ΛΙΒΥΗ: Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 40ΧΡΟΝΗ ΕΥΑΣ: Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ “ΕΧΑΣΕ” ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ – ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ KAI ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ

    Κοινοποίηση:
    libya

    Συντετριμμένοι από το φριχτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λιβύη όπου έχασε την ζωή της η 40χρονη Κρητικιά στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα, εμφανίζονται οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

    Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς κανένας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η ελληνική αποστολή που πήγε για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

    «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε o ξάδερφος της 40χρονης που ζει στο Ηράκλειο λέγοντας πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η οικογένεια της 40χρονης είχε θρηνήσει και άλλα θύματα καθώς ο αδερφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ο ηρωικός πιλότος που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

    Πριν λίγους μήνες είχε παντρευτεί

    Η 40χρονη – με καταγωγή από την Κρήτη – εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 ΓΝΑ ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγο καιρό πριν είχε παντρευτεί. Πιο συγκεκριμένο, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της τον περασμένο Ιούλιο.

    Η ανατριχιαστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

    Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

    Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

    Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

    Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

    Μαζί της στην αποστολή και η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Μάλιστα οι δύο νοσηλεύτριες είχαν βγάλει και φωτογραφία μαζί πριν αναχωρήσουν για την αποστολή τους.

    nosileutries_libya

    Ποιοί ήταν οι δύο διερμηνείς

    Από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς. Τον ρόλο των διερμηνέων είχαν αναλάβει τα παιδιά του πρόεδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, ο Φιλίπ και η Άντζελα.

    philip-angela

    Μια από τις τραγικές πτυχές του οδυνηρού γεγονότος είναι ότι το περασμένο Σάββατο, η Άντζελα είχε παντρευτεί. Και μόλις οκτώ ημέρες αργότερα έχασε τη ζωή της, επιχειρώντας να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας στα δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια του αποτυχημένου -και από το 2011 χωρισμένου στα δύο- κράτους της Λιβύης.

    Ο πρόεδρος των Ελλήνων της Βεγγάζης είναι εις εκ των κορυφαίων παραγόντων μεγάλης ελληνικής κατασκευαστικής – ενεργειακής εταιρείας που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στην βορειοαφρικανική χώρα.

    philip

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ηταν τροχαιο; πολυ αμφιβαλω. παλι δεν θα μαθουμε την αληθεια.

    2. Στο εξωτερικό πας με ευθύνη σου και με έξτρα λεφτά. Κανένα καθήκον προς την πατρίδα δεν τίθεται σε αυτή την περίπτωση. Για να ξέρουμε τι λέμε. Τώρα, στο ανθρώπινο κομμάτι, εννοείται ότι είναι άαχημη μιια τέτοια κατάσταση για νέους ανθρώπους. Κρίμα. Κάθε μέρα σκοτώνονται συμπολίτες μας στους δρόμους, δεν τους βγάλατε ήρωες. Για την λιβύη τώρα, δεν πας σε εμπόλεμη ζώνη χωρίς λόγο για μερικά εκτός έδρας, μεγάλο λάθος.

      1. Ποια δική τους ευθύνη; εντολές πήραν και υπάκουσαν

    3. Τη γυναικάρα που ήταν η Κρητικια όμως όπως και τα δύο αδέρφια πανέμορφα πλάσματα και η κοπέλα η Γλυκερία και αυτή μία κούκλα. Αιώνια σάς η μνήμη καλον παράδεισο ψυχουλες μου.

      1. Τι γίδι είσαι; Και όχι τη γίδι είσαι. Μάθε λίγη ορθογραφία.

    4. Τους έστειλαν σε κατ’ουσίαν εμπόλεμη ζώνη με τουριστικό λεωφορείο. Κατ’ελάχιστον ήθελε τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP.

    5. Η μία νοσοκόμα κάτω από την σημαία στο μπράτσο είχε κ αυτοκόλλητο με τον αρχάγγελο.η άλλη συγχωρεμενη νοσοκόμα γυαλιά για παραλία.που πήγαιναν ήξεραν;ο Θεός να τις αναπαύσει.

    6. Δεν ξέρανε οτι 2 αδέλφια δεν τα στέλνεις ποτέ στην ίδια Στρατιωτική Αποστολή?
      Μα τόσο ηλιθιοι?
      Τι θα πουν σε αυτούς τους Γονείς? Συλλυπητήρια?
      Τι τομάρια είναι αυτά? Πόση αλητεία και διαφθορά πια?
      Τους σιχάθηκε η ψυχή μου!!!

      1. ναι, ξεραν οτι θα γινει τροχαιο… ελα οι χουνταιοι, σοβαρευτειτε εστω και για μια στιγμη

        1. Ήθελα να ‘ξερα, για ποιο λόγο δεν χωνευεις τις κανονικες γυναίκες. Άμα είναι για λεσβίες, πετάς τις κυλοτες σου.
          Τέλος πάντων, τελειώνετε οι τραβεστί. Άνοιξαν θέσεις και κώλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τρέξτε

      2. Σωστός. Αυτοί οι γονείς έχασαν 2 παιδιά. Δεν υπάρχουν λόγια

    7. Οι οικογένειες, ταραξτε τους στις μηνύσεις όταν συνέλθετε. Μπαζουν από παντού

    8. Πιο άχρηστοι πεθαίνεις. Πολιτικοί που δίνουν εντολές σαν άλλοι θεοί και στρατιωτικοι μπετοβλακες που υπακούν και εκτελούν αφιλτράριστα για να μην εξαιρεθούν στις επόμενες κρίσεις. Κανονικά θα πρέπε να παραιτηθούν και οι 2
      άχρηστοι , ο Φλώρος και ο ανώτερος υγειονομικός του ΓΕΕΘΑ που έστειλαν τους ανθρώπους στο θάνατο τους.

    9. Εδώ κ τώρα παραίτηση του ποιου ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΑΕΤΙΑΣ… ΦΛΩΡΕ ΑΚΟΥΣ??????????

      1. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΝΔΟΥΛΗ.

      2. Συμφωνώ αλλά συναγωνίζεται με τον Αποστολάκη, τον λάτρη και γλυφτη των απατριδων φουστηδων

    Comments are closed.