Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΡΟΔΟ, ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟ! ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΠΟΛΕΜΟΣ

    Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

    Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

    Επιχείρηση απεγκλωβισμού

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας.

    Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, επτά ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, δύο ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και ένα ρυμουλκό.

    Συνολικά, πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

    Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι θα φιλοξενούνται σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

    Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες

    Δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος υπέστη κάταγμα στο πόδι.

    Από την Κυριακή, ένας ακόμα πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

    Δύσκολη νύχτα σε Κάρυστο, Ρόδο και Αίγιο

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Αίγιο, στην Κάρυστο, στη Ρόδο και στην Υλίκη.

    Διάσπαρτα είναι τα μέτωπα στις τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Επίγειες δυνάμεις (77 πυροσβέστες με 25 οχήματα) επιχειρούσαν το βράδυ στην περιοχή, μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της μέρας συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

    Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας εστάλη, μάλιστα, νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί. Ήδη είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

    Χθες, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια να διαχειρίζονται συνολικά 82.

    Στη Ρόδο το μέτωπο έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές όλη τη νύχτα παρέμειναν στα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς. Συγκεριμένα επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

    Λόγω της πυρκαγιάς, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περίπου 16.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ξηρά και 3.000 δια θαλάσσης στο νησί, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι ήταν «η μεγαλύτερη εκκένωση από μια πυρκαγιά στη χώρα».

    Χιλιάδες παραθεριστές κατασκήνωσαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Ρόδου, περιμένοντας πτήση για να αναχωρήσουν από το νησί, ενώ λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το τελευταίο αεροπλάνο που μετέφερε τουρίστες από τη Ρόδο. Αρκετές πτήσεις από τη Ρόδο με τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν νωρίτερα από ότι είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους, αναμένονται και σήμερα.

    Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, έδιναν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Δερβενάκια της Αιγιαλείας.

    Η φωτιά έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα στο οικιστικό κομμάτι. Για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.

    Σε ετοιμότητα βρίσκονταν και δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Δερβένι του δήμου Αιγιαλείας ώστε να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.

    Όσο για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Υλίκη στη Θήβα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση σε αδιάβατο έδαφος, κινούμενη προς νότο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. GEMINI…. ΖΩΟ TO ΠΛΑΣΤΙΚΌ ΜΠΟΥΚΆΛΙ ΣΕ ΠΕΊΡΑΞΕ ΠΟΥ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΑΎΣΩΝΑ ΜΑΖΕΎΕΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΑΝ ΕΣΈΝΑ ΚΑΙ ΌΧΙ Η ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΠΟΥ ΈΚΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΏΡΑ… ΛΥΠΆΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΒΌΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΈΝΑ…

    2. Καίγεται όλη η Ελλάδα με τον ΚΟΥΛΗ πρωθυπουργό! Μητσοτάκη γ@μιέσ@ι…!

    3. Μην τους πληρώνετε τίποτα κανένα φόρο τίποτα σε κανέναν αλλιώς μουγκα.

    4. οι εμβολιασμενοι εχουν εξανδραποδιστει… μην περιμενετε αντιδραση.. το 41% ειναι εμβολιασμενα ευνουχισμενα ζομπι… μην τους μιλατε σαν να μιλατε σε ελευθερους ανθρωπους.. εχουν γινει υποδουλοι εθελουσιως και μισουν τους ελευθερους ανθρωπους.. ειναι τα ζομπι του κουλη που θα κανουν τα παντα για αυτον…

    5. Η 5η φάλαγγα είναι εντός της χώρας και αποτελείται απο κυβέρνηση και αντιπολίτευση ηττοπαθων, ξενοδουλων,δοσίλογων και προδοτών που δεν έχουν ακόμα λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό για τις πράξεις τους.

      Έβλεπα χτες το BBC και είχε πάρει εικόνα από τουρκικό αεροπλάνο( πυροσβεστικό? η κατασκοπευτικό?) το δε κανάλι είπε ότι την εικόνα τους την είχε δώσει το Τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας λες και κινηματογραφούσε Τούρκικη Επικράτεια!!!!!

      H συνθηκη της Λωζάνης προβλέπει για την Τουρκία θαλασσια κυριαρχια μόνο 3 μίλια από τις ακτές της!
      Η Ίμβρος και η Τένεδος προβλεπόταν ότι θα επανέλθουν στο Ελληνικό κράτος μετά από κάποια χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης .Το Ελληνικό πάντα ξενοδουλο και αντεθνικο κράτος ομως ενώ το γνώριζε – δεν έκανε τίποτα , αφήνοντάς τους Έλληνες κατοίκους των νησιών μας στην τύχη τους!!!

      Tα ξέρει αυτα ο ξενοδουλος Μητσοτουρκογιουσουφακης?
      Έχει διαβάσει ποτέ του τη Συνθήκη της Λωζάνης για να ξέρει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του – πού δεν είναι τσιφλίκι του, για να την χαρίζει στον οποιονδήποτε και στην οποία θα είναι για πολύ λίγο ακόμα επικεφαλής?

      Ντροπή και Αισχος στους προδότες ξενοδουλους ελληνόφωνους. ηττοπαθείς πολιτικους και ντροπή και αισχος σε όσους τους ψήφισαν!!!

      Αν έχουν απομείνει ακόμα (που πολύ αμφιβάλλω) πολιτικοί σε όλα τα κόμματα με ήθος , αξίες και Ελληνική συνείδηση να σηκώσουν το ανάστημα τους τώρα και να εμποδίσουν την Προδοσία που έρχεται από το Μητσοτουρκογιουσουφακη και την ξενοδουλη
      και τουρκουποταγμενη κυβέρνηση του!!!

    6. Για σφαλιαρες και κλωτσιες ειναι οσα λαμογια ψηφισαν Μητσοτακη
      παρ ολο που γνωριζαν τι εστι, τα κωλοβα
      νομιζαν οτι αυτοι ειναι εξασφαλισμενοι και θα γλυτωσουν

    7. Που ειναι δικηγοροι ,δικαστικοι ,οι του Αρειου Παγου ποτε θα κινηθουν εναντιων του φωνια και εμπριστη του Εθνους Μητσοτακη ,οταν καουν και τα δικα τους σπιτια ;
      Εχουν απομεινει παντου αποκαιδια απο απανθρακομενα πτωματα ανθρωπωνν ζωων και φυτων.
      Η φρικη σε ολο της της το μεγαλειο.
      Την χωρα την εκαψα ολοκληροτικα μονον ενας ο Μητσοτακης ο εμπριστης,
      Μονον αυτος ειναι ικανος να καψει ολον τον πλανητη αν ηταν μοναρχης του κοσμου.
      Μετα απ αυτο ισως να εχει παρει τα αδιασιστα ντοκουμεντα για να εκλεγει επιτυχως γι αυτον τον σκοπο, να βαλει ψωτια σε ολον τον κοσμο και ποσο βιαζεται να το εκπληρωσει αυτο χρεισιμοποιοντας καθε δολιο τροπο που ξερει να χρισιμοποιοει για να επιτευξει τον σκοπο του με επιτυχια.

    8. 40τακατό ο Μητσοτάκης… Βουλώστε το και απολαύστε…

    9. Καίγεται και πεθαίνει η χώρα, πληρώνουμε όλοι την ψήφιση του άφρονα Μητσοτάκη.

    10. Δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι. Υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου αυτή την στιγμή μαζεύει με μια ζουγκρανα τα σκουπίδια που υπάρχουν δίπλα στα πεζοδρόμια και μαζικά ένα πλαστικό μπουκάλι και αντί να πετάξει το μπουκάλι στο κάδο ανακύκλωσης το πετάει στα σκουπίδια, και σημειωτέον οι κάδοι είναι δίπλα – διπλα.

    11. ΚΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …
      ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΑΡΕ ….
      ΚΑΨΕ ΤΑ ΔΑΣΗ …ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ …

    12. AΦΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ
      ΩΣ ΦΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ;
      ΚΑΙ Ως ΕΜΠΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΤΟΥ.

      Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. ΑΔΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΔΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΠΟΙ ΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΡΚΑΡΑΣ Η ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠ[ΟΡΙΜΑΤΩΝ

    13. δεξιά να σας πανε οπως τη δεξια που ψηφισατε

    14. γιατι με συνεχεις,επαναλαμβανομενους καυσωνες σε ολη την μεσογειο δεν εχουν ουτε μια πυρκαγια;;;απο την Πορτογαλλια μεχρι ισπανια,ιταλια και τουρκια και μεση ανατολη;;;στην ισπανια ο πρωτος καυσωνας ηταν απριλιο μηνα…

    15. Οι φωτιες αν δεν προκληθούν από πτώση κεραυνού που είναι η πιο συχνη αιτία, ελάχιστες φορές προκαλούνται από ασυνειδησία (πέταγμα τσιγάρου, καύση χόρτων ή μαγείρεμα) γιατί οι περισσοτεροι είναι γνώστες του αποτελέσματος τέτοιων απερίσκεπτων ενεργειών.
      Το να ανάβουν εκατοντάδες εστίες ταυτόχρονα σε διαφορα μέρη της επικράτειας σημαίνει δολιοφθορά, σαμποτάζ και έγκλημα εκ προμελέτης.

      Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλμάζ ειχε αποκάλυψει κάποτε ότι πράκτορες της ΜΙΤ πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ. Υπήρχαν και υπήρχαν και ύπαρχουν μυστικά κονδύλια που διατίθενται στη ΜΙΤ για αυτό το σκοπό.
      Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες τουρκοπράκτορες έχουν εισβάλει ανάμεσα στα λαθροσκουπιδια, αλωνίζουν, χαρτογραφούν, κατασκοπεύουν, καταγράφουν και σαμποτάρουν.
      Οι ανεμογεννήτριες και τα συμφέροντα είναι το κερασάκι πάνω στην τούρτα της προδοσίας.

    Comments are closed.