ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΖΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΦΟΥΣΚΕΣ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    Palestinians wounded in Israeli strikes brought to Shifa hospital in Gaza City

    Τουλάχιστον 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα, στον σφοδρότερο βομβαρδισμό του Ισραήλ από τις 7 Οκτώβρη.

    Οι Πρώτες χερσαίες μάχες μικρής κλίμακας έγιναν χθες στο δυτικό τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ενώ το Τελ Αβίβ έχει προαναγγείλει χερσαία εισβολή με τις ΗΠΑ να φαίνεται πως πιέζουν για να καθυστερήσει.

    Την ίδια στιγμή η ένταση με το Λίβανο λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, με αναλυτές να προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης είναι μεγάλος.

    Με το σταγονόμετρο περνά η ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο θύλακα, ενώ σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές το Ισραήλ βομβάρδισε χθες δίπλα σε τρία νοσοκομεία.

    Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι όποιες διπλωματικές προσπάθειες, με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη να πληθαίνουν σε όλον τον πλανήτη.

    Δείτε live εικόνα

    13:21 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι χτύπησε οκτώ «τρομοκρατικούς πυρήνες» στο Λίβανο

    Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Daniel Hagari είπε ότι οι IDF χτύπησαν «οκτώ τρομοκρατικούς πυρήνες» στο Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες.

    Επτά από αυτούς χτυπήθηκαν πριν καταφέρουν να εκτοξεύσουν αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες, πρόσθεσε.

    Ο Hagari είπε επίσης ότι 20 πυρήνες της Χεζμπολάχ έχουν χτυπηθεί από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στα σύνορα στις αρχές του μήνα.

    13:06 Θα καθυστερήσει η χερσαία εισβολή του Ισραήλ;

    Ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιέσεις από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ προκειμένου να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί όπως τις σταχυολογεί το Al Jazeera.

    • Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν είχε σχεδόν καθημερινά τηλεφωνήματα με Ισραηλινούς αξιωματούχους για να συζητήσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, αλλά επίσης «μίλησε για την ανάκτηση των ομήρων ως προτεραιότητα».
    • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έθεσε μια σειρά από βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν από οποιαδήποτε εισβολή, συμπεριλαμβανομένου του ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση σε μια μεταπολεμική Γάζα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της επιχείρησης στους αιχμαλώτους και οι συνέπειες για το Ισραήλ ενός πολέμου κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
    • Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Αμερικανοί έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα και την ανθρωπιστική βοήθεια.
    • Τέσσερις Ισραηλινοί αξιωματούχοι της Άμυνας δήλωσαν ότι η χερσαία εισβολή έχει επανειλημμένα καθυστερήσει, αλλά δεν γνώριζαν τον λόγο πίσω από την αναβολή.
    • Η καθυστέρηση της εισβολής αντανακλά επίσης ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ του Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Γιοάβ Γκαλάντ, ο οποίος ζητά μια σύγκρουση που θα περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ – θέση στην οποία αντιτίθεται ο πρωθυπουργός.
    • Το ισραηλινό ραδιόφωνο GLZ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα, με τον δημοσιογράφο Doron Kadosh να γράφει στο X: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση για να επιτρέψει την άφιξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, λόγω του φόβου για αυξανόμενες επιθέσεις από το Ιράν ή τους συμμάχους του στην περιοχή.
    • Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος πίσω από την αναβολή της χερσαίας επίθεσης. Η πιθανότητα διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων είναι ένας άλλος παράγοντας.

    12:58 Η Γάζα είναι εκτεθειμένη στην «δολοφονική μηχανή του Ισραήλ»

    Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Muhammad Shtayyeh λέει ότι η διεκδίκηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας από τους Παλαιστίνιους δεν θα σταματήσει ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Ισραήλ.

    Ο Shtayyeh δήλωσε στην ομιλία του πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα ότι το φάσμα του θανάτου απειλεί χιλιάδες παιδιά και ασθενείς στα νοσοκομεία της Γάζας, καθώς τα καύσιμα τελειώνουν, εν μέσω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φαρμάκων και τροφίμων.

    «Ο λαός μας στη Λωρίδα της Γάζας είναι εκτεθειμένος… στην ισραηλινή δολοφονική και εγκληματική μηχανή», πρόσθεσε.

    12:44 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου

    «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu στην Ιερουσαλήμ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

    Επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    12:32 Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, παραδέχεται την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς

    Ο Ναφτάλι Μπένετ, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, δηλώνει ότι ευθύνεται και ο ίδιος για τις αποτυχίες της κυβέρνησης που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

    «Υπηρέτησα ως πρωθυπουργός για 12 μήνες. Υπήρχαν πράγματα που δεν πρόλαβα να κάνω και στη συνέχεια η κυβέρνηση έπεσε. Σίγουρα φέρω ευθύνη», ανέφερε ο Μπένετ σύμφωνα με τους Times of Israel.

    Η επίθεση θεωρήθηκε από πολλούς ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Αρκετοί ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του στρατού Χέρζι Χάλεβι και ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας Ρόνεν Μπαρ, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

    Μια δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv ανέφερε ότι σχεδόν το 70% όσων ψήφισαν το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου στις τελευταίες εκλογές θέλουν ο πρωθυπουργός Νετανιάχου να μιλήσει δημόσια για τις επιθέσεις.

    12:15 ΜΜΕ του Κατάρ: Η Αίγυπτος προτείνει να φτιάξει προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα

    Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Al-Araby Al-Jadeed του Κατάρ αναφέρει ότι η Αίγυπτος πρότεινε να δημιουργηθούν στρατόπεδα προσφύγων για τους κατοίκους της Γάζας που διέφυγαν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσφυγικοί καταυλισμοί θα δημιουργηθούν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και θα παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των τραυματιών της Γάζας να λάβουν θεραπεία σε νοσοκομεία του Καΐρου.

    Την πληροφορία από τον ιστότοπο του Κατάρ μεταφέρει η ισραηλινή Haaretz.

    12:10 Τρίτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας παραδίδεται στη Γάζα

    «Η αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνος παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας που θα παραλάβει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των φορτηγών που μεταφέρουν τη βοήθεια.

    12:07 Φωτογραφίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Ο Μητσοτάκης πήγε να βρεί το φίλο του. Καλά έκανε. Οι φίλοι για τα δύσκολα είναι. Εμάς να μην μας μπλέξιει με τις φιλίες του και με τις ιστορικές του αναζητήσεις. Εμείς έχουμε τεράστια σύνορα και τεράστια μέτωπα. Δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε στο πόλεμο της Γάζας. Οι ακραίοι Εβραίοι, τα παιδιά των Ραββίνων δεν θέλουν να πολεμήσουν και θέλουν να στείλουν εμάς. Να χαθούμε στο Λαβύρινθο της Γάζας. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα μας χτυπήσουν οι Ισλαμιστές που βρίσκονται εδώ και βέβαια θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, αρχής γενομένης από την Κύπρο. Λένε ότι έχουν καλέσει με ατομικές προσκλήσεις. Δεν έχουμε καμία απολύτως δουλειά να μπλέξουμε. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, ο Μητσοτάκης όχι μόνο θα πέσει, αλλά δεν θα βγεί ζωντανός από εδώ. Καλή δύναμη σε όλους. Αντισταθείτε. Όχι στην εμπλοκή Ελλήνων στον πόλεμο της Μ. Ανατολής. Δεν είμαστε πειραματόζωα

    2. Το εβραιόδουλο κάθαρμα πήγε να υποβάλλει τα σέβη του και την υποταγή του στον σιωνιστή ηγέτη.
      Υποστηρίζει το Ισραήλ, το κράτος τρομοκράτη, το κράτος δολοφόνων.

    Comments are closed.