Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ – ΤΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ… ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ

Κοινοποίηση:
gerapetritis

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε δυστυχώς σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία».

Μετά τον καταξιωμένο καθηγητή Ιωάννη Μάζη, σειρά πήρε ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, νομικός, δημοσιογράφος και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών σπουδών, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Ο έγκριτος αναλυτής μιλώντας στο κυπριακό Sigmalive εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ.Γεραπετρίτη, ενώ μετέφερε και πληροφορίες από την κυπριακή Κυβέρνηση, που όπως είπε «δεν επιδέχονται αμφισβήτησης», ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ενόχληση στη Λευκωσία από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ περί «έλλειψης πολιτικής γενναιότητας».

Μάλιστα, σχολίασε ότι μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Νίκου Χριστοδουλίδη, θα ήταν να ζητήσει την άμεση παραίτηση του κ.Γεραπετρίτη για «προσβολή έναντι των Ελλήνων της Κύπρου και του ιδίου»!

«Πώς δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον προσβάλλει δημόσια ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;» ρώτησε επίσης ο έμπειρος αναλυτής, ο οποίος έθεσε επί τάπητος τα σενάρια για την εξέλιξη του Κυπριακού, τα οποία μόνο ευοίωνα δεν είναι, με την μειοδοτική πολιτική των υποκλίσεων που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και το Μαξίμου.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Χαραλαμπίδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε λάθος δρόμο και «αργά ή γρήγορα είτε θα συγκρουστεί με την Αθήνα, είτε θα υποταχθεί στην Αθήνα, η οποία υπό τις υφιστάμενες συνθήκες υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις, δίνει συγχωροχάρτι στην Άγκυρα»!

Κατά τον πολιτικό αναλυτή, η Αθήνα «στο τέλος θα φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο το εξής: ή θα δεχτείς, θα του πει, τη λύση που σου λέμε, δηλαδή μια συγκαλυμμένη λύση των δύο κρατών, με τι θα εμπλουτιστεί όπως λέει ο κ.Γεραπετρίτης η νέα πρωτοβουλία; Ποια είναι τα νέα στοιχεία; Τα νέα στοιχεία θα είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου, δηλαδή η συγκαλυμμένη ισότιμη κυριαρχία και τα δύο κράτη. Άρα θα πει στον Πρόεδρο, ή θα δεχτείς διχοτόμηση και θα την υπογράψεις, ή θα σε εγκαταλείψουμε πλήρως και πάλι θα πάει η Κύπρος σε διχοτόμηση».

Την ίδια στιγμή, γινόταν γνωστό ότι ο Κύπριος Πρόεδρος αποδεχόταν πρόταση του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση (με Γκουτέρες και Τατάρ) στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Πετάξτε τον στα σκουπίδια πριν είναι αργά. Είναι τραγικός. Ηθελα να ήξερα. Εχει τσίπα αυτός ο άνθρωπος. Εγώ θα τον ονόμαζα πλέον ο “σκυφτούλης προδότης”.

  2. Ο Οζάλ όπως μού είπε ο ίδιος ο Ανδρέας Ζαιμης νύν 91 ετών, όταν τόν συναντήσε ώς ΥΠΕΞ τό 1979-80 τού είπε ότι ΕΣΕΙΣ οι Ελληνες έχετε 2 μεγαλα μειονεκτήματα : Πρώτον Βιάζεστε πολύ όταν απαντάτε, χωρίς να σκεφθείτε προσεκτικά πώς θα αντιδράσετε σε ότι πούμε ή Κάνουμε . Δεύτερον Κάνετε Συμφωνίες χωρίς νά παίρνετε Ανταλλάγματα !

  3. Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ DOLMAΥΕ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗΝ,ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΦΘΑΣΑΜΕ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙΣΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

  4. Ο πεθερός του να είναι καλά, να κονομάει η μαφία μας, θα τα ξεπουλήσουμε όλα και μη μας είδατε, ψηφίστε μας γίδια.

  5. Να τοποθετούν Υπουργούς Εξωτερικών Διπλωμάτες καί όχι τυρχάρπαστους που δεν έχουν ιδέα από εξωτερική πολιτική και διπλωματία .

    1. Έλα ντε! Η πρώτιστη προτεραιότητα η οποία πάντοτε παρακάμπτεται, αν κι εδώ από πρόθεση μοιάζει το έγκλημα!

  6. Είναι πολύ επικίνδυνος ο Γεραπετρίτης. Ασχετος πολιτικός, βλάξ, προδότης, σκυφτούλης. Να τον επικηρύξει η Κύπρος και να του απαγορεύσει την είσοδο του στην Κύπρο. Δεν νομίζω να πέρασε χειρότερος υπουργός εξωτερικών. Κάθε του δήλωση, κάθε του κίνηση βλάπτει τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

    1. Τον Δενδια τον ξεχασες ; Το πιονι των Ροτσιλντ που κατεστρεψαν την Ελλαδα . Ο καλος μπατσος του Μητσολοατκι . Τα ιδια εκανε κ αυτος απλα στα λογια το επαιζε μαγκας κ στις πραξεις φυσικα γινοταν κ γινεται ο προθυμος Προδοτης . Δουλεμα …. Οποιος πιστευει οτι οι 50 χρονια Επαγγελματιες Πολιτικοι Προδοτες θα σωσουν την Ελλαδα αλλαζοντας προβιες , πρεπει να ειναι εξαιρετικα ηλιθιος .

  7. Ο κυριος Χαραλαμπηδις μια χαρα τα λεει.Ο κυριος Γερωπετριτης δεν μας τα λεει καλα με τις ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ του στο Σουλτανο.Εκτος αν νωμιζει οτι η υποκληση ειναι γεννεωδορια.

    1. Ο κυριος ;;; χαχαχαχαχα Μια χαρα τα λεει ο Προδοτης Χαραλαμπιδης ναι ……. Συντεταγμενες γινατε κ Βαση των Αγγλων – Ιουδαιων επι της θητειας του . Υποκλισεις με πραξεις ο ” κυριος ” Μητσολοατκις εεεεε συγνωμην Χαραλαμπιδης .

  8. Εμένα γιατί μου φαίνεται πως όλα καλά τα είπε ο υπουργός αφού η νέα γενιά της Κύπρου θέλει την ησυχία της και να βγάζει λεφτά από τον τουρισμό. Ας κάνει η Κύπρος ο τι θελει, δεν υπολογίζει η νέα γενιά αοζ και κουραφέξαλα παρά μόνο bussiness

  9. Στα τσακίδια ο πράκτορας των Τούρκων, όμως γιατί τον κρατά ο Μητσοτάκης ;

  10. Κατω τα χερια απο τον κ.υπουργο που δια στοματος κουλη θα….ανοικοδομησει την ουκρανια σε ενδειξη καλης….θελησεως!

  11. Αφου ειναι ασχετος και κανει οτι του λενε, Αν του πουν παραιτησου θα παραιτηθει.

    1. Δεν είναι άσχετος σφάλλεις όλοι τους ενεργούν με δόλο βάσει σχεδίου εσύ δεν το αντιλήφθηκες ακόμη

  12. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ………
    ΥΠΟΚΛΊΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ…….

  13. Ελα ….αυτος ο χαραλαμπιδης ολο εναντιον της Ελλαδας μιλαει. Τετοι μισος δεν το βλεπω πυτε απο εχθρους. Απ εκει και περα, ειναι ανεπιτρεπτη παρεμβαση στα πολιτικα δρωμενα της Ελλαδας να ζητανε διαφοροι τυχαρπαστοι να παραιτηθει ο ταδε ή να γινουν εκλογες. Μην παιρνετενθεσεις υπερ αχρειων.

    1. Τι γράφεις τουρκομουλε; Σου έθιξαν τα γιουσουφακια;

    2. Τυχάρπαστος κ ανθέλληνας ο Γιάννος Χαραλαμπίδης έ ;
      χαχαχα ,σε ποιό πλανήτη ζείτε κύριε ;

    3. Δε μιλάει εναντίον της Ελλάδας μούργο νδούλε. Εναντίον του προδοτικού χατζηαβάτη, που διαπραγματεύεται συνεχώς εναντίον των ελληνικών συμφερόντων με την ύαινα τον 💩τουρκο μιτατζή και υποκλίνεται στον βόθρο ερντογάν, μιλάει. Ως εκ τούτου, ΣΚΑΣΕ ‘συ αχρείε…

Comments are closed.