Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΗΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ – ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

    Κοινοποίηση:
    a1cbefe8-livanos-israel

    Η Μέση Ανατολή φλέγεται καθώς Ισραήλ και Ιράν βρίσκονται σε ευθεία μετωπική σύγκρουση, θέτοντας σε συναγερμό τη Δύση για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Το Ιράν δήλωσε νωρίς σήμερα (2/12) ότι η πυραυλική του επίθεση στο Ισραήλ έχει ολοκληρωθεί αποκλείοντας περαιτέρω πρόκληση, ενώ το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να αντεπιτεθούν κατά της Τεχεράνης καθώς εντείνονται οι φόβοι για έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

    Η Ουάσιγκτον είπε ότι θα συνεργαστεί με τον μακροχρόνιο σύμμαχό της το Ισραήλ για να διασφαλίσει ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες» για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με το Ισραήλ αφορούσε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση για τη Μέση Ανατολή, ενώ η ΕΕ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

    Οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα. Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ διαμηνύει ότι η απάντηση στην επίθεση του Ιράν θα είναι σκληρή, τη στιγμή που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα. «Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», πρόσθεσε.

    ΗΠΑ και Βρετανία, τάχθηκαν υπέρ του Ισραήλ, ενώ και η ΕΕ καταδίκασε την ιρανική επίθεση. Σήμερα, Τετάρτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Το Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» κατά του Ιράν
    Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει εντός των ημερών «σημαντικά αντίποινα» για την πυραυλική επίθεση του Ιράν που θα μπορούσε να στοχεύσει εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου.

    O δημοσιογράφος Barak Ravid επικαλέστηκε αξιωματούχους ασφαλείας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ravid, το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου στο εσωτερικό του Ιράν και άλλες στρατηγικές τοποθεσίες. Επικαλείται αξιωματούχους ασφαλείας που λένε ότι η απάντηση θα είναι πολύ πιο σημαντική από το περιορισμένο χτύπημα κατά του Ιράν που ακολούθησε την ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ τον Απρίλιο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Το δράμα είναι ότι τσακώνονται οι εβραίοι και οι άραβες στην Μέση Ανατολή και θα την πληρώσουν οι ευρωπαίοι γιατί θα ξεκινήσουν τζιχάντ οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και θα σκοτώνουν αθώους πολίτες για να εκδικηθούν τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών που είναι με το Ισραήλ. Θα δούμε σφαγές στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων και αθώους να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των μεγάλων.

    Leave a Response