Γροθιά στην επίπλαστη πραγματικότητα που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη περί «ευημερούσας οικονομίας», αποτελεί η έρευνα που παρουσιάζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς σχεδόν ένας στους δύο (46%) δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού επιδεινώθηκε το εξάμηνο που πέρασε. Στον αντίποδα μόλις το 7% δηλώνουν ότι υπήρξε βελτίωση.
Την ίδια στιγμή το ποσοστό όσων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους κατά το επόμενο εξάμηνο φτάνει το 38%, και το ποσοστό όσων δεν αναμένουν ιδιαίτερη μεταβολή στα οικονομικά του νοικοκυριού τους το 50%.
Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο ΚΕΕΕ» εντονότερη απαισιοδοξία επικρατεί και σε σχέση με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας στο επόμενο εξάμηνο, καθώς το 47% αναμένει επιδείνωση (από 44% το Νοέμβριο του 2023) και μόλις το 11% (από το 13% το Νοέμβριο 2023) δηλώνει ότι αναμένει βελτίωση. Παράλληλα 38% θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μεταβληθεί ουσιαστικά (έναντι 39% το Νοέμβριο 2023).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν καλούνται να αποτιμήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση τους, τα μισά περίπου νοικοκυριά (51%) δηλώνουν ότι «τα φέρνουν ίσα – ίσα με το εισόδημά τους», ενώ το 32% δηλώνουν ότι, είτε «τρώνε από τα έτοιμα». Υποχρεώνονται δηλαδή να χρησιμοποιήσουν μέρος των αποταμιεύσεών τους (19%) ή δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα (13%).
Στον αντίποδα, μόλις το 16% δηλώνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν, σε κάποιο βαθμό, στις τρέχουσες συνθήκες.
Παράλληλα όσον αφορά στο κλίμα απαισιοδοξίας που καταγράφεται από την έρευνα οι καταναλωτές τονίζουν ότι η ακρίβεια είναι ο βασικός παράγοντας που το τροφοδοτεί και η αβεβαιότητα σε σχέση με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης. Μάλιστα, το 62% αναφέρει την ακρίβεια ως το νούμερο 1 πρόβλημα στη χώρα σήμερα, ενώ συνολικά αναφέρεται από το 87% μέσα στα τρία βασικότερα προβλήματα της χώρας.
Η ανασφάλεια και ο φόβος είναι το βασικό συναίσθημα που δηλώνουν ότι νιώθουν οι καταναλωτές, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα (38%) και ακολουθούν η απογοήτευση (34%), ο θυμός και η οργή (25%) και η απαισιοδοξία (20%). Ελπίδα (9%), αισιοδοξία (9%) και ηρεμία (6%) δηλώνουν ότι νιώθουν, σχετικά με τα οικονομικά τους δεδομένα, η μικρή μειοψηφία των καταναλωτών.
Σημειώνεται ότι η πανελλαδική Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, κατά τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο, σε συνολικό δείγμα 2.400 ερωτώμενων (1.200 επιχειρήσεων και 1.200 καταναλωτών). Η έρευνα καλύπτει και τους τέσσερις τομείς της οικονομίας (βιομηχανία – μεταποίηση, υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο και κατασκευές).
Φαπα; Αυτα ειναι χαρμοσυνα νεα για το μαξιμου η περαιτερω φτωχοποιηση της αγορας και τα λουκετα ειναι χρυσες ευκαιριες για ξεπουλημα και διαλυση.
Για τι λαό μιλάμε…
“”””ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ””” απαπαπαααα…..το καταλαβατε κ εσεις οι ελλαδιστανικοι;;;; Στην ακρη της γης το εχουμε καταλαβει προ πολλου….κ σας βριζουμε…. αντε με τις υγιες σας κ εις ανωτερα…….μουσουλμανοποιημενα κατοικιδια του τακουλα…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΧΩΡΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΛΑΘΡΟΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ…….ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΣΗΔΙΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ
ΛΟΥΚΕΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ…ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΑ…ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ 100 ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΟΥΛ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ… ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ…ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ
Για τι λαό μιλάμε…
Ο λαός φταίει πάντα μας το λένε συνέχεια δε χρειάζεται να μας το λες και συ. Όλοι φταίνε, εννοείται εκτός από αυτούς που κάνουν τα κουμάντα, πολιτικοί και οι αυλές τους, είναι τζάμι αυτά τα παιδιά, δόξα τον Μεγαλοδύναμο. Οπότε μη σκας όλα καλά λοιπόν…
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ, ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ;
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΟΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ;
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ….Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΠΥΘΙΑ ΚΑΠΟΤΕ…..ΑΣΚΟΣ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ.