ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ! ΜΑΣ ΠΑΝΕ “ΚΑΡΟΤΣΙ” ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, “THΡΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ..!” – ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;

    Κοινοποίηση:
    myk

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας έπειτα από τα φαινόμενα μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και απίστευτου συνωστισμού στη Μύκονο.

    Χαρδαλιάς:Καμία έκπτωση στην υγεία μας

    Το μήνυμα Χαρδαλιά για Μύκονο: Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να…

    “Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην υγεία μας και κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα”, δήλωσε ο “σερίφης” Χαρδαλιάς από την Θεσσαλονίκη.

    Αντιδράσεις από καταστηματάρχες της Μυκόνου

    Σε γενική απεργία προσανατολίζονται καταστηματάρχες της Μυκόνου μετά το περιστατικό σε κεντρικό μπαρ, η απόφαση θα παρθεί το απόγευμα ενώ ζητούν ήδη να υπάρχουν ευθύνες και για τους πελάτες σε περιπτώσεις συνωστισμού σε μπαρ κ.α.

    Εκατοντάδες κόσμου συνωστίσθηκαν πάνω στην άμμο και γύρω από το κεντρικό μπαρ γνωστού καταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες, προσπαθώντας να ακούσουν τις παραγγελίες των πελατών που δεν ακούγονταν λόγω των ντεσιμπέλ. Έγινε δηλαδή αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν οι επιστήμονες, δηλαδή, τη μεταφορά σταγονιδίων από τις φωνές, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό.

    Οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες εφιστούν την προσοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε νησιά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Πέτσας: Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown

    Το ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Την ίδια ώρα, κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.

    «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

    Γεωργιάδης: Η απόλυτη καταστροφή εάν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε

    Για τις συνωστισμού στη Μύκονο μίλησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

    Όσον αφορά το «λουκέτο» σε γνωστό κατάστημα του νησιού σημείωσε: «Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω».

    Σουρβίνος: Οι εικόνες συνωστισμού στα νησιά μπορεί να οδηγήσουν σε τοπικά lockdown

    Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου εξέφρασε και ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    «Τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά» είπε και πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα», «όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα», απάντησε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Είπε ότι η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε.

    Σύψας: Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημία

    Ως «πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας» του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν με τον μεγάλο συνωστισμό ατόμων.

    «Εχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού. Ενας άνθρωπος μες στο πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, δεν έχει λήξει η επιδημία», είπε επίσης ο κ. Σύψας και συνέχισε: «Πολύ φοβάμαι πως εάν αναγκαστεί η επιτροπή των ειδικών να ασχοληθεί με το θέμα, θα ασχοληθεί με άσχημο τρόπο, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα και να αποσύρει τη χαλάρωση».

    Γώγος: Εκρηκτικό μείγμα τα εισαγόμενα κρούσματα και η χαλάρωση των μέτρων

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του φετινού καλοκαιριού, τονίζοντας πως «αντί για 1.000 ανθρώπους σε ένα μαγαζί, φέτος θα πρέπει να μπαίνουν μόνο 200». Οπως εκτίμησε ο κ. Γώγος, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα κατά την τουριστική περίοδο, τονίζοντας πως μαζί με τη χαλάρωση των μέτρων «μπορεί να οδηγήσουν σε ένα εκρηκτικό μείγμα» που ίσως αποτελέσει τη βάση για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Δημοσιογραφη και καναλια σταματηστε να δημιουργιτε εντοιποσης και να ανακοικλωνετε το θεμα του κορωνοϊου που δεν υπαρχη και συγκεντρωθητε σε θεματα πολυ πιο σοβαρα για αυτον τον τοπο

    2. Μας βλέπω για lockdown τον Αύγουστο… Το “ανοίξαμε και σας περιμένουμε όλους” δεν έπρεπε να το πουν… Όσο για αυτές τις φώτο τι να πει κανείς… Ένα μάτσο πουτανες και λεχριτες πήραν να πάρουν τη δόση τους και να κωλοτριφτουν ολοι μαζί… Η διασκέδαση της λερας! Ο υπόλοιπος κόσμος τι φταίει μαλακα Κουλη!

      1. Εσυ φταις φιλε που ρωτας τον κουλη αντι να τον πλακωσεις στις κλωτσιες που σε κλεινει μεσα για ενα μπουρδοιο σκετο παραμυθι.
        Εσυ φταις που πιστευεις οτι υπαρχει καποιος ιος που σκοτωνει πεθαμενους αλλα οχι ζωντανους.
        Αρα μην αναρωτιεσαι για τα μαλακισμενα της μυκονου αυτοι ηταν εκει χρονια και μαλακιζωντουσαν.εσυ τι κανεις ρε θυμα?

    3. Όποιος φοβάται να μείνει σπίτι τού..δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει κουμάντο για την πάρτη μας. Έκτος καί αν η δημοκρατία είναι ψεύτικη, τότε θα πρέπει να την επιβάλλουμε.. όσο για σας πού γράφεται τα αντίθετα δεν πιστεύω να βγείτε στους δρόμους..κρυφτειτε πίσω από τό πληκτρολόγιο γιατί αυτό που θα συμβεί αν συνεχίσει να γίνεται αυτό δεν το έχετε ούτε φανταστεί..

        1. Αν ηταν απο την ΜΑΣΑ και οχι NASA θα προσκυνουσε τον κουλη γιατι η μασα ειναι εργαλειο αυτων που εφτιαξαν το θεατρακι του κοροιδοιου.

    4. Πιστεύω πως ναι! Αν και πρέπει
      να κρατάμε και κάποιο image!

    5. πιστεύει ο κόσμος ότι θα έρθει τουρισμός, τελείωσε και αυτός ο επαγγελματικός κλάδος στην Γραικία, έρχεται το 5ο μνημόνιο με κάποιο άλλο όνομα όποτε ετοιμαστείτε να πληρώσετε τους φόρους σας.

    6. Θυμαστε…. τον πετρο…. τον πελεκανο…της μυκονου…
      Το γ*μησαν…. το καημενο το πουλακι……και ….εσκασε….
      Προσοχη…λοιπον….οποιος θελει…. μυκονο…να παρει…και…. κανα…… κιλο φελλους….
      Αντε…νουμερα…

    7. ναι θελουν το κακο μας θελουμε
      Α να χαθουνε
      Πανε να μας κλεινουν μεσα εμεις θελουμε παρτυ και νταβραδισμενους τουριστες
      Ειναι ολα ενα ψεμα
      Ολα ανοικτα….

    8. Υπαρχουν δυο ειδων covid-19 στην ομονοια στην φιεστα του μπακογιαννη δεν παει!!! ενω στην μυκονο επειδη εχει μουσικη παει μια βολτα να πιει ενα ποτηρακι.

    9. Και ποιος μου λεει οτι το δίδυμο της συμφορας τσιορδας-χαρδαλιας δεν μπορουν να εφευρουν καποιο ατομο θετικο η ατομα θετικα στον ιο ?????
      Ποιος αραγε έχει δυνατότητα να μάθει στα αλήθεια????
      Γιατι πιστευω οτι αυτο παιζει για σεπτεμβρη και περα.

      1. φανταζεσαι ο κυριακος θελει να σε κλεισει μεσα και να αυξηθει η ανεργια
        Ο κυριακος και καθε κυριακος
        Μα τοσο ηλιθια ατομα πια κατοικουν σε αυτη τη χωρα

        1. Φαντάζεσαι ο Κυριάκος να ήθελε να σωθεί η Ελλάδα κ ο Ελληνικός λαός, να μην υπάρχει ανεργία ???…..θα ειχε μειώσει η καταργήσει όλες τις εισφορές τους λογαριασμούς νερού ρεύματος κλπ για όσο καιρό ήταν τα πάντα κλειστά κ όχι να αναστείλει τις πληρωμές για μερικούς μήνες αργότερα!!!. Φαντάζεσαι κ Κυριάκος και κάθε Κυριάκος να ήθελε το κακό σου και να αυξηθεί η ανεργία???Τότε δεν θα λάμβαναν αυτά τα μέτρα των μνημονίων που έλαβαν και δεν θα είχαμε μεταβληθεί σε νέους Αλβανούς η Βουλγαρους της Ευρώπης, αφού μισό εκατομμύριο Έλληνες μετανάστευσαν??? Φαντάζεσαι ο Κυριάκος και κάθε Κυριάκος να ήθελε το κακό σου??
          Τότε δεν θα σου λεγανε πως είμαστε μια φιλελεύθερη οικονομία αμοιβοντας τους εργαζόμενους με μισθούς Σοβιετιας και ωράριο εργασίας προ της καθιέρωσης του 8ωρου το 1936…
          Φαντάζεσαι ο Κυριακος και κάθε Κυριάκος να ήθελε το κακό σου???
          Τότε δεν θα αποίκιζαν τη χώρα με εκατομμύρια αλλοδαπούς δίνοντας τους επιδόματα σπίτια, παροχές και δικαιώματα που χρειάστηκαν αιώνες για να παγιωθουν και τον ιδρώτα το μόχθο και το αίμα των γονιών μας των παππούδων μας κ ούτω καθεξής????
          Φαντάζεσαι πόσα αναρίθμητα θα μπορούσα να αναφέρω για το τι θα γινόταν αν ο Κυριάκος και κάθε Κυριάκος ήθελε το κακό μας???
          Μα τόσο ηλίθια άτομα πια κατοικούν σ αυτή τη χώρα???

        2. Να υποθέσω ψηφίζεις, έτσι δεν ειναι; με μαθηματική ακρίβεια οδηγήστε στην απόλυτη εξαθλίωση και καταστροφή. Με τα νεοελληνικά καμένα μυαλά που κουβαλάτε μάλλον δεν βγάζετε τον χειμώνα. Εκτός από εσένα φυσικά που, μάλλον σε ταΐζουν οι συγγενείς σου…….

    10. Βάλτε για πορτιέρηδες τεράστιες χοντροκωλες λεσβίες με ροζ μαλλιά , κρεμάστε και κανένα κουρέλι με το ουράνιο τόξο στις εισόδους …και η αστυνομία δεν θα πλησιάζει….

    11. ΤΕΛΙΚΑ! !ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ!! Η ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ!! ΘΕΛΕΤΕ!!ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !!Η ΟΧΙ!! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!! Η ΟΧΙ!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ!! ΑΝΟΙΞΕ!! ΚΑΙ ΠΑΡΕ 5000-20000!! ΠΡΟΤΙΜΟ!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ!! ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ! !ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΥΦΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ 5 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! !ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!! ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ! !ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!

    12. Δεν σας άρεσε η ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΕΕΕ; σας χαλσαν α επιδόματα που μας βγάλανε απ’ τα μνημόνια που βγήκαμε στην δήθεν αγορά και έλυσε το πρόβλημα με την Βόρειο Μακεδονία, και όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια!!!ψωφοδεξια ΝΔ θέλατε;α;;πάρτε τώρα
      Καραντίνας άρτε ανεργία πάρτε έλεγχο από τον χωροφύλακα έλεγχο ,να στέλνετε μήνυμα και τι ώρα θα κατουρατε,Μητσοτάκη ψηφισατεαααα;;;;αχαχα δεν ξέρατε για εστί ψωφοδεξια;;;;; Πάρτε τα στην μαπά τώρα!

      1. αχ ναι με αλεξη θα χαμε και ανοικτο τον εβρο να ρχονται λαθραιοι να γινουμε ολοι μια αγκαλια.. να γεμισουμε
        Αλεξης θα μοιραξε φραγκα ατον κοσμο οχι δικα του βεβαια δεν εχει μα απο την μερκελ τη φιλη του

    13. άμα έρχονται οι μπασκίνες του αφορισμένου πρωθυπουργού, να τους λέτε ότι κάνετε εκδήλωση του κκε για τα δικαιώματα της πεταλίδας και θα σας αφήνουν στη ησηχία σας. Έχουν εντολές να μην πειράζουν κουμμούνια και ανθέλληνες..

      1. Και κάτι χιλιάδες φέρετρα στην Ιταλία και στην Ισπανία, ψέμματα είναι …. και η γη είναι επίπεδη …. ε ρε τι σανό σας ταΐζουνε εκεί στα υπόγεια της κουμουνδούρου ….. τζάμπα στα δίνουνε τα 0,60 € ανά σχόλιο φίλος, τράβα γράψε στην εφ.συν. και στην αυγούλα, εκεί τα πιστεύουνε κάτι τέτοια …..

    14. Ωραια ,ετσι θα μπορει οποιος δεν γουσταρει καποιον, να του ριχνει και λιγο βιτριολι αφου θα φοραει νομιμα μασκα,οποια εποχη του χρονου και να κανει και καμια ληστεια.

    15. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣΚΕΣ , ΜΙΑΖΟΥΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ , ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ = ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ή ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ , ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

      1. Καλα εσυ εχεις περασει σε αλλα συμπαντικα πεδια… Ρε θυμιατο που ειδες τις μασκες να μοιαζουν με φερετζε?? αααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχ Μεγαλε δεν ξερω τι κοκτειλ ψυχοφαρμακων παιρνεις, αλλα πρεπει να ειναι πολυ σουπερ ντουπερ.Θα στο χαλασω αλλα τα λαθρο ορκ τα φερνουν εδω και μια δεκαετια…

    Comments are closed.