Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

    Κοινοποίηση:
    supermarket

    Η “μάχη” κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται, αλλά ο κόσμος αρχίζει και τρελαίνεται από τα όσα λένε καθημερινά οι ειδικοί. Τη μία είναι επικίνδυνα τα σχολεία, την επόμενη δεν είναι. Τη μια φταίει η νεολαία, την άλλη η εκκλησία. Τώρα, ήρθε η σειρά των σούπερ μαρκετ να μπουν στο “στόχαστρο” των ειδικών.

    Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μετά και την τελευταία μελέτη, που έγινε στη Βρετανία την περίοδο της καραντίνας και συγκεκριμένα από 9 μέχρι 15 Νοεμβρίου δείχνουν ότι το 18% των κρουσμάτων προήλθαν από επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στο σούπερ μαρκετ και να ψωνίζουμε online.

    Η καθηγήτρια επιδημιολογίας  Αθηνά Λινού εξήγησε: «Όντως υπάρχει μια ανάλυση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας , η οποία παρουσιάζει ότι την εβδομάδα από 9 μέχρι 15 Νοεμβρίου το 18% των κρουσμάτων προήλθαν από επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ και το 12% από μαθητές Γυμνασίου. Αυτό είναι ανησυχητικό και μάλιστα συμπίπτει να έχει δημοσιευτεί πριν λίγο καιρό και μια μελέτη του Χάρβαρντ  για τη Βοστώνη στις ΗΠΑ που αφορούν εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ  σύμφωνα με την οποία, το 20% των εργαζομένων ήταν θετικοί και μάλιστα πέντε φορές πιο συχνά θετικοί ήταν οι εργαζόμενοι που ερχόντουσαν σε επαφή με πελάτες.

    Έχω δύο πράγματα να παρατηρήσω: το ένα είναι ότι στην Αγγλία, αυτές οι μετρήσεις αφορούν περίοδο που ίσχυε το lockdown. Το lockdown άρχισε στην Αγγλία στις 5 Νοεμβρίου επομένως οι άλλες πηγές διάδοσης όπως τα εστιατόρια και παμπς δεν λειτουργούσαν.Και ίσως για αυτό έρχονται πρώτα τα σούπερ μάρκετ. Στην Αμερική είναι εντυπωσιακό ότι οι εργαζόμενοι ερχόντουσαν σε επαφή με τους πελάτες οπότε μπορεί να γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Οι πελάτες έρχονται να ψωνίσουν , μεταδίδουν τον ιό στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι στους επόμενους πελάτες» λέει και συνεχίζει:

    «Αυτή τη  στιγμή αυτό που θα σύστηνα  και κάνω έκκληση στους διευθυντές και ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ είναι να αυξήσουν στο μέγιστο και να διευκολύνουν τη διανομή των τροφίμων ή των προϊόντων κατ οίκον. Και από όσο γνωρίζω,στην Αθήνα από τότε που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, αυτό έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να χρειάζεται και μια εβδομάδα για να σου κάνουν ντελίβερι ενώ πριν ήταν θέμα ωρών. Πρέπει να αυξήσουν τους εργαζόμενους για να μπορούν να καλύπτουν αυτή τη ανάγκη του κόσμου έτσι ώστε να μειώσουμε τις επαφές. Με αυτό τον τρόπο και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα προστατευτούν γιατί δεν θα έρχονται σε επαφή με μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αλλά και ο πληθυσμός θα προστατευθεί.

     Είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό και στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχουν μελέτες που να το δείχνουν ενώ  θα έπρεπε να ληφθούν δείγματα από τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ γιατί βρίσκονται σε κίνδυνο και οι ίδιοι» επισήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Όσο μένουμε στα σπίτια μας Έλληνες δεν υπάρχει σωτηρία, πρέπει να βγούμε στους δρόμους με τα παλούκια!για τα παιδιά μας και μόνο

    2. Ρε παιδιά πέταξαν τη βόμβα με τα σούπερ μάρκετ γιατί έχουν σκοπό να τα κλείσουν κθαυτα. Να είναι μέσα δύο τρεις υπάλληλοι μόνο κ να κάνουν ντελιβερι. Είπαμε απτό σπίτι δε θέλουν να ξαναβγουμε. Θα πέσουμε στα ψυχοφαρμακα γιατί πόσο να αντέξει ο άνθρωπος με όλα αύρα, θα μαστε σε καταστολή κ οι κουλήδες θα αλωνίζουν.

    3. 45.000.000 € πήραν τα βρωμοκάναλα απο τον Κούλη και άλλα τόσα οι κομπογιαννήτες του ΕΟΠΥΥ για να κάνουν πλήση εγκεφάλου στόν λαο και στο τέλος να τα χαφτούνε τα φούμαρα που τούς πουλάει η νεα τάξη πραγμάτων τα περί κορονοϊού , επιπλέον όποιος πλέον πεθάνει πρεπει απαραίτητα να εχει και κορονοϊό με αυτό τον τρόπο φουσκώνουν επίτηδες τα νούμερα για να τρομοκρατούν και να ελέγχουν ετσι τον κοσμάκη εξαθλιώνωντας τον στο τέλος

    4. Το τελευταίο δίμηνο, το 90% των πολιτών φοράμε μάσκες παντού κι όμως τα κρούσματα μας λένε ότι αυξάνονται… Άρα, τι συμβαίνει;

    5. τι θα γινει με καποια δικηγορικα γραφεια!!μεσα σε ολο το χαμο που ζουμε!!μας περνουν τηλ.και απηλουν για τη δεη!!για χρεη!!300ευρω!!θα δητε κ!!!τη δευτερα δεν θα εχεται ρευμα αν δεν ξοφλησεται ολο το ποσο!!!αλλα εγω τους περιμενω εχω και το σακουαγιζ!!ετοιμο για το κρατητηριο!!!!!

      1. Άνοιξε το ρολόι και ΒΑΛΕ ασφάλειες. Και στα ΑΡΧΙΔΙΑ σου με τα ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ της Siemens και του ΚΟΥΛΗ.

    6. Τους ζώνουν τα φιδια.Διαβάζουν τι γίνεται με πάρα πολύ κόσμο που αρνείται να κάνει τα εμβόλια και προκειμένου να μη λακίσουν και οι υπόλοιποι αρχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο και για τα σούπερ μάρκετ με πατάτες έρευνες.Στην τράπεζα΄όμως δεν υπάρχει κίνδυνος , εκεί έχει άλλο θεό ο ιός.

    7. Εδω ειμαστε σε αυστηρη επιτηρηση απο τον σεπτεμβρη (λογω κρουσματων σε κονσερβοποιια) δεν βγαλαμε μασκες παρα ελαχιστες μερες, μεσα εξω! Γιατι εχουμε παρα πολλα κρουσματα αφου ειμαστε σε αυστηρο περιοσμο με μασκες ανελλειπως;;;;

    8. Έκανε δήλωση..Όταν πρόκειται για την Υγεία το υπέρτατο δημόσιο αγαθό..κλπ μας συμποναει αλλά ξεχνά πως μητρός τε και πατρός τιμιωτερον εστί η πατρίς.Αυτο δεν είναι δημόσιο αγαθό? Γιατί σουλατσαρουν οι Μογγόλοι τόσους μήνες στην υφαλοκ@λ@τρπιδα και ούτε λόγος.

    9. Η ΛΙΝΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    10. πολυ σωστα τα λεει ο κυριος. εδω και αρκετους μηνες στα σουπερ μαρκετ βιωνουμε καταστασεις πολυ δυσκολες. ερχονται ανθρωποι που δεν εχουν ριξει νερο ποτε επανω τους παπουδες βηχουν μεσα στα μουτρα μας αρρωστοι ανθρωποι και δεν εχουμε παθει κανεις τιποτα.ί συνθηκες προστασιας μονο λογια. μασκες οσοι τις φοραμαγιατι δεν αντεχονταιειναι των 35 λεπτων,μας κοροιδευουν ασυστολα. μερικες φορες μου ερχεται να βαλω τα κλαματα απο την πολλη ηληθιοτητα των ανθρωπων.

    11. Συνεχώς και σταδιακά θα αυξάνουν την πίεση στο λαό. Θέλουν να τους παρακαλάμε για τα εμβόλια και ταυτοχρόνως να μισούμε όσους δεν θέλουν να τα κάνουν ως «καταστροφείς της κοινωνίας». Το 2020 είναι έτος ορόσημο στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας νεοταξικής δικτατορίας.

    12. Σε λίγο θα μας φέρνουν χάπια στο σπίτι θα τα πίνουμε και θα κοιμόμαστε 2-3 μέρες σερί. Θα ξυπνάμε και ξανά το ίδιο. Ρε έχουμε μπλέξει με συμμορίες λεμεεεεε!!!! Άντε να πάνε να γαμ@@ουν όλοι τους .

    13. Βασικα και μονο που αναπνεουμε τους ενοχλει.
      Αρκετα με τον καθε βλαμμενο “ειδικο”.

    14. Βρε ηλιθια ειδες στα Βιντεο πως ψωνιζαν οι μπεκρηδες της Αγγλιας στα σουπερμαρκετ.
      Χωρις μασκες σαν ζωα κολλημενα ο ενας πανω στον αλλο για να αγορασουν μπυρες και αλκοολ. Αμα δε ηταν καμια προσφορα ποδοπατουσε ο ενας τον αλλο.
      Ετσι ψωνιζει ο κοσμος στην Ελλαδα. Εγω τους βλεπω με μασκες, προσεκτικα και κρατανε τις αποστασεις. Συγκρινεις την Αγγλια που ζουνε μεσα σε ερειπια με νοικι οι περισσοτεροι με πολυ χαμηλο επιπεδο με την Ελλαδα που τουλαχιστον ακομα οι περισσοτεροι εχουμε το δικο μας σπιτι και δεν τρεχουμε σαν λιγουρια στις προσφορες.
      Εκει νοικιαζουνε σπιτια 500 ετων απο την βασιλισσα, τους λορδους και αλλους πλουσιους και το μεγαλο προβλημα τους ηταν οτι δεν θα μπορουνε να πηγαινουν στα μπαρ να μεθανε.
      Ειδες στα βιντεο, τι γινοταν στα μπαρ. Ζωωδης κατασταση.
      Που τα πηρες τα πτυχια σου;;

    15. Την απόλυτη ευθύνη την έχουμε ΕΜΕΙΣ.
      Στα γήπεδα να σκοτώνονται στο ξύλο ξέρουν.
      Στις πορείες να σκοτώνονται μεταξύ τους για κόμματα ξέρουν.
      Να ενωθούμε με μόνο κίνητρο την ελευθερία μας και τη πατρίδα μας δε ξέρουμε όμως εε;
      Αξιολύπητος λαός που μέχρι κι ο Θεός το σκέφτεται για να τον βοηθήσει.
      Κρίμα γι αυτό το τόπο και κρίμα για όλες τις γενιές που κατοικούν σ αυτόν.
      Ντροπή σε όλους μας

    16. 😂ΓΕΛΟΊΟΙ !!!! ΓΡΙΚΗΛΗ !! ΜΑΣΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΦΟΡΆΤΕ ΚΑΙ ΣΠΊΤΙ …

    17. Πέτρο φωστηρα μου εσύ. Καμάρι της Ελλάδας. Πες τα αγόρι μου. Ακούς εκεί ποιοι είναι αυτοί που βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και δεν ακούν τους επιστημονοι με τα κιλά πτυχία. Μα καλά είναι δυνατόν. Σε λίγο θα μας πουν πως οι επιστήμονοι δωροδοκουντε για να λένε ότι θέλει ο κουλης και η Μέρκελ. Άκου να δεις. Εσύ Πέτρο καλά κάνεις και ακούς μόνο Τσιοδρα .Μεσα σπίτι και μη ξεχάσεις να βάλεις και μια μάσκα στο κωλο γιατί μπορεί να μπει και από κει ο ιός.

    18. …..ριχνουν τα μικροβια με τα αεροσκαφη και ολοι αρρωστοι και μετα μας ”’δουλευουν””κανονικα….ωστε γελας ? ….θα την παθεις και συ.

    19. Σε λίγο οι μεγαλογιατροί και οι προστάτες της Υγείας του Ελληνικού λαού, που απαγορέψουν εκτός του φαγητού και των τροφίμων ως μη απαραίτητα, τώρα και το χέσιμο.

    20. Επίσης στην πρώτη “καραντίνα” χωρίς μάσκες και με το χαμό που έγινε που ο κόσμος ήταν ο ένας πάνω στον άλλον δεν ακούσαμε για υπερμετάδοση.Μυστήρια πράγματα .

      1. Στην πρώτη καραντίνα, τα μέτρα είχαν παρθεί πριν ακόμα η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, με λίγα λόγια το κακό χτυπήθηκε στη ρίζα του, γι αυτό και δεν είχαμε πολλά κρούσματα και πολλούς θανάτους. Αν τα ίδια μέτρα είχαν παρθεί από τις αρχές του Οκτωβρίου, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν όπως στην πρώτη καραντίνα.

        1. Συμφωνείς με την έρευνα για τα σούπερ μάρκετ;

    21. Οι “επιστήμονες” έχουν ξεφύγει τελείως.Χωρίς να έχω στοιχεία κάποιας έρευνας θα σας πω ότι μόνο οι νεκροί δεν πάνε σούπερ μάρκετ.

    22. Τα σούπερ μάρκετ οικομομισανε μην τους λυπάται τους εργαζόμενους να λυπάστε που σε κάποιες αλυσίδες μεγαλες καταπατανε τα εργασιακά δουλια πραγματικά…κουμμουνισμο έχουμε δεν θα μένει Έλληνας … lockdown και ανεβάζουν τα κρούσματα καμία ελπίδα

    23. οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ που από την αρχή ερχόντουσαν σε επαφή με όλον τον κόσμο αδιακρίτως θα έπρεπε να είχαν πεθάνει όλοι…..λες να μην υπάρχει κοροϊδοϊός ;;;;;

      1. Γιατί το Μάιο ως τον Αύγουστο που ήταν όλα ανοικτά με τον κορωνοϊό παρόντα έγινε κανένας χαμός. Παντού συνωστισμούς είχαμε. Και στο «πρώτο κύμα» το «επιτυχημένο» δεν φοράγαμε μάσκες παντού.

        1. Το πρώτο κύμα ο κόσμος το πήρε πιο σοβαρά.

    24. ρε δεν πατε να γαμηθειτε ολοι σας ξερολες τουβλοτσιμεντολιθοι

    Comments are closed.