“ΘΑΨΤΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ”!!! – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ – ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 102 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚWΛΟ ΤΟΥΣ – Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ..(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΗΧΗΤΙΚΟ)

    Κοινοποίηση:
    matitrgd000

    Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκάλεσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της «Καθημερινής» με ηχητικά ντοκουμέντα σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι.

    Εν τω μεταξύ, ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος φέρεται να κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, περιγράφοντας λεπτομερώς όσα συνέβησαν, προκειμένου να μην αποτυπώσει στο πόρισμα του ευθύνες σε ανώτερους του, αναφέροντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

    Η έρευνα, στην οποία θα συμπεριληφθεί η μήνυση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

    Δύο χρόνια μετά την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, η «Καθημερινή» έφερε στο φως ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ακούγεται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος να συνομιλεί με τον Δημήτρη Λιότσιο, που είχε αναλάβει την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά. Tο ηχητικό ντοκουμέντο εξασφάλισε ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος, όταν έβαλε το κινητό του τηλέφωνο να γράφει τη συνομιλία του με τον τότε αρχηγό του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

    fwtia-ix-mati-708

    Ας σημειωθεί ότι ο τότε υπαρχηγός και μετέπειτα αρχηγός της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος ήταν αυτός που μαζί με τον τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενημέρωναν τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι χωρίς να κάνουν αναφορά στην ύπαρξη νεκρών. Ο κ. Ματθαιόπουλος ανέλαβε μετά την πυρκαγιά στο Μάτι τη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής αποτελώντας επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό παρ’ ότι ήταν μεταξύ των 20 κατηγορουμένων.

    Οπως ακούγεται στο ηχητικό, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, κάνει λόγο για εντολές που ακολουθεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους του προκειμένου να πείσει τον Δημήτρη Λιότσιο να αλλάξει το πόρισμά του.

    Το ηχητικό με τους επίμαχους διαλόγους :

     

    Εν τω μεταξύ, σε πρωινή εκπομπή του MEGA μίλησε ο Αντώνης Φούσας, δικηγόρος συγγενών θυμάτων στο Μάτι αναφέροντας χαρακτηριστικά :

    «Πέρασαν δύο χρόνια, οι οικογένειες ζουν ένα δράμα. Αναρωτιούνται γιατί καθυστερεί η υπόθεση. Είμαστε στο τέλος της ανάκρισης. Από σήμερα (20/7) εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι για να απολογηθούν. Η δικογραφία θα πάει στον Εισαγγελέα να τη μελετήσει και θα αποφασισθεί ποιοι και για ποια αδικήματα θα οδηγηθούν στο δικαστήριο», ανέφερε αρχικά ο κ. Φούσας, δικηγόρος συγγενών θυμάτων. Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων, τόνισε: «είναι τρομερά, ασύλληπτα, πρωτοφανή, εγκληματικά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Τόσο στο ποινικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι της πολιτικής».

    «Σε επίπεδο διαδικασίας. Ο κ. Λιότσος, είναι σπουδαίος αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος. Άσκησε το καθήκον του, πάρα τις παρεμβάσεις και τις απειλές. Άντεξε και συνέταξε ένα πόρισμα αντικειμενικό κατά την κρίση του».

    Ο κ. Φούσας τόνισε: «Ξέρουμε ότι δεν είναι τυχαίος αυτός που τα είπε. Αυτός που φέρεται να έδωσε εντολές τα αρνείται. Άρα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης, ποιος τα είπε, γιατί τα είπε, ποιος τα μετέφερε».

    «Είχα πληροφορίες ότι πράγματι υπήρχε παρέμβαση, όχι σε λεπτομέρειες. Όχι μόνο προς τον κ. Λιότσο, αλλά κι άλλοι δέχθηκαν παρόμοιες πιέσεις».

    Δύο χρόνια μετά την τραγωδία, άπαντες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος σύμφωνα με τον κ. Φούσα. «Εκτιτέα ποινή είναι τα 10 χρόνια, ενώ είναι και εξαγοράσιμη».

    af03_1

    Την ίδια στιγμή η Όλγα Γεροβασίλη  επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικό της για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της.  «Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει» γράφει η κυρία Γεροβασίλη στην ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτοντας ότι «σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου».

    unnamed

    Εν τω μεταξύ σε ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Βιντζηλαίος

    Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, με φόντο τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» ανέφερε :

    «Ξέρετε κάτι, οι Έλληνες πυροσβέστες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει -εκτός από την όποια αποτελεσματικότητα που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας – έχουν αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε για τις ζωές των ανθρώπων, για το κοινό καλό. Αγωνιζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας. Αγωνιζόμαστε εκεί που όλοι φεύγουν», περιέγραψε ο κ. Βιντζηλαίος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί δίνουμε και τη ζωή μας, έχουμε εκατόμβες νεκρών».

    Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε από τη στιγμή που υπάρχει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνανε όλα αυτά. Είμαι εξοργισμένος με αυτές τις πρακτικές».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Αν βάλετε κανένα στη μπουζού να σας φωνάξουμε να μας σπάσετε το ρόδι. Τι κάνατε πάλι και θέλετε να τραβήξετε την προσοχή. Μετά από ένα χρόνο ξυπνήσατε; Για το αγγελούδι που πήδηξε στο γκρεμό για να σωθεί ούτε ένα γαμημένο δάκρυ, τόσο πιθηκοειδή ρε πούστη μου. Μιλάμε η μαφία μπροστά σας είναι Χερουβείμ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στείλανε τη φρεγάτα να δώσει βοήθεια, αντι να στείλουν τα αρματαγωγα που έχει το καθένα τέσσερα ΑΒΑΚ τα οποία μπορούν να κάνουν προσγειάλωση και να μαζεύουν κόσμο. Τι ακριβώς θα προσέφερε η φρεγάτα ορέ γίδια, ανύψωση ηθικού ή θα έκανε crash test στο sona rτης;

    2. Βγαλτε τα ολα στη φορα…
      Πατηστε τα, τα σκουλικια….
      Τοσοι αθωοι ανθρωποι πεθαναν…

    3. Σου Μαύρο κελί χώστε το καθίκι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ταν υπεύθυνα τότε για την κρίσιμη περιοχή των δημοσίων αρχών και της άμεσης δράσης την κρίσημη και πολύ τρομακτική ώρα που επέστρεφαν τα αυτοκίνητα πάλι πίσω όσων κατάφερναν να ξεφύγουν από τις φλόγες και να φύγουν μακρυά απ’ την ασφυκτική ατμόσφαιρα ερωτόμενοι οι ίδιοι της τροχαίας πως δεν έχουν άλλο σχέδιο και τους γυρνάνε πάλι πίσω καθώς δεν είχαν ούτε την σωστή ενημέρωση ούτε άλλο σχέδιο. Η φωτιά στο μάτι ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα το οποίο δεν θα συνέβαινε και όσο γινόταν θα υπήρχε η σωστή αντιμετώπιση αν υπήρχαν πατριώτες πάνω στην διοίκηση οι οποίοι θα συντόνιζαν και την πολεμική αεροπορία και πάνω από 30 πυροσβεστικά από αέρα. Εδώ δεν υπήρχε ούτε επαρκής βοήθεια της πυροσβεστικής ούτε του στρατού και τα παιδιά κάηκαν ζωντανά αγκαλιασμένα και ο Τσίπρας ΓΕΛΟΥΣΕ όπως έκανε όταν άνοιγε σαμπάνια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς

      1. διάβαζε τι γράφεις. Φτιάξε ολόκληρες προτάσεις, βάλε τελείες, άντε τα κόμματα στα χαρίζω… Χάνεις το δίκηο σου έτσι…

    4. Αυτού του απροσμέτρητα πούστη του αξίζει “νόμος του λυντς” χωρίς έλεος, ή όχι;;;

    Comments are closed.