Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ! ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ; ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ!

    Κοινοποίηση:
    ΕΚΛΟΓΕΣ

    Για μία τυρόπιτα κάνουν τα πάντα. Ψευδή στοιχεία από τη δημοσκοπική. Τα παρουσιάζουμε μόνο και μόνο για να προσφέρουμε λίγο χαμόγελο στους αναγνώστες μας. Καμία επαφή με την κοινωνία. Όλα για το 50ρικο…

    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Πληγωμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Μια δημοσκόπηση που εμφανίζει πάνω – κάτω όμοια στοιχεία με τις έρευνες άλλων εταιρειών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

    Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς και τον Γιάννη Πρετεντέρη, έχει ορισμένα πολύ σημαντικά ευρήματα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη έρευνα της κοινής γνώμης για θέματα επικαιρότητας, που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες και καταγράφει τις εξελίξεις μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα.

    Η διαφορά των δύο κομμάτων υποχωρεί στις 7,4 μονάδες, από 8,8 μονάδες τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα την πτώσης της ΝΔ.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%.

    Στο 1,6%  βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Ελληνες (από 2,3% τον Ιούνιο).

    Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

    Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή στην εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (δηλαδή εξαιρουμένων των απαντήσεων όπως  «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα», «Δεν γνωρίζω»,  «Δεν απαντώ»,   «Άκυρο», «Λευκό»), υπάρχουν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες. 

    Εδώ η ΝΔ ανεβαίνει στο 34,1% από 39,9% στις βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9% από 31,5% το 2019. Η διαφορά είναι στις 9,2 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ πάει στο 15,7%, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

    Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΜέΡΑ25 με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Ελληνες με 2%.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ στο κάτω όριο μπορεί να φτάσει το 31,2% ενώ στο πάνω όριο φτάνει το 37%, δηλαδή κοντά σε αυτοδυναμία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυμανθεί από 22,2% έως 27,6%, και το ΠΑΣΟΚ από 13,4% έως 18%. 

    Το πλήγμα των υποκλοπών

    Η υπόθεση των υποκλοπών, όταν φαίνεται και στις υπόλοιπες μετρήσεις, έκανε ζημιά στην κυβέρνηση. Ζημιά, όμως, όχι τόσο μεγάλη που να μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον προς ώρας. Στην ερώτηση αν για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη γνώριζε ο πρωθυπουργός, 6 στου 10 Ελληνες (61%) λένε ότι πρόκειται για επιλογή που ήταν σε γνώση του.

    Δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν ήξερε. 

    Μόλις το 28% λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος ενώ 1% λέει ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική και 10% δεν ξέρει, δεν απαντά.

    Ανά γενιές, οι ηλικίες 26-41 (millenians) σε ποσοστό 71% δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα της Generation Z (17-25) με ποσοστό 66%.

    Τα προβλήματα και η αξιολόγηση

    Ποσοστό 60% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 33% προς τη σωστή.

    Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Ελληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Αυτονόητο δηλαδή εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και έκρηξης του πληθωρισμού, το γεγονός ότι 54% βάζουν ως κορυφαία προβλήματα την οικονομία και την ακρίβεια.   

    Ακολουθεί βεβαίως και η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο (μεγάλη αύξηση), η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%,

    Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 54% και θετικά από το 38%.

    Αυτό που φαίνεται προσωπικά για τον πρωθυπουργό είναι ότι στους κεντροδεξιούς (71 από 79) και στους δεξιούς (63 από 66) έχει φθορά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά πτώση υπάρχει και στους κεντρώους.

     

    Εκλογές;

    Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες. Αυτονόητα, κεντροδεξιοί και δεξιοί δεν θέλουν τώρα εκλογές (15 και 21 αντίστοιχα).

    Συσπειρώσεις

    Χαμηλά είναι οι συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση 69,6% με μετακινήσεις 5,5% προς ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συσπείρωση 62,4%, άρα πολλά περιθώρια ακόμη, με μετακινήσεις 6,1% προς τη ΝΔ.

    Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης με 76,9% και οι μετακινήσεις οπαδών προς αυτό είναι περισσότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ (9,8%) από τη ΝΔ (6,6%). 

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. ολα τα αρχεια των πολιτικων εναντι του λαου (ανυποπτων πολιτων υποκλεπτομενων υπαρχουν ως πρακτικα στο αρχειο της βουλης δεν γνωριζεται οτι η ευπ ηταν αυτοκολητη με τον οτε ????την τοτε εποχη οπου παρακολουθουσαν αντιστασιακους αριστερους και οσους συναναστρεφοντουσαν (και μην το θεωρησετε ιδεολογικο η κομματικο η πολιτικου συναναστροφης των μεταξυ ολων μας διοτι χανουμε την μπαλα που λενε και την αρπαζουν οι επιτειδιοι…η συγκεκριμενη που σας μιλα εχει δηλωσει ανευ κομματικοτητας και ιδεογλυψιας οπως σας το γραφω ιδεογλυψιας….

    2. Τρια χρονια μια ασπρη μερα δεν ειδαμε πλυθωρισμος,καραντινες,ακριβεια στο ρευμα η κατασταση ειναι ζοφερη μια κυβερνηση βουτηγμενη στα σκανδαλα.
      Τι μας λεει η συγκεκριμενη εταιρια οτι παρολα αυτα η ΝΔ ειναι μπροστα!! πρεπει να εισαι πολλη μ@λακας για το πιστεψεις.

    3. Το Μερα25 4%!!! Αχαχαχα το αλλο με τον τοτο το ξερετε;

    4. Μην υποτιμάτε την τυρόπιτα.
      Ήδη είναι πολύ ακριβή

    5. Δημοσκοπησεις του κ@λου! Μακραν καθε πραγματικοτητας για οποιον αφουκραζεται το πεζοδρομιο! Περισσευουνε τα φραγκα και τ αρμενιζει η Κουλαρα σ επικοινωνιακες μαλακειες!

    6. αν γινουν εκλογες φετος , η καλπη θα βγαλει ποσοστα πλησιεστερα με αυτα του 2012…….
      ο πατριωτικος κοσμος μια επιλογη εχει μονο……..ΕΛΛΗΝΕΣ…….

      Αλλα το ζητουμενο ειναι η ενωτητα του πατριωτικου χωρου ,
      σε ποσοστα 15-20%
      για να μπορει να παρεμβει και να αποτρεψει το οριστικο ξεπουλημα της Πατριδος

    7. την singular δεν την εχεις ακουστα;;;;Σιγα μην αφησουν οι Εβραιοι να βγει πατριωτικο κομμα!!!ξυπνηστε επιτελους!!!!

      1. Δήμητρα,

        ας σταματήσει το παραμύθι περί νόθευσης των αποτελεσμάτων. Αυτοί είμαστε, αυτούς ψηφίζουμε! Μη δυσκολεύεσαι να πιστέψεις οτι είμαστε κάφροι!

        Με εκτίμηση

        1. Βεβαίως και υπάρχει νόθευση των αποτελεσμάτων κύριε.. Εδώ στις ΗΠΑ υπήρξε υπέρ του πορνο-μπάιντεν που υποτίθεται ότι είναι και η πιο σοβαρή χώρα του κόσμου… Στο μητσοτακισταν τώρα δε θα γίνει; Σιγά μην αφήσουν οι διεθνείς πάτρωνες της χώρας τον λαό να αποφασίσει. Μια φορά μόνο δε μπόρεσαν να ελέγξουν απόλυτα το αποτέλεσμα και αυτό ήταν στο δημοψήφισμα του 2015 γιατί ήταν μόνο 2 οι επιλογές και συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ κατά 90%.

    8. Ποιός σας πιστεύει ρε μπαγλαμάδες, Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει…

    9. Συμφωνώ απόλυτα ότι οι δημοσκόποι μπορεί να φουσκώνουν κάπως τα ποσοστά. Έχω όμως βαρεθεί να ακουω από διάφορους τύπους(όχι από εδώ) περί κρυφών δήθεν δημοσκοπησεων που βγάζουν διψήφιο για το δεινα και το τάδε πατριωτικό κόμμα. Τα ακούω εδώ και μια δεκαετία, και στις εκλογές έχουμε μια από τα ίδια. Από τη μια οι περισσότεροι ψηφοφόροι που δε λένε να αλλάξουν τις επιλογές τους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, και από την άλλη, κάτι τύποι που τα ξέρουν όλα και τυχαίνει να έχουν δήθεν επαφές με δημοσιογράφους, δημοσκοπους, στρατιωτικους υψηλόβαθμους και δε συμμαζεύεται. Οι μισοί λένε πως η ΝΔ και ο Σύριζα θα πάρουν μονοψήφιο, ενώ το κόμμα τους διψήφιο, και οι άλλοι μισοί λένε, αυτοί που έχουν φιλαράκια στρατιωτικους, οτι ετοιμάζεται πραξικόπημα. Ήμουν νιος και γέρασα και ακούω τις ίδιες μπαρούφες. Αν τα πατριωτικά κόμματα δεν ενωθούν, άσπρη μέρα δε θα δουμε

    Comments are closed.