Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΗ – ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΧΟΥΘΙ – ΠΥΡΙΝΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

    Κοινοποίηση:
    2493276-1397030480

    ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν φιλοϊρανούς μαχητές στη ανατολική Συρία μετά την επίθεση τους με τουλάχιστον δέκα πυραύλους κατά των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην περιοχή.

    Ήταν η δεύτερη πυραυλική επίθεση μέσα σε δύο ημέρες.

    Οι Βρετανοί συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς των φιλοϊρανών μαχητών με ένα ζεύγος Eurofighter Typhoon FGR4, το οποίο επέστρεψε τα ξημερώματα στην βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

    Τα βρετανικά μαχητικά έκαναν χρήση του ισραηλινού εναέριου χώρου κατόπι αδείας από το Τελ Αβίβ και έσπευσαν να υποστηρίξουν τους Αμερικανούς στην Ντέιρ Εζόρ που δέχονταν επίθεση.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν με βολές πυροβολικού εναντίον «δυνάμεων του καθεστώτος και του Ιράν» που επιτέθηκαν σε βάσεις που φιλοξενούν στρατεύματα του «αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ καθώς μαχητικά αεροσκάφη σαρώνουν το περιοχή.

    Χθες, τουλάχιστον ένας πύραυλος είχε προσγειωθεί κοντά σε μια βάση των Αμερικανών στο κοίτασμα αερίου Conoco στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

    Τέτοιες επιθέσεις από ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν ήταν συχνές στις αρχές του πολέμου στη Γάζα, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, αλλά έκτοτε έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.

    Δεν υπάρχει άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις. Η τελευταία επίθεση έρχεται μετά από συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ Ιρακινών και Αμερικανών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον για το μέλλον του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στο Ιράκ.

    Ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν ζήτησαν την άμεση απόσυρση και αυτό το υποστηρίζει και η επίσημη σιιτική ιρακινή κυβέρνηση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βομβαρδισμός στην ανατολική Συρία δεν ήταν ο μοναδικός που έλαβε χώρα σήμερα το βράδυ.

    Βομβάρδισαν επίσης, αεροδρόμιο στην ελεγχόμενη από τους  σιίτες Χούθι πόλη Χοντάιντα της Υεμένης όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, που πρόσκειται στο κίνημα των ανταρτών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Τα παντα μπορει να γινουνε μεχρι τον νοεμβριο που ειναι η εκλογες στης ΗΠΑ.
      Σχεδον ολες η χωρες της ευρωπαικης ενωσης εχουνε διπλασιασει και τριπλασιασει τους προυπολογισμους για εξοπλιστικα αυτο μονο του μας λεει πολλα για το τι ερχεται.

    2. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΣΗΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ +♡+♡+ ♡+

      1. Δεν σε σωνει τιποτα φοβητσιαρη φιλησυχε…

      2. Για να σε φιλάει η Παναγία μάθε καλή ορθογραφία. Δεν είναι δύσκολο. Με τη χάρη της όλα γίνονται.

    3. …ενας πυραυλος ειχε προσγειωθει κοντα σε μια βαση Αμερικανων στο κοιτασμα αεριου conoco…δεν κρυβεται η αγαπη των Αμερικανων για τα πετρελαια και το φυσικο αεριο, κανενας δεν περιμενε η βαση να ειναι κοντα σε φυτειες χουρμαδων η κοπαδιων. Το θεμα ειναι ποιος εκμεταλλευεται το κοιτασμα, απο εκει θα καταλαβουμε γιατι γινεται ο πολεμος.

    Comments are closed.