ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ – ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κοινοποίηση:
6304809

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο θέμα της λειψυδρίας, ανακοίνωσε ένα έργο που θα “θωρακίσει” την Αττική απέναντι στην έλλειψη νερού. Βέβαια, ποιός θα το πληρώσει αυτό το έργο; Ναι, καλά καταλάβατε, ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες πολίτες.

«Η λειψυδρία είναι η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης. Έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν. Έχουμε ζητήματα πρωτίστως σε νησιά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η χώρα πέρασε δυο χρόνια πολύ χαμηλών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Επειδή η ελπίδα δεν μπορεί να είναι στρατηγική έχουμε αποφασίσει την ένωση ταμιευτήρα του Εύηνου και του Μόρνου με τον ταμιευτήρα της λίμνης Κρεμαστών. Θα χρειαστεί 3 με 4 χρόνια.

Αν θέλουμε να θωρακίσουμε την Αττική είναι ένα έργο που οφείλουμε να υλοποιήσουμε. Θα είναι αμελητέα η επιβάρυνση στους λογαριασμούς του νερού», είπε ο πρωθυπουργός. Αυτό θα το κρίνουμε εμείς κ. Μητσοτάκη που θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη, όχι εσείς που δεν ξέρετε τι έχετε…

Σε ότι αφορά στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση και η πράσινη ενέργεια αποτελεί και οικονομική αναγκαιότητα, ωστόσο πρόβλημα, όπως είπε, με τις ΑΠΕ είναι ότι δεν μπορούν να παράγουν ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο.

«Υπάρχει βασική στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα αναδείξω το ζήτημα με επιστολή που θα στείλω στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Κάτι δεν δουλεύει καλά. Δεν αναμένω άμεσες λύσεις αλλά τουλάχιστον ας ασχοληθεί κάποιος. Εξάγουμε ενέργεια στην Ουκρανία αλλά δεν θα πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής τις στρεβλώσεις ευρωπαϊκού μοντέλου» είπε και σημείωσε πως «Βραχυπρόθεσμα, αυτό το οποίο κάναμε και θα εξακολουθούμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε έκτακτους φόρους και έκτακτα τέλη σε αυτούς τους παραγωγούς που πραγματικά βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη. Δεν κάνουν κάτι παράνομο, αλλά αξιοποιούν μια στρέβλωση του συστήματος. Θα πάρουμε λοιπόν αυτά τα κέρδη, θα τα γυρίσουμε στους καταναλωτές έτσι ώστε να μπορούν να έχουν τιμές οι οποίες να είναι κάτω από τα 15 λεπτά την κιλοβατώρα. Όσο καιρό κρατά αυτή η στρέβλωση» είπε.

Σημείωσε πως η Ελλάδα στις λιανικές τιμές είναι αισθητά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πως θα συνεχίσει τον αγώνα να διορθωθούν οι όποιες στρεβλώσεις.

Τόνισε πως γίνονται κι άλλες παρεμβάσεις «Προσφέραμε στους αγρότες μας ένα πολύ ελκυστικό τιμολόγιο. Όπου υπάρχουν στρεβλώσεις βέβαια η ρυθμιστική αρχή έχει πάντα τη δυνατότητα να παρεμβαίνει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Η Βουλγαρία και η Αλβανία επίσης εφοδιάζουν την Ουκρανία με ηλεκτρικό ρεύμα όπως και η Ελλάδα.
    Γιατί η ΕΕ να τα πληρώνει όλα κα να στερούνται οι Ευρωπαίοι?
    Οι ΗΠΑ την μπίζα τους κάνουν, μόνο από τις παραγγελίες της ΕΕ καινούργια όπλα έβγαλαν σχεδόν 2,5 τρισεκατομμύρια.
    Αλλά η ΕΕ πάντα πληρώνει τα της Αμερικής – πρόσφυγες είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο θέμα.
    Αυτοί κάνουν USA τους πολέμους αλλά η Ευρώπη τα τραβάει όλα.

  2. Επειδή είμαι μεγαλύτερος και θυμάμαι, το ίδιο είχε κάνει και ο Πατροπαππούς του ο Κων/νος όταν ήταν πρωθυπουργός, που πάλι τότε με το πρόσχημα της λειψυδρίας αύξησε την τιμή του κυβικού υποσχόμενος ότι μόλις το πρόβλημα ξεπεραστεί η τιμή του κυβικού θα μειωθεί πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Αιώνιοι παλιάνθρ…, καθαρ…, σκουλί…,προδό… Μητσοτακαίοι.

  3. Χρησιμοποιεί πάντα για οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα τη φράση “θά αναδείξω το ζήτημα με επιστολή που θα στείλω στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν”
    Δεύτερο, ποτέ δεν ανακοινώνει άμεσες δράσεις για διαχρονικά προβλήματα πού αφορούν την χώρα μας παρά μόνο έργα με ορίζοντα 5-10 χρόνια στο μέλλον (όπου τότε δεν θά υπάρχει) όπως τά αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία όπου δεν έγινε τό παραμικρό αλλά τά “εργα” πού ανακοίνωσε παραπέμπουν για δράσεις μετά από χρόνια, τό ίδιο με τά πυροσβεστικά αεροπλάνα καί οτιδήποτε αφορά την πυρόσβεση, μην αναφέρω για υγεία μετανάστευση καί άλλα.
    Είναι φανερό από τά παραπάνω ότι είτε είναι ανίκανος νά διεκπεραιώσει οτιδήποτε, είτε τον έχουνε δασκαλεψει νά μήν προβεί σε τίποτα θετικό για την βελτίωση της Ελλάδας, είναι καί η υπόσχεση πού έδωσε στα αφεντικά του “θά πολεμησω τόν νατιβισμό”

    1. Πως, πως, επισκέφθηκε τον καταταλαίπωρο Παλαμά για “συμπαράσταση” και, πριν αλέκτορα φωνήσαι οι δύσμοιροι ξαναπνίγηκαν από καινούργια πλημμύρα. Αποτελεσματικότατος γκαντέμης.
      Επίσης, στα αφεντικά του δεν υποσχέθηκε ότι θα πολεμήσει, αλλά ότι θα πατήσει κάτω μέχρις εξοντώσεως τον νατιβισμό, ήτοι θα αφανίσει τους ιθαγενείς και αυτό γμτκρτμ είναι το σπουδαιότερο που ξεχνάμε. Ότι το κάθαρμα είναι ορκισμένος εχθρός μας!

  4. Επιτέλους σωθήκαμε από τον ρεζίλη.
    Τον πεταξανε έξω τον (άντρα)
    Άσχετο με το θέμα αλλά ντροπή ήταν ο τύπος.
    Φαντάζεστε κάποια στιγμή να κυβερνούσε αυτός?
    Ξευτυλα.

  5. Η κλιματική κρίση ειναι είναι ωραιο σενάριο για να περνάνε μέτρα κ για να γεμίζει ο λογαριασμός του στην τράπεζα. Φυσικά ο απλός λαός τους πιστεύει κ τους ξανα ψηφίζει . Δυστυχως δεν εχει πάτο το βαρέλι …

Leave a Response