ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ: ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ THN 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ TIΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΠΟΛΥ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-2

    Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις καθώς και επίσης και το πακέτο παροχών (στο οποίο περιλαμβάνεται και η 13η σύνταξη), που θα ενσωματωθούν ως τροπολογία στο εν λόγω νομοσχέδιο.

    Σήμερα εκτός απροόπτου ξεκινάει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και την Τετάρτη θα γίνει νόμος του κράτους. Τα μέτρα αναμένεται να τύχουν ευρείας πλειοψηφίας αφού χθες και ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε όλο το πακέτο, από τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία έως και το πακέτο παροχών για «13η σύνταξη» και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σε κάποια τρόφιμα που ήταν στον υψηλό συντελεστή 24%, στο 13%.

    Οι όποιες αλλαγές προκύψουν θα έχουν ως αφετηρία να διορθωθούν κάποιες αδικίες ή να γίνουν τεχνικά πιο ευέλικτες ή ακόμη και να εξευμενιστεί η τρόικα σε κάποιο βαθμό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αν θα δοθεί η «13η σύνταξη» σε αυτούς που έχουν λάβει προσωρινή σύνταξη. Η κυβέρνηση λέει ότι θα δοθεί και μένει να δούμε πως αυτή θα υπολογιστεί.

    Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να υπολογιστεί με βάση που λαμβάνει κάποιος τώρα και μελλοντικά όταν θα βγει η οριστική σύνταξη να γίνει ο όποιος συμψηφισμός προκύψει. Για την 13η σύνταξη ίσως υπάρξουν και άλλες διορθωτικές κινήσεις δεδομένου ότι υπάρχουν αδικίες με το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι. Όπως έχουμε τονίσει ότι προφανώς είναι άδικο κάποιος με 500 ευρώ σύνταξη να λαμβάνει 500 ευρώ, και κάποιος με 510 να λαμβάνει 350 ευρώ.

    Και στις 120 δόσεις υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως παρατηρηθούν βελτιώσεις προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι στην ρύθμιση ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία και σε κάποιες άλλες μπορεί το σύστημα να γίνει πιο αυστηρό, για την Εφορία προκειμένου να γίνει περισσότερο δίκαιο και να μην επιβραβευτούν οι κακοπληρωτές.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά την Παρασκευή θα ανοίξει η εφαρμογή με τις 120 δόσεις, ενώ την Δευτέρα 20 Μαΐου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η 13η σύνταξη.

    Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση για την τακτοποίηση οφειλών λήγει για την μεν Εφορία στις 30 Ιουνίου για τα δε ασφαλιστικά ταμεία στις 30 Σεπτεμβρίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Το κουλούρι με σουσάμι και άλλα τέτοια ωραία , που διαβάζω στα σχόλια , με αναγκάζουν να υπενθυμίσω μερικά γεγονότα που μάλλον αγνοούν οι έχοντες επιλεκτική μνήμη η και χειρότερα μνήμη χρυσόψαρου :
      1) Αδεια , Επ.Αδ , ΔΧ , ΔΠ και κάποιες …άλλες μειώσεις ( μεσοσταθμικά 40-65%) των συντάξεων και όχι μόνο , έγιναν από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στη συνέχεια κάποιου Παπαδή-μιου.
      2) ΟΙ περίφημοι καιροσκόποι – οιωνοσκόποι – δημοσκόποι τελευταία αρχίζουν και μαζεύουν τις ανύπαρκτες διαφορές 10-15 μονάδων , προφανώς για να μην ρεζιλευτούν για πολλοστή φορά .
      3) Παρά την ελεεινή – κατάπτυστη και πολιτικά προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ( την οποία βεβαίως και δεν πρόκειται να θίξει ούτε κατά κόμμα , ο επερχόμενος της Αγίας Οικογένειας με τις χορηγίες της Ζήμενς και όχι μόνο , ) τα αναγραφόμενα περί συντριβής κλπ δεν φαίνονται να επιβεβαιώνονται .

      Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία .
      Με Εκτίμηση
      Τάσος Σαμπάνης , ΟΙκονομολόγος

    2. Το κουλουρι που δινουν οι μπολσεβικοι πρωτα ηταν χωρις σουσαμι,τωρα ειναι με σουσαμι,σας …..ευχαριστουμε παρα πολυ και σας ευχωμαστε μεσα απο την καρδια μας να ξεκουμπιστειτε μια ωρα νωριτερα .Απο τις7000 ευρω που μας εκλεψες 5 χρονια τωρα απο την μειωση των συνταξεων μας δινεις ενα κουλουρι την ημερα 400 ευρω περιπου τον χρονο,τι να πουμε παρα μονο….. ξεκουμπιδια !!!!!!!!!!!!! γιατι τα αναφρομικα μας που τοσο καιρο φωναζατε ηταν τριχες κατσαρες Αι στο Διαολο καθικια του κερατα

    3. μα ειναι δικιο με 1100 ευρω να παρει 330 καο με 500 να παρει 500 αλλα τι περιμενεις απο κατσαπλιαδες που δεν ξερουν αριθμητη και παρανομαστη

      1. Nαι ρε λεχριτη ειναι δικαιο,δεν φτανει που στα δινει θες να παρεις και χιλιαρικο καβαντζα ρε ουστ λερες-χολερες.

    4. Ενώ ειναι δίκιο ο 1000 να πάρει 50% και ο 1001 30%… αν δεν κάνω λσθος

    Comments are closed.