ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ; ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ Ή ΕΓΙΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ;

    Κοινοποίηση:
    ΠΥΛΟΣ

    Πολλά ακούγονται και γράφονται για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο, όμως τι πραγματικά συμβαίνει; Πού αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη της Ελλάδας…

    Πηγή: slpress.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Ο/Η Γιατί να θέλουν στην Ελλάδα μουσουλμάνους μετανάστες λέει:

      Βγαίνει λοιπόν στον ζούγλα η ευνοούμενη ακτιβίστρια του εμίρη του Μπαχρέιν και δηλώνει ότι στο αλιευτικό επέβαιναν 750 άτομα.
      Πως μπορεί ένα αλιευτικό να χωρέσει 750 άτομα;;;; που τους είχε στο μηχανοστάσιο;;;; στα ψυγεία που μπαίνουν τα ψάρια;;;
      Μα εκεί θα πάθαιναν ασφυξία ….
      Δεν ήταν στα αμπάρια κάποιου φορτηγού πλοίου που είχε ανοιχτείς τις μπουκαπόρτες για εξαερισμό …. Σε αμπάρια αλιευτικού υποτίθεται ότι θα ήταν.
      Σε ότι δε αφορά το παραμύθιασμα για τις καμπίνες και κλειδωμένα γυναικόπαιδα αυτά είναι αστεία γιατί αυτά τα μικρέ αλιευτικά είναι «κάτεργα» για τους εργαζομένους ναυτικούς με ελάχιστες ως καθόλου καμπίνες …. Τι το πέρασαν για κάποιο ρώσικο «αλιευτικό/εργοστάσιο» που παρέχει ανέσεις στους ναυτικούς του;
      Κανείς δεν τολμά να ψελλίσει ότι αυτός ο τεράστιος αριθμός επιβαινόντων ατόμων αποκλείεται να ισχύει. (θα έχουν τους λόγους τους βέβαια να μην πηγαίνουν κόντρα στο αφήγημα)
      Κατόπιν έχουμε τους επιβάτες στο κατάστρωμα που εικάζω ότι είναι γύρω στους 200 αλλά είναι «παστωμένοι» για τα καλά … και μεταξύ τους δεν υπάρχει ο παραμικρός ελεύθερος χώρος …. Αλλά να που έχουμε τον εκπρόσωπο του λιμενικού να δηλώνει ότι αυτοί οι ναυαγοί …. (Αυτοί δηλαδή που ήταν «παστωμένοι σαν τις σαρδέλες» στο κατάστρωμα)… έφυγαν ανεξηγήτως από την θέση τους και πήγαν όλοι μαζί προς την μια πλευρά του βαποριού και έτσι (λόγω μετατόπισης φορτίου) μπατάρισε το αλιευτικό.
      Το βρήκε … χα, χα … μόνο που αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί ….
      Η Φωτογραφία θα σας πείσει.
      https://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2023/06/%CE%A0%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3-1.jpg
      Τι κερδίζει;;;; Μα τον βαρόνο μινχάουζεν (κλασικό εικονογραφημένο παραμύθι).
      Το ότι υπήρχαν 200 άτομα στα καταστρώματα …. ας τους υπολογίσουμε σε βάρος γύρω στους 16 τόνους φορτιού … σε ένα σημείο που επηρεάζει αρνητικά την ευστάθεια του πλοίου…. ειδικά όταν σβήσει η μηχανή …. αλήθεια δεν του πέρασε από το μυαλό; ( κάτι σαν τις υπερκατασκευές που επηρέασαν την ευστάθεια στο ναυάγιο «Ηράκλειον», που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς, και βυθίστηκε)
      Προσπαθεί να τους δικαιολογήσει δηλώντας ότι δεν υπήρχε καιρός (μόνο 3 Beaufort) αλλά δεν μιλάει για τη φουσκοθαλασσιά ή ρεστία δηλαδή τον κυματισμό εκείνο που δεν οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα στο παρόντα χρόνο, αλλά σε άνεμο που έπνεε σε προηγούμενο χρόνο, ενίοτε και ημέρες πριν, ή και σε άλλη περιοχή … μιλάμε για την ρεστία που είναι κάτι σύνηθες στην περιοχή ενώ αποτελεί τον κυριότερο λόγο για να μπατάρει ένα εγκληματικά φορτωμένο πλοίο δίχως ευστάθεια ιδίως όταν εκδηλωθεί και πρόβλημα στην μηχανή του. (έτσι για το γαμώτο ρε ΜΛΚ για να μην μας περνάτε όλους για μπολιασμένα γίδια που το μυαλό μας σταμάτησε να παράγει φαιά ουσία επιδιδόμενο μόνο στην παραγωγή πρωτεΐνης ακίδας)
      Οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό που υποστηρίζουν όλα τα συστημικά πρακτορεία ώστε να μεγιστοποιήσουν το θανατικό προσδοκώντας σε κάτι που λογικά σύντομα θα πληροφορηθούμε ….

    2. Ο/Η Γιατί να θέλουν στην Ελλάδα μουσουλμάνους μετανάστες λέει:

      Γιατί να θέλουν στην Ελλάδα μουσουλμάνους μετανάστες μετά από 500 χρόνια της καταπίεσης, του βιασμού και της γενοκτονίας;

    3. η ναυτοσυνη δεν εχει σχεση με την πολιτικη!
      η ναυτοσυνη ειναι πρωτα απο ολα ανθρωπισμοσ,και αλληλεγγυη.
      αποτυχατε να φερετε εισ περασ την αποστολη σασ!

    4. ΟΙ ΜΚΟ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ!!!

    5. και μετά απορούμε γιατί μας θερίζουν οι καρκίνοι !!

    6. ΚΑΛΑ ΡΕ, ΤΙ ΈΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΞΑΦΝΙΚΑ!…
      ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ(ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ),
      ΚΙ ΑΝ ΈΓΙΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ!!!…
      ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΔΗΛΑΔΗ;;…

    7. Έχει δεν έχει, στα π@πάρια μας. Ακόμα ασχολείστε;

    8. περιμέντε και θα μας απαντήσει ο ντογιάκος, που είναι και αυτός μέλος της συμμορίαςΝΔ !! λολ

    9. Σε φωτο του πλοίου διακρίνεται η οριζόντια γραμμή μέγιστου φορτίου περίπου μισό μέτρο πανω από το νερό δηλαδή το πλοιάριο δεν ήταν υπερφορτωμένο , απλά οι 180 ήταν ψηλά στο κατάστρωμα με υψηλό το κέντρο βάρους, Συμπέρασμα το πλοίο μέσα ήταν άδειο. Τωρα για λόγους που δεν μας λένε , ισχυρίζονται πως είχε πολλούς επιβάτες, δεν συμφωνώ.

    10. Λοιπον…Θα μιλησω ξεκαθαρα…
      Υποθετω χωρις να γνωριζω οτι ΙΣΩΣ να ηταν ατυχημα…
      Αλλα και ατυχημα να μην ηταν, ΕΠΡΑΞΑΝ πολυ σωστα.
      Θα πρεπει επιτελους να καταλαβουμε οτι τα ΣΥΝΟΡΑ ειναι ΣΥΝΟΡΑ και δεν ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
      Ειτε ειναι στη Θαλασσα ειτε στη στερια.
      Απ την αλλη ομως ειναι μια τραγωδια και σ αυτο ευθυνονται κυριως οι δουλεμποροι και τα μεγαλα αφεντικα.
      Τι παει να πει ήταν μεσα σε μια βαρκα-σκαφος 700 ατομα?
      Ποιος τους εβαλε μεσα? Ποσα αρπαξανε απ το καθε κεφαλι?
      Λοιπον ξεκαθαρα πλεον προκειτε περι συμοριας λαθρεμπορων ψυχων που δεν τους νιαζουν ουτε οι ψυχες ουτε τα συνορα..
      Προς γνωσην και συμμορφωση την επομενη φορα..

      1. τρικυμια εν κρανιω εχεις… λες για συμμορια λαθροδιακινητων αλλα και οτι καλως βουλιαξαν τα θυματα. Ποσο σκουπιδια ειστε εσεις οι τρελοναζηδες, τιποτα απολυτως δεν υπολογιζετε

    11. Μακαρι εμεις να τους βουλιαζαμε….αλλα εγω ξερω οτι εχουμε τριημερο πενθος για τα πακιστανα ντζιχατια που σκωτονουν αβερτα στο Ελλαντα………..γεμισαμαι και τα βοθροκαναλα ασχολουνται ολημερης και οληνυχτης με τα μεμετια απο χωρες ουτε καν πολεμο εχουν…………..

      1. Εσύ έχεις βουλιάξει ήδη στα σκατά, προσπάθησε νά βγής, ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ…

    12. Είναι σαν να λέμε έρχονται κάποιοι και παραβιάζουν το σπίτι μας αν πάθουν κάτι εισερχόμενοι πχ από τον κήπο μας θα φταίμε εμείς οι ιδιοκτήτες;
      Αν πάλη κάποιοι παραβιάσουν το σπίτι μας και τους εξοντώσουμε εμείς θα φταίμε;

    Comments are closed.