Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΔΡΕΑΣ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΝΔ – ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ! ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ 3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1974

    Κοινοποίηση:
    3i-septembri-oxi-oxi-oxi.w_hr

    Το ημερολόγιο έγραφε 3 Σεπτεμβρίου 1974, όταν στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «King Palace», ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε τη «Διακήρυξη Αρχών» του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), η οποία θεωρείται μέρα ίδρυσης του κόμματος και γιορτάζεται κάθε χρόνο.

    Λίγο μέρες μετά ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ενοποίηση πολλών αντιστασιακών οργανώσεων, έχοντας δίπλα του τον Άκη Τσοχατζόπουλο (ως μέλος του ΠΑΚ) και τον Σάκη Καράγιωργα της «Δημοκρατικής Άμυνας», ο οποίος, ωστόσο, πολύ σύντομα διαγράφθηκε λόγω διαφωνιών.

    «Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα την ενοποίηση αντιστασιακών δυνάμεων που προέρχονται {…} Η πρωτοβουλία που ανέλαβα για τη δημιουργία ενιαίου σοσιαλιστικού κινήματος… στο ίδιο τραπέζι είναι τα μέλη της Μικτής Επιτροπής που διαπραγματεύτηκαν την ενοποίηση {…} για όλα τα θέματα που αφορούν την οργάνωση και την εμφάνιση του ενιαίου αυτού κινήματος, εκτός βέβαια από τις θεμελιώδεις αρχές του που περιέχονται στις δηλώσεις της 3η Σεπτέμβρη 1974, θα αποφασίσει κυριαρχικά το πρώτο Πανελλαδικό συνέδριο…»

     

    Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ:

    Έχουν περάσει περισσότερα από 12 χρόνια από εκείνο το δυστυχώς αλησμόνητο διάγγελμα του Γιωργάκη Παπανδρέου από το Καστελλόριζο που καταδίκασε τη χώρα αλλά και πολλές γενιές στο μακρινό μέλλον.

    Η Ελλάς στη συνέχεια ρημάχτηκε και ξεπουλήθηκε στα ξένα αφεντικά. Πολλοί τότε αιφνιδιάστηκαν και όχι παράλογα αφού κανείς από τους κηφήνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν κυβερνήσει μέχρι τότε, δεν είχαν πει την αλήθεια στο λαό. Απλά στο Καστελόριζο, η «χύτρα» έσκασε. Πως φτάσαμε μέχρι εδώ, με ένα πολιτικό σύστημα πλέον απαξιωμένο και με ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών αποφασισμένο να τιμωρήσει τους πολιτικούς που έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού; Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων κατακρίνει τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. 25 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 5 χρόνια Νέα Δημοκρατία. Και τη μαύρη παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι όμως έτσι; Ή όπως έλεγε ο Παπανδρέου και έπειτα ο Βενιζέλος είναι πράγματι το ίδιο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Η μεγάλη αλήθεια είναι πως ναι! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από το 1981, όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην κυβέρνηση μετά από μία αστάθεια που επικρατούσε στην πολιτική λόγω Επταετίας και παράλληλα με την ένταξη στην Ε.Ο.Κ. από τον εθνοπροδότη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία χώρα με ποσοστό ανεργίας στο 4,1%, με ρυθμό ανάπτυξης 4,1% έναντι 0,8% της Ε.Ο.Κ., και το δημόσιο χρέος 26,4% επί του ΑΕΠ. Τι συνέβη όμως από τότε; Η ανεργί μέσα σε οχτώ χρόνια διπλασιάστηκε στο 8,3%, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε στο μισό από 3,1% στο 1,7% τη στιγμή που στην ΕΟΚ τετραπλασιάστηκε, το χρέος το 1990 14πλασιάστηκε στα 27 δισ. Ευρώ από τα 2 δισ. που ήταν το 1981 και σχεδόν τριπλασιάστηκε στο 65% του ΑΕΠ, τα τοκοχρεωλύσια 16πλασιάστηκαν και το 1989 πληρώσαμε 2,6 δισ. ευρώ ενώ το 1981 είχαμε πληρώσει 163 εκατ. ευρώ δηλαδή το 89’ πληρώσαμε μόνο σε τόκους το 130% όσων συνολικά χρωστάγαμε το 81’.

    Το ΠΑΣΟΚ έκανε τόσα δάνεια όσα δεν είχαν γίνει από την σύσταση του Ελληνικού κράτους

    Κάθε χρόνο έπαιρναν μέσο όρο 62 δάνεια! Επίσης, το 89 ́ το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων 40πλασιάστηκε και έφτασε τα 1,4 δισ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ το 81’. Η δραχμή υποτιμήθηκε δύο φορές και συνολικά κατά 30%! Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω: το έλλειμμα το 1981-89 ήταν κατά μέσο όρο 14%! Και η χώρα ασχολιόταν με τα γλέντια του Ανδρέα και της Μιμής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Πονάει ακόμη το ΠΑΣΟΚ τα φασιστάκια κόκκινα και μαύρα….ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε μλκες ψηφοφόροι….

    2. Θα μας σώσει ο Κούλης ρε μη στεναχωριέστε !!!
      Ο Γουρλοματης είναι δύναμη στα οικονομικά !!!
      Μόνο από τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια έχει αρπάξει 1.500.000 εκατομμυριακι ο γάτος με δύο χρόνια δουλειά στη τράπεζα..που αλλού !! Λοιπόν..
      ένας εργαζόμενος που στις μέρες μας αμείβεται με 1.500 μηνιαίως..το χρόνο παίρνει 18.000 !!! αν διαιρέσουμε το 1.500.000 δανεικά κι αγύριστα του πονηρού Κούλη με το 18.000 μας κάνει πόσο λέτε…
      83,3333333 !!! χρόνια εργασίας που είναι δυόμιση ζωές !!! Φανταστείτε πόσα έχουν αρπάξει οικογενειακώς !!! Για τέτοια μου νο π@ν@ λέμε….

    3. Το ωραιο ειναι δεν το παραδεχωνται 28 μηνες πολεμικο ναυτικο υπιρετησα για αφτους που καταστεφουν την πατριδα μου

    4. Ανδρεας θα λετε και θα κλαιτε ρε ανθελληνες. ο μονος που αγαπουσε το κοσμο. τσιπα δεν εχουν οσοι τον κακολογουν.

    5. Τα τούρκακια που ψήφισαν νέα Δημοκρατία φταίνε για τα χάλια αυτής της χώρας.
      Επί ΠΑΣΟΚ έγιναν πλούσιοι οι νεοδημοκρατες και φτωχυναν οι πασοκτσηδες.
      Οι Ελλάδα έχει μόνο ρουμανοβλαχους Ούγγρους Βούλγαρους και τσιγγάνο -Σαρακατσάνους.

    6. Όλοι τους τελικά αναξιοι άχρηστοι ανίκανοι κλέφτες και λαμογια μας κυβερνούνε πολιτικές εγκλημ οργανώσεις

    7. Η διαλυση της χωρας οφειλεται στον Καραμανλη από το 1974…απο εκει να μετραμε και οχι απο το 1981

    8. Είναι ντροπή να μιλάτε έτσι για τον σπουδαιότερο ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό της ιστορίας μας,που τον έτρεμαν ακόμα και οι μεγάλοι,που στα χρόνια του η πατρίδα μας είχε στο διεθνές στερέωμα υπόληψη, σεβασμό και αξιοπρέπεια.
      ΥΓ.Και για τους μικροψυχους, ενημερώνω ότι δεν είχα στην ζωή μου καμμία σχέση με δημοσίου.

    9. Μέγας ανθέλληνας ο μακαρίτης και το βρωμόσογό του (εκτός του πατέρα του). Μέθυσος και πόρνος. Τον παραδέχομαι μόνο και μόνο που έγλειφε τις βυζ@ρες τις Μιμής.

    10. «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: “Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.»

    11. Δεν πειράζει μωρέ, ας είν’ καλά τα βύσματα, οι διορισμοί και τα πολιτικά γραφεία κι ας είμαστε χρεοκοπημένοι εις τους αιώνας των αιώνων.

    12. Και τι να λέει; Οι ιθαγενείς συνεχίζουν και ψηφίζουν τα ίδια κόμματα που τους χρεοκόπησαν. Φυσικά και πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ κι ούτε θ αλλάξει κάτι διότι οι πολίτες δεν θέλουν ν αλλάξει κάτι. Προσεχώς λοιπόν νέες χρεοκοπίες και νέα μνημόνια.

    Leave a Response