Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η COP29, η 29η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.
Στόχος: Να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Στα πλαίσια των στρατηγικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συζητείται έτσι και η αύξηση της οικονομικής βοήθειας, που θα σταλεί από τα δυτικά κράτη στις φτωχότερες χώρες.
«Αυτή όμως είναι μονάχα η μισή αλήθεια», σχολιάζει η γερμανική WELT.
«Τα κράτη που συνεχίζουν να θεωρούνται ως αναπτυσσόμενα ζητούν 1.000 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια ετησίως ως “οικονομική αρωγή για το κλίμα” από τα παλιά βιομηχανικά κράτη – μέχρι στιγμής η οικονομική αυτή βοήθεια ξεπερνά ήδη τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως».
Η φτωχή Ελλάδα καλείται να δώσει χρήματα στο πλούσιο Κατάρ
Όπως εξηγεί το γερμανικό μέσο, ο ΟΗΕ «εξακολουθεί να διαχωρίζει τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, όπως συνέβαινε και πριν από 30 χρόνια.
Γι’ αυτό και η φτωχή Ελλάδα καλείται να δώσει χρήματα για την προστασία του κλίματος στο πλούσιο Κατάρ, το οποίο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως αναπτυσσόμενη χώρα.
Την ίδια στιγμή τα δύο εκατομμύρια κατοίκων του Κατάρ παράγουν τόσα αέρια του θερμοκηπίου, όσα 99 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι – αλλά αμφότερες οι χώρες θεωρούνται αναπτυσσόμενες.
Και η Κίνα αντιστοίχως, παρ’ ότι εκπέμπει περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου ανά κάτοικο απ’ ότι η ΕΕ, δεν συγκαταλέγεται στις “βιομηχανικές χώρες”.
Ο σημαντικότερος διαπραγματευτικός στόχος των αναπτυσσόμενων κρατών στις διασκέψεις για το κλίμα είναι παραδοσιακά η αποδυνάμωση του ισχυρού ανταγωνισμού από τη Δύση.
Και ο μόνος λόγος που η Κίνα και τα αραβικά πετρελαϊκά κράτη αποδέχονται τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισίου για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας μόνο κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, είναι επειδή η Συμφωνία προέβλεπε ρητά “διαφορετικές υποχρεώσεις” για τα κράτη: τα δυτικά κράτη υποχρεώθηκαν να λάβουν πολύ αυστηρότερα μέτρα για την προστασία του κλίματος», επικρίνει η WELT.
«Εάν το ζήτημα ήταν πραγματικά η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν θα επιλέγονταν ως μέσο τέτοιες πληρωμές.
Για να γίνει κλιματικά ουδέτερη η οικονομία της Ρωσίας θα χρειάζονταν μόλις γύρω στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ρωσία όμως δεν καταβάλει καμία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Και ενώ η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν μόλις το 7% του ενεργειακού μείγματος της Κίνας, η χώρα βγάζει χρήματα πουλώντας ηλιακά πάνελ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Δύση», καταλήγει το γερμανικό μέσο.
ο μητσοτακης εχει καταντισει την Ελλαδα πορνη, θελει να τη διαλυσει και να φτωχοποιησει τους ελληνες. Δεν σεβεται καθολου το ελληνικο ονοματεπωνυμο που εχει…οποιοδηποτε αλλος ξενος θα το σεβοταν
Κλιματικη αλλαγη και πρασινα παπαρια! Κονομα κι αγιος ο Θεος με παραμυθες ιων και κλιματος! Βρειτε και τιποτα καινουργιο εκει που συνεδριαζετε στις λεσχες τουλαχιστον να δικαιολογειτε το καφεδακι σας!
Κάποτε μάς έπρηζαν γιά την κλιματική αλλαγή λόγω αύξησης τής ΤΡΥΠΑΣ τού Οζοντος. Όταν οι Financial Times αποκάλυψαν τό έτος 2000 ότι η δήθεν απειλή ήταν τής NASA, γιά νά μήν τής κόψει η Κυβέρνηση τών ΗΠΑ τα κονδύλια εξερεύνησης τού Διαστήματος, άλλαξαν το αφήγημα. !!!!
Κατάτα στο καταρ και στον λαδεμπορα !!!
Τι βλακειες ειναι ολα αυτα ;;; Μας δουλευουν μια με το ενα και μια με το αλλο αρκει αυτοι να βγαζουν … αερα το χρημα για τις τσεπες τους.Πω πωπω τι γινεται !
Όσο γίνεται “επιγραμματικά” -1- Τοποθέτησις “Ηλιακών πάνελ” – Φωτοβολταϊκών δεν είναι τόσο “Οικολογική όσο φαίνεται, ως παραγωγή, ως τοποθέτησις, ως λειτουργία, ως αλληλεπίδρασις, ως αποθήκευσις ενέργειας, ως μόνιμη επιβάρυνσις “ερημοποιήσεως”, ως ανακύκλωσις μετά την χρήση. -2- Μεγαλύτερες Οικολογικές επιβαρύνσεις παράγονται από τις πτήσεις των αεροπλάνων με καυσαέρια που παράγονται κοντά στο όζον, το καταστρέφουν με εξαιρετικά επιβαρυντικές επιπτώσεις σε όλη την Γη, όλες ανεξαιρέτως τις Χώρες, το Καταρ έχει τεράστιο στόλο κι όλες οι Χώρες αυτές έχουν αναπτύξει πυκνή καταναλωτική αεροπορική Συγκοινωνία. -3- Το Καταρ δεν διαθέτει δένδρα η δάση ως αντιστάθμισμα ώστε με σκιά να διατηρεί την απαραίτητη υγρασία, να εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα, να παράγει οξυγόνο, να δεσμεύει διοξείδιο του Άνθρακος. Και άλλα 100 παρόμοια που δεν χωρούν σε ένα σχόλιο. Όμως ήδη αποδεικνύεται ότι ο ΟΗΕ παραμένει αναχρονιστικόςη Επιστημονική αντιμετώπισις ανέδειξε άλλα κριτήρια και η Ελλάδα σήμερα αποβιομηχανοποιημένη οφείλει να ζητήσει ρητή εξαίρεση από το βάρος, αντιθέτως να λάβει μερίδιο από τα “έσοδα” αυτά, διά Κυβερνήσεως η Πατριωτικής Αντιπολιτεύσεως και να επιμείνει να το επιτύχει. Διαθέτει Επιστήμονες και ανάλογες γνώσεις.
Κούρασες με τα κατεβατά σου
Τι χρήματα να δώσει μια διαλυμένη οικονομικά χώρα από τις νυν και τέως κυβερνήσεις που την ρήμαξαν κυριολεκτικά.
Εγώ λέω να τους δώσουμε όλους αυτούς που κάνανε παρέλαση στα πραϊντ παρείντ σε όλη την χώρα