ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ! ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ “ΖΟΜΠΙ”: ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ – ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ – “ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ” ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 6 ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΡΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ “ΦΥΛΑΚΗ”!

    Κοινοποίηση:
    karta-1536x701

    Το διάγγελμα του πρωθυπουργού έγινε και πλέον έχουμε μια πρώτη ιδέα για το τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από το… σπίτι και το πως θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού με τα οποία ζούμε από τα μέσα Μαρτίου.

    Το διάγγελμα ακολούθησαν οι πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις από έξι υφυπουργούς τον Σωτήρη Τσιόδρα, με τις οποίες εξειδικεύτηκαν τα μέτρα και ο «οδικός χάρτης» για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Παράταση στην αγωνία για τα σχολεία, αφού οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο (29.04.2020) στις 18:00 από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Το χρονοδιάγραμμα
    Στην πρώτη φάση, δηλαδή στις 4 Μαΐου, θα αρθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία – πλην της μετακίνησης σε άλλο νομό εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας – και η υποχρέωση αποστολής SMS ή των γραπτών βεβαιώσεων. Επίσης, θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής κτλ.). Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες, αλλά σ’ αυτή την πρώτη φάση μόνο για ατομική λατρεία.

    Καταστήματα: Ποια και πότε θα ανοίξουν και με ποιες προϋποθέσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρση περιορισμών: Αναλυτικά οι ανακοινώσεις για τα κομμωτήρια

    Δείτε επίσης: Γ. Κεφαλογιάννης: Τι θα ισχύει εφεξής στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Δείτε επίσης: Θ. Λιβάνιος: Η λειτουργία του Δημόσιου και των ΟΤΑ από τις 4 Μαΐου

    Στις 11 Μαΐου, θα μπουν ξανά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εξετάζεται αν αυτό θα ισχύσει άμεσα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, διαφορετικά αυτό θα γίνει μαζί με το Γυμνάσιο μία ή δύο εβδομάδες αργότερα.

    Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.

    Στις 18 Μαΐου, επίσης, φαίνεται πως θ’ αρθούν πλήρως οι περιορισμοί στην κυκλοφορία – ενδεχομένως θα διατηρηθούν ως προς τη μετάβαση σε νησιωτικές περιοχές – ενώ εξετάζεται το άνοιγμα των εκκλησιών προκειμένου οι πιστοί να συμμετέχουν στις λειτουργίες, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.

    Στη δεύτερη φάση, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Επίσης, οι χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης (κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια κτλ.).

    Δείτε επίσης: H μεγάλη γκάφα με τις υποχρεωτικές μάσκες σε εστιατόρια, μπουζούκια, κτλπ.

    Τότε είναι, επίσης, που θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία, ενώ παραμένει υπό συζήτηση εάν αυτό θα συμβεί και με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς – με τους τελευταίους να εκφεύγουν, μάλιστα, της αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και ν’ ανήκουν σ’ αυτή του υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τους δήμους.

    Στην τρίτη φάση, έως τις 15 Ιουνίου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας. Τα εποχικά τουριστικά καταλύματα, αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες σε νησιά και περιοχές όπου δεν υπάρχουν επαρκείς υγειονομικές υποδομές αναμένεται ν’ ανοίξουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου κι εφόσον έχει διευθετηθεί το ζήτημα των αεροπορικών μεταφορών.

    Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 9 Μαΐου.

    Oι δηλώσεις Χαρδαλιά

    Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το μένουμε σπίτι στο περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον είναι ότι τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα.

    Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.

    Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο».

    Aναλυτικά με πίνακες όλο το σχέδιο της κυβέρνησης:

     

    sx01
    sx02
    sx03
    sx04
    sx05
    sx06
    sx07
    sx08
    sx09
    sx10
    sx11
    sx12
    sx13
    sx14
    sx15
    sx16
    sx17
    sx18
    sx19
    sx20
    sx21
    sx22

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Νομίζω ήρθε η ωρα να κάνουμε κατι..δεν πάει άλλο..η δουλειά βρομαει απο χιλιόμετρα..πολύ δουλεμα ρε φίλεκ.εμεις τπτα.ναι σε όλα..μετά δεν θα φταίνε αυτοί θα είμαστε άξιοι της μοίρας μάς.. Ελεος φίλε αρκετά.

    2. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΦΕΡΕΙ…

    3. ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ ΜΑΚΚΑΒΑΙΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΟΤΙ
      ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ

    4. Α,χα,χα. Πολύ γέλιο. Γιατί δεν δείχνουν τους αριθμούς στα Βαλκάνια; Πρώτοι σε θανάτους είμαστε. Και ποιο χρόνο αντίδρασης; Στην Ιταλία είχαν κρούσματα απο το Δεκέμβριο και δεν ήξεραν τίποτα εξαιτίας του ΠΟΥ και της Κίνας.
      Απλά είμαστε τυχεροί λόγω κλίματος και λόγω του οτι είμαστε μια απομονωμένη χώρα χωρίς καθόλου τουρισμό το χειμώνα. Αν είχαμε κρούσματα όπως η Ιταλία απο το Δεκέμβριο θα είχε χαθεί η μπάλα.

    5. Αυτο θα συνεχιστει, διοτι τους συμφερει, να υπαρχει, ο Φοβος! Αλλωστε, οπως λεει και η παροιμια: ” Ο Φοβος, φυλαει τα ερμα “! Αφηστε, που γι’ αυτους, η “συνταγη”, πετυχε!
      Οποτε, δεν προκειται, να την χαλασουν. Θα την χρησιμοποιουν, απο δω και περα, κατα το δοκουν. Ειναι Απολυτως, βεβαιον. Πρεπει να φυγουν, το συντομοτερον, δυνατον! Εστω και με τις κλωτσιες! ΤΕΛΟΣ.-

    6. δεν πάει άλλο πρέπει να ξεσηκωθούμε ελληνες μάσκα και γάντια να φοράει ο χάνζαροεβρεως μητσοτάκης μόνο ενωμένει μπορούμε να τους γαμήσουμε δεν είδατε τι έγινε τις προάλλες στο βερολίνο ξεσηκώθηκαν όλοι οι γερμανοί μόνο εμείς είμαστε προβατα

    7. Κουλη θα πας για μαλι και μαλλον θα βγεις κουρεμενος.

    8. Για λαθρόπουλα και ρομάδες θα ισχύσουν οι ανακοινώσεις ;;

    9. Αυτή τη μ@λ@κία με το ότι στα ΙΧ αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι μέχρι 3 άτομα ποιός μ@λ@κ@ς την σκέφτηκε; Οι τετραμελής οικογένειες (που είναι πάρα πολλές) πώς θα μετακινούνται; Θα πρέπει να αγοράσουμε και 2ο αυτοκίνητο; Το ότι η ίδια οικογένεια είναι εδώ και 2 μήνες μέσα στο ίδιο σπίτι σε τί διαφέρει;

      1. Αυτοί οι μ@λ@κες έχουν τελειώσει πανεπιστημια……….μιλαμε γιά τόννους μεσα στή γ@μημενη τη βουλή αν κάνεις λογαριασμό x300.

        1. ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΓΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.
          ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ USA. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

    Comments are closed.