«ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΩ ΝΑ…». ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΝΤΑΛΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ MAKELEIO.GR (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    κωστας κορδαλης

    Το makeleio.gr χθες το απόγευμα ήταν το πρώτο Ελληνικό μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε την είδηση του θανάτου του θρύλου του γερμανικού τραγουδιού.

    eikona 4 ok

    Αύριο Παρασκευή, οι συνάδελφοι από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κώστα Κορντάλη σας μεταφέρουν τα τελευταία λόγια του Έλληνα τιτάνα της μουσικής προς την σύζυγο του και υιό του.

    Η τελευταία του επιθυμία θα συγκλονίσει όλους τους Έλληνες.

    Στην γενέτειρα του την Λιβαδιά χτυπούν από χθες πένθιμα οι καμπάνες

    Αύριο το πρωί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Παρασκευής

    H είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα γερμανικά κανάλια
    Ο παρουσιαστής του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Guten Morgen Deutschland) αποχαιρέτισε τον Κώστα Κορντάλη με την φράση «Αντίο Κώστα»

    εικονα 3 οκ

    Έφυγε ο πιο διάσημος Έλληνα της Γερμανίας (προηγείται σε δημοτικότητά της Βίκυς Λέανδρου) και ίσως ένας από τους καλύτερους και αθόρυβους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό τον οποίο η πατρίδα του όμως, ποτέ δεν τον είχε τιμήσει.

    Ο Κώστας Κορντάλης (72), το πραγματικό του όνομα Κωνσταντίνος Κοριώτης, με καταγωγή από την Λειβαδιά, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της χώρας μας. Για περισσότερο από 49 χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση του γερμανικού πενταγράμμου.

    εικονα 2 (1)
    Η αυτοβιογραφία του έχει τίτλο: «Ο ουρανός πρέπει να περιμένει»

    Τραγούδια του, όπως το «Αννίτα» ή ο «Ίκαρος», έχουν γίνει θρύλος και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα από μικρούς και μεγάλους.

    εικονα 3
    1966, σε περιοδεία στην Γερμανία

    Το 2004, μετά τις επιτυχίες της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα γράψει και θα τραγουδήσει το «Βασιλιάς Όττο», αφιερωμένο στους Έλληνες λεβέντες και τον Γερμανό προπονητή. Τους τρεις μήνες του Καλοκαιριού η δημιουργία του θα βρίσκεται στα «TOP 10» της μουσικής σκηνής.

    Θα έρθει στην Γερμανία το 1959 ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, το πρωί θα δουλεύει σκληρά σε εργοστάσιο, το βραδύ θα τραγουδάει σε Ελληνική ταβέρνα. Το μπουζούκι που του έμαθε ο πατέρας του ο Λουκάς σε ηλικία 5 ετώ,ν θα τον φτάσει πολύ ψηλά. Μαζί με την λατρεμένη του γυναίκα και τα παιδιά του, τα τελευταία χρόνια θα ζει στην πολυτελέστατη έπαυλη του στην Μαγιόρκα της Ισπανίας.

    εικονα 8
    H έπαυλη Κορντάλης στο νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας

    εικονα 4 (2)

    εικονα 5

    Κατά την διάρκεια των πρώτων ετών της Ελληνικής κρίσης το 2011, ο Κορτάλης από τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και τις συνεντεύξεις του κυρίως στην γερμανική φυλλάδα ΒΙLD θα κατακεραυνώνει όσους αποκαλούν τους Έλληνες τεμπέληδες και σπάταλους.

    Μιλώντας για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και τους κατοίκους της, δεν είναι λίγες οι φορές που θα δακρύζει.

    εικονα 1 (1)
    Στο τσακίρ κέφι με τα παιδιά του Λουκά και Αγγελική

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Να πάει στο καλό ο σκατομούρης. Τι μούρη είναι αυτή ρε?. Σαν καραγκιόζης είναι. Ας στο διάολο.

    Comments are closed.