Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ – ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση:
mitsotakisforia

«Ξέρω τι σημαίνει να πετάς με καταπονημένα αεροπλάνα» γύρισε και είπε στους έμπειρους Έλληνες πιλότους μας ο δουλικός και προκλητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Μία μέρα μετά την πυρκαγιά του Βαρνάβα, που κατέκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα, ξεκινώντας από τον Βαρνάβα και φτάνοντας μέχρι τον αστικό ιστό και το… πάτημα Χαλανδρίου, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ρίξει… στάχτη μπας και αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης. Αντί όμως να πει έστω και μια κουβέντα για αυτήν την αθλιότητα που ζήσαμε, μίλησε στους πιλότους της πυροσβεστικής λες και δεν έγινε τίποτα τις προηγούμενες μέρες.Έτσι, μία μέρα μετά τις διαρροές… κύκλων του πρωθυπουργού, όπου ο Κ. Μητσοτάκης φερόταν ικανοποιημένος και για τη «σημαντική προσπάθεια που έγινε στο πεδίο» και για τον «βελτιωμένο συντονισμό» μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, φρόντισε να… αναδείξει την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί η πυροσβεστική από τις πολιτικές και της δικής του κυβέρνησης.

Σε μια επίδειξη, λοιπόν, προκλητικότητας είπε στους πιλότους: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό το οποίο κάνετε, θα έλεγα ειδικά για τους χειριστές των CL-215, έχω πλήρη αίσθηση του τι σημαίνει να πετάς με αεροπλάνα τα οποία είναι αρκετά καταπονημένα. Και βέβαια ξέρω και πόσο μεγάλη δουλειά γίνεται και από τους τεχνικούς υποστήριξης για να μπορείτε να τα κρατάτε τα αεροσκάφη στον αέρα».

Πρόκειται για μια έμμεση και αρκετά ενδιαφέρουσα ομολογία ότι (1) τα αεροπλάνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι καταπονημένα και (2) ότι απαιτείται τεράστια προσπάθεια από πιλότους και τεχνικούς για να μπορούν να πετάνε.

Εδώ να σημειώσουμε μια λεπτομέρεια: Ο ίδιος είναι πρωθυπουργός της χώρας και ο ίδιος, μαζί με την κυβέρνησή του, έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει «αρκετά καταπονημένα αεροπλάνα».

Κατά τα άλλα, όπως είπε, έχει υπογραφεί σύμβαση για καινούργια Canadair 515 και ταυτόχρονα επέπληξε όσους ασκούν κριτική για την έλλειψη εναέριων μέσων πυρόσβεσης λέγοντας ότι «όλοι όσοι παραπονιούνται ότι δεν τα έχουμε νωρίτερα, πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν παράγονται και πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία για να μπορέσουν να μπουν μπροστά». Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι έτσι, πρόσθεσε ότι «για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια-, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε» -δηλαδή, τα απαρχαιωμένα και «αρκετά καταπονημένα» αεροπλάνα.

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει τίποτα περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφήνοντας τα αεροσκάφη των άνω των 35 ετών (τα CL-215)  να συνεχίσουν να πετούν και να σβήνουν φωτιές παρά τους όποιους περιοριστικούς όρους έχουν για την ασφαλή πτήση τους (όπως αυτή της απαγόρευσης για πτήσεις σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών Κελσίου) αλλά και των πιο «νεότερων» που έκλεισαν πάνω από 25 χρόνια (τα CL-415) μαζί με τα «πανάκριβα» ενοικιαζόμενα ελικόπτερα.

Κατά τα άλλα επανέλαβε τα γνωστά περί της «μεγάλης κλιματικής κρίσης», ενώ η μόνη κουβέντα που είπε -έστω και έμμεσα- και είχε σχέση με τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες ήταν ότι «από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας, ειδικά, θα έλεγα, για τις πολύ δύσκολες ζώνες στις οποίες και εσείς πρακτικά δεν μπορείτε να επιχειρήσετε, που αφορούν την επαφή του δάσους με τον αστικό ιστό».

Με όλα αυτά ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πλήρως ότι τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες -αλλά και όσα, με μαθηματική ακρίβεια, θα επαναληφθούν τα επόμενα χρόνια- συνιστούν κυριολεκτικά ένα χρονικό προαναγγελθέντος εγκλήματος

Εν κατακλείδι όπως μπορούμε να αντιληφθούμε έχουμε έναν πρωθυπουργό που ζει κυριολεκτικά σε ένα παράλληλο σύμπαν δίχως αίσθηση της πραγματικότητας και το μέγεθος της ζημιάς που έγινε στην Βορειοανατολική Αττική, με τον ίδιο όπως λέει ότι όλα πήγαν καλά και ο “κρατικός μηχανισμός” λειτούργησε καλά …

Είναι να απορεί κανείς με αυτά που ακούμε από τον Μητσοτάκη. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Ο Κούλης θα χρειαστεί να ξέρει από ελικόπτερο για να φύγει νύχτα από την Ελλάδα

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ.

  3. Να μη του δινανε 41% .Αυτοι και οικογενειες τους τον ψηφισαν. Καλα να τους κανει οπως και ο γεωργιαδης που βγαινει 1ος βουλευτης σε ψηφους στο Ελλαδισταν. Απο βιβλιοπωλης υπουργος υγειας. 2η φορα γιατι την πρωτη δεν ολοκληρωσε τη πρωτη ,ο αλλος ανεργος χωρις ουτε ενα ενσημο υπουγος εργασιας ,ο αλλος υπουργος παιδειας και δεν δινει σε ολους ταμπλετες αντι για βιβλια που στοιχιζουν τα τριπλα ενω μιλαει ολη τη μερα για νεες τεχνολογιες κλπ κλπ για να μη φτασουμε στον Κουλη που διοικει ολους αυτους και την επιχειρηση Ελλαδισταν. Καλη σας συνεχεια απο 12000 χιλιομετρα μακρια.

    1. Αυτο δεν ειναι Ελλαδα . Η Ελλαδα τελειωσε στις 22 Ιουνιου 168 π.Χ . . . . . Αυτο ειναι το Ελλαδισταν . Συντομα θα σε ακολουθησω ….

  4. Καφέ και πάμε ο Έλληνας πω τι πάτο εχουμε πιάσει μετά από όλο αυτό δεν έχουν γίνει εκλογές ; Μας βλέπω σε δυο χρόνια μόνο Πακιστανοί να είναι εδώ ,δεν ξεσηκώνεται κανείς.Το βαρέλι έχει και άλλο πατο

  5. Δηλ, αν ήταν δικτάτορας, πόσο πιο αυταρχικά θα τα έλεγε; Ακόμα κι ο Παπαδόπουλος πιο δαγκωμένος, πιο διαλλακτικός και με φόβο απέναντι στον λαό θα εμφανιζόταν μετά από τέτοιο κακό!

    1. Με την διαφορά ότι επι Παπαδόπουλου δεν είχαμε τέτοιες φωτιές, όπως δεν είχαμε και πολλά αλλά δεινά που εχουμε σήμερα. Κατά τα αλλά είχαμε χούντα τότε. Χαχαχαχαχα, τέτοια ζώα ειμαστε.

  6. Περσι πριν πεσει το Canadair παλι ειχε παει στην 112ΠΜ ο καταραμένος..

  7. Ο Μητσολοατκις φταιει ή οι υποτελεις Πιλοτοι – Πυροσβεστες που του σφιγγουν το χερι αντι να του το σπασουν ;;; ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΑΓΙΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΣ !!!!

    1. Αυτό σκέφτηκα και ‘γω τον χαιρετάνε κιόλας

  8. Χαρούμενο και χαμογελαστό το μούλο πιασμένο μουλαρι, χαίρετε για της μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό τον ευχαριστεί ασκετος τι λέει στα κανάλια. Άλλωστε αυτό έχει υποσχεθεί στ’ αφεντικά του ότι θα καταστρέψει τους Έλληνες. Ξυπνήστεεεεεεεεεεεε

  9. Απο αεροπλάνο λέει ότι ξέρει, από υποβρύχιο …

  10. Σιχαμα αρχαιοκαπηλε της κρητης

  11. Δέν πιστεύω ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις !!! Ο Δένδιας δεν έπρεπε να παρέμβει μέ διορθωτικές δηλώσεις ;

    1. Ο κορφιατης εχει αλλες υπευθυνοτητες……η πρωθυπουργαρα σας τα κανει ολα σωστα….🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Comments are closed.