden, οι άνδρες ψηφίζουν Trump με διπλάσια διαφορά, αντιστρέφοντας το πλεονέκτημα του φύλου που είχε τροφοδοτήσει πολλά από τα κέρδη των Δημοκρατικών τα τελευταία χρόνια.

    Untitled-1-1

    Οι μαύροι ψηφοφόροι -εδώ και καιρό προπύργιο για τους Δημοκρατικούς και τον Biden- καταγράφουν τώρα 22% υποστήριξη σε αυτές τις πολιτείες για τον Trump, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί στην προεδρική πολιτική για έναν Ρεπουμπλικανό στη σύγχρονη εποχή. Προσθέστε τα όλα μαζί και ο Trump προηγείται με 10 μονάδες στη Nevada, έξι στη Georgia, πέντε στην Arizona, πέντε στο Michigan και τέσσερις στην Pennsylvania. Ο Biden έχει προβάδισμα μόλις 2 μονάδων στο Wisconsin.

    Σε ένα αξιοσημείωτο σημάδι μιας σταδιακής φυλετικής επανευθυγράμμισης μεταξύ των δύο κομμάτων, όσο πιο διαφοροποιημένο είναι το swing state (οι Πολιτείες που χαρακτηρίζονται αμφιταλαντευόμενες, ψηφίζουν τον υποψήφιο πότε της μιας και πότε της άλλης παράταξης), τόσο πιο πίσω είναι ο Biden και προηγείται μόνο σε εκείνη με τους περισσότερους λευκούς από τις έξι Πολιτείες.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Biden και ο Trump είναι και οι δύο βαθιά -και ομοίως- αντιδημοφιλείς. Αλλά οι ψηφοφόροι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωσαν ότι το έθνος είναι σε λάθος δρόμο, εκφράζουν μεγαλύτερη απογοήτευσή για τον νυν πρόεδρο.

    «Ο κόσμος καταρρέει υπό τον Biden», είπε ο Spencer Weiss, ένας 53χρονος ειδικός ηλεκτρικών υποσταθμών στο Bloomsburg της Pennsylvania, ο οποίος τον υποστήριξε το 2020, αλλά τώρα υποστηρίζει τον Trump, αν και με ορισμένες επιφυλάξεις. «Θα προτιμούσα να δω κάποιον που νιώθω ότι μπορεί να είναι ένα θετικό πρότυπο ηγέτη για τη χώρα».

    Ο Biden έχει ακόμη έναν χρόνο για να αλλάξει την κατάσταση. Οι οικονομικοί δείκτες είναι ανοδικοί ακόμα κι αν οι ψηφοφόροι δεν συμφωνούν μαζί τους. Ο Trump από την άλλη παραμένει πολωτικός. Και η καλά χρηματοδοτούμενη εκστρατεία του Biden θα έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα δημογραφικά αδύνατα σημεία του. Οι σύμβουλοι του προέδρου έχουν επανειλημμένα σημειώσει ότι οι Δημοκρατικοί περιόρισαν με επιτυχία τις απώλειες του κόμματος το 2022 παρά τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του Biden εκείνη την περίοδο.

    Ωστόσο, η έρευνα δείχνει πώς ο Biden ξεκινά το επόμενο έτος με έλλειμμα, παρόλο που ο Trump έχει κατηγορηθεί για ποινικές κατηγορίες τέσσερις φορές και αντιμετωπίζει δίκες το 2024. Εάν τα αποτελέσματα στη δημοσκόπηση είναι τα ίδια τον επόμενο Νοέμβριο, ο Trump θα είναι έτοιμος να κερδίσει περισσότερες από 300 ψήφους του Εκλογικού Κολλεγίου, πολύ πάνω από τις 270 που απαιτούνται για να πάρει τον Λευκό Οίκο.

    Ένα άλλο δυσοίωνο σημάδι για τους Δημοκρατικούς είναι ότι οι ψηφοφόροι σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος νιώθουν ότι οι πολιτικές του Biden τους έχουν πληγώσει προσωπικά, ενώ πιστώνουν στις πολιτικές του Trump ότι ήταν εκείνοες που τους βοήθησαν περισσότερο.

    Για τον Biden, ο οποίος γίνεται 81 ετών αργότερα αυτόν τον μήνα, το ότι είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία ξεχωρίζει ως κραυγαλέo πρόβλημα. Ένα συντριπτικό 71% είπε ότι είναι «πολύ μεγάλος» για να είναι ένας αποτελεσματικός πρόεδρος, μία άποψη που μοιράζεται σε κάθε δημογραφική και γεωγραφική ομάδα στη δημοσκόπηση, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιοσημείωτου 54% των υποστηρικτών του ίδιου του Biden.

    Αντίθετα, μόνο το 19% των υποστηρικτών του Trump, ο οποίος είναι 77 ετών, τον θεωρούν πολύ μεγάλο, και το 39% του εκλογικού σώματος συνολικά. Οι ανησυχίες για την προχωρημένη ηλικία και την πνευματική οξύτητα του νυν προέδρου -το 62% είπε επίσης ότι ο Biden δεν έχει την «νοητική οξύτητα» για να είναι αποτελεσματικός- είναι μόνο η αρχή μιας σαρωτικής σειράς αδυναμιών Biden στα αποτελέσματα της έρευνας.

    Οι ψηφοφόροι, με διαφορά 59% έως 37%, είπαν ότι εμπιστεύονται καλύτερα τον Trump παρά τον Biden για την οικονομία, το μεγαλύτερο χάσμα σε διαφορά ποσοστών από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Η προτίμηση για τον Trump σε οικονομικά ζητήματα αφορά όλο το εκλογικό σώμα, τόσο μεταξύ ανδρών όσο και γυναικών, εκείνων με πτυχία πανεπιστημίου και εκείνων που δεν έχουν, κάθε ηλικιακό εύρος και κάθε επίπεδο εισοδήματος.

    Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα προβληματικό για τον Biden, επειδή σχεδόν διπλάσιος αριθμός ψηφοφόρων δήλωσε ότι τα οικονομικά ζητήματα θα καθορίσουν την ψήφο τους το 2024 σε σύγκριση με κοινωνικά ζητήματα, όπως οι αμβλώσεις ή τα όπλα. Και αυτοί οι ψηφοφόροι που νοιάζονται περισσότερο για την οικονομία ευνοούν τον Trump κατά 60% έως 32%.

    Τα ευρήματα έρχονται αφότου η εκστρατεία του Biden μοίρασε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις που προωθούν τα οικονομικά ρεκόρ του και καθώς ο νυν πρόεδρος συνεχίζει να περιοδεύει στη χώρα για να καυχηθεί για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. «Φίλοι, τα Bidenomics είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να εξηγήσουμε το αμερικανικό όνειρο!», δήλωσε ο ίδιος την Τετάρτη σε ένα ταξίδι του στη Minnesota.

    Ωστόσο, οι ψηφοφόροι δείχνουν να διαφωνούν εντελώς. Μόνο το 2% των ψηφοφόρων είπε ότι η οικονομία είναι εξαιρετική.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Ο άνοιας Τζο και ο κλόουν Τραμπ, είναι ο ΓΑΠ και ο Β.Λεβεντης της Ελλάδας αντίστοιχα! Μην νομίζετε πως οι Αμερικάνοι είναι πιο έξυπνοι από τους Έλληνες, αν είχαν τον Κούλη στην Αμερική θα έβγαινε για 200 χρόνια για πλάκα, εδώ στην Ελλάδα θα βγαίνει απλά μέχρι το 2031 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…(μπορεί και μέχρι το 2035!)

    2. 1ον. Κανενας Τραμπ δε θα ερθει… γιατι οι πολιτικοι του σημερα σε λιγο θα ειναι παρελθον… , «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ( αυτη η ειδηση βγηκε πριν λιγες μερες )… θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο… , θ αλλαξουν σχεδον τα παντα στη γη σε λιγο καιρο… . 2ον. Να πουμε οτι ο Τραμπ ειχε βγαλει φρασεις του Μουσολινι… φαντασου τι ”προβαταρες” ( προβαταρες η κοιμουνται τον υπνο του δικαιου ) …ειναι μερικοι Ελληνες που μπορει στα σοβαρα να τον συμπαθουν ( για πολιτικος κλοουν πλακα ειχε καποτε , ως εκει κι αν… ) . 3ον. Να πω κατι τελευταιο… μη δουν παραμυθατζη σ αυτη τη χωρα αμεσως να χαρουν μερικοι , ενας τελειωμενος παραμυθατζης ειναι ο Τραμπ δε διαφερει και πολυ απο τους πολιτικους στην Ελλαδα , ενα πιονι της Παλιας Ταξης Πραγματων ( ο Πλατωνας λεει για σπηλια με μαριονετες )

    3. Θα σας πω εγώ γιατί συμβαίνει αυτό, επειδή ζω χρόνια στις ΗΠΑ.
      Χέστηκαν πάνω τους οι @ράπηδες μήπως τους καλέσουν να υπηρετήσουν σε ενδεχόμενο πόλεμο, γι’αυτό υποστηρίζουν ξαφνικά Trump.

    4. Καλα μην πανηγυριζετε τοσο για το κολληταρι του Ερντογαν.Εξαλλου κ ο Τραμπ τα 80 πλησιαζει

      1. Το Alzheimer’s δεν είναι θέμα ηλικίας.
        Συγγενής μου, πέθανε 99 ετών και τα είχε 800.

    5. Αν τα Bidenomics συνεχίσουν, ο Trump θα κάνει περίπατο έως τον Λευκό Οίκο.
      Σε όποιον αρέσει, και σε όποιον δεν αρέσει ξυδάκι.
      Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Trump, να σταματήσει την κατηφόρα στις οικονομίες με τις Πράσινες αηδίες του Biden, των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα του Μητσοτάκη.
      Κατά την διάρκεια της Προεδρίας του Trump, δεν υπήρχε Zelenskyy και η Hamas δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά που έκανε, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

    6. Ελα Ντοναλντ μπας και βρουμε την υγεια μας! Μ αυτα τα νεοταξιτικα πολεμοχαρη δημοκρατικα σκουληκια η Αμερικη παει συνεχεια προς τα πισω! Η Ελλαδα της Μητσοτακοκρατιας να δεις! Χασαποπαππουλη τον Πουλον μα τους Σερβους “τρομοκρατες” του 99 !

      1. Μην νομίζεις για κατι αξιοθαύμαστο το πόρισμα των δημοσκοπήσεων: Απο πολύ καιρό είναι βέβαια τα λάθη τους. Άρα μην περιμένετε έτσι εύκολα την υποσχόμενη,ονειρική επιστροφή Τραμπ.

    Comments are closed.