ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ DRONES ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΟΒΑΚΙΑΣ ΜΥΞΟΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

    Κοινοποίηση:
    kiev

    Ήχησαν σειρήνες τα ξημερώματα του Σαββάτου στον πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, λόγω μαζικής ρωσικής επίθεσης με drones «Geran-2».

    Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις ουκρανικές αρχές να υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν από συντρίμμια τουλάχιστον δύο άτομα.

    «Προς το παρόν, υπάρχουν δυο θύματα στη συνοικία Σολομιάνσκι. Και τα δύο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου», εξήγησε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πολυκατοικία στη συνοικία αυτή υπέστη ζημιές από την πτώση συντριμμιών και σωστικά συνεργεία εργάζονται για να βγάλουν δυο γυναίκες από τα συντρίμμια.

    Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν πυρκαγιές, ανάμεσά τους σε παιδική χαρά, ανέφερε ο δήμαρχος. Συντρίμμια ρωσικών drones που καταρρίφθηκαν κατέπεσαν εξάλλου στη συνοικία Πετσέρσκι.

    Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η χώρα του πρέπει να πετύχει τρεις βασικές «νίκες» στο εξωτερικό: την έγκριση μεγάλων πακέτων βοήθειας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

    Είκοσι μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αρχίσει να επικρατεί κούραση στις σχέσεις της Δύσης με το Κίεβο, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δυτικούς συμμάχους του.

    «Χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Η πρώτη είναι η νίκη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Είναι μια πρόκληση, δεν είναι εύκολο, αλλά η Ουκρανία κάνει τα πάντα», τόνισε ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε τον προηγούμενο μήνα από το Κογκρέσο να εγκρίνει βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, αλλά η βοήθεια αυτή δεν περιελήφθη στον νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό εγείρει ανησυχίες ότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό.

    Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων είναι αντίθετη στην αποστολή νέας βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς εκτιμά ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να δαπανηθούν για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Ωστόσο η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών εξακολουθούν να στηρίζουν την παροχή βοήθειας στο Κίεβο.

    «Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε βοήθεια από την ΕΕ για το πακέτο των 50 δισεκ. ευρώ», επεσήμανε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει ανακοινώσει το μπλοκ, αλλά δεν έχει εγκριθεί, αφού προς το παρόν η Ουγγαρία εκφράζει την αντίθεσή της.

    «Και το τρίτο είναι να ξεκινήσουμε διάλογο για τη μελλοντική μας ένταξη», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Το Κίεβο ελπίζει οι ηγέτες των ΕΕ να συμφωνήσουν κατά τη σύνοδο κορυφής τους στις 14 και 15 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει επισήμως η μακρά διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ, κάτι που, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, θα είναι καλό για να αναπτερωθεί το ηθικό των Ουκρανών.

    Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λετονό πρόεδρο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι θα εγκριθεί το νέο πακέτο βοήθειας της ΕΕ, αν και πρόσθεσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος καιρός από όσος αναμενόταν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Θά καταρρεύσουν πολλές αξίες λέει ό πιό πάνω δυτικολάγνος.
      Εννοεί φαντάζομαι τίς αξίες τών ΛΟΑΤΚΙ, τών παιδεραστών δυτικοευρπαίων καί Αμερικανών, όπως επίσης καί τών Ουκρανών φασιστών τού αζόφ καί δεξιού τομέα.
      Αυτές τίς αξίες υπηρετεί πλέον ή δύση.

    2. Η γοβα ειναι ευτυχης γιατι συνορευει με τη Ρωσια διαφορετικα θαχε βρεξει… μανα εξ ουρανου!

    3. Ποιες αξιες ρε ονειροπαρμενε;;;;; Η βοηθεια σ’ ενα διεφθαρμενο αθλιο καθεστως , που ειναι χαμενο απο χερι να το τροφοδοτουν οι Ευρωπαιοι πολιτες;;;;;; Αντε πηγαινε να ρουφηξεις το αυγουλακι σου!

    4. Λεβεντόπαιδο Αρίστο (Πούτιν) μπές στο μαγαζί (ΕΕ) και κλείστο!

    5. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!! ΤΑ ΤΡΕΛΛΟΜΕΜΕΤΙΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΛΕΣ!!!!!
      ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΑ ΤΡΕΛΛΟΜΕΜΕΤΙΑ????? ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΣΤΗ ΠΥΡΑ!!!!
      Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ!!!!
      ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΙΓΟ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΛΙΓΟ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!! ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ!!!!

    6. Και το Αμερικανικό και το Ευρωπαικό πακέτο θα εγκριθούν.Και ακόμα περισσότερα. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον εισβολέα να νικήσει, γιατί τότε θα καταρρεύσουν πολλές αξίες.

      1. Χα χα με έκανες και γέλασα… Πολλές αξίες θα καταρρεύσουν τώρα που θα χάσει ο γοβατος: χα χα χα…

        1. Το παράξενο είναι ότι εδώ και δύο χρόνια εκεί είναι…..κανείς δεν κερδίζει αδερφέ….. γέμισαν τα μνήματα , πολύ κριμα

    Comments are closed.