ΘΗΡΙΩΔΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – 3.648 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, 20.000 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

    Κοινοποίηση:
    77ddcdd24e18f0ee9a73bf92fe26e06b_XL

    Τουλάχιστον 195 νεκροί, 120 αγνοούμενοι στα συντρίμμια και 777 τραυματίες είναι ο απολογισμός του διπλού χτυπήματος των Ισραηλινών στον παλαιστινιακό καταυλισμό στη Jabalia, στη βόρεια Γάζα, γεγονός που έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή, με το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να κάνει λόγο για έγκλημα πολέμου.
    Και ενώ ο ΟΗΕ υποστηρίζει πως το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα είναι ασύλληπτο και δεν έχει προηγούμενο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ζήτησε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου την άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να μπορέσουν οι «αιχμάλωτοι» – δηλαδή οι όμηροι της Hamas – να αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας.
    Η Γάζα έχει μετατραπεί σε κόλαση.
    Πάνω από το 25% όλων των κτηρίων στα βόρεια εδάφη έχει καταστραφεί μέσα σε 22 ημέρες, οι νεκροί προσεγγίζουν τους 8.800 – ανάμεσα τους 3.648 παιδιά – και οι τραυματίες τους 20.000, τη στιγμή που τουλάχιστον τα μισά νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ρεύματος και ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.
    Πάντως, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν αμείωτα τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς τους υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχουν καταφέρει να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Hamas.

    Θηριωδία στη Jabalia

    Η διπλή επίθεση των Ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Jabalia έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αν και το Ισραήλ αποδίδει τις επιθέσεις αυτές στην εξολόθρευση τρομοκρατών της Hamas και υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης.
    Σύμφωνα με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών, σκοτώθηκε ο Muhammad A’sar, ο διοικητής των κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και ο Ibrahim Biari, εκ των διοικητών της Hamas που φέρεται να οργάνωσε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
    Πέρα όμως από τα δύο αυτά πρόσωπα – η Hamas μάλιστα είχε διαψεύσει πως ο Biari βρισκόταν στην περιοχή – σκοτώθηκαν τουλάχιστον 195 άμαχοι Παλαιστίνιοι, ενώ εκτιμάται ότι άλλοι 120 αγνοούνται στα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτηρίων.
    11_26.jpg
    44_2.jpg
    ΟΗΕ: Έγκλημα πολέμου

    Είναι χαρακτηριστικό πως το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστήριξε ότι η αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia μπορεί να ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου.
    Η υπηρεσία εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» δεδομένου του «υψηλού αριθμού θυμάτων αμάχων και της κλίμακας της καταστροφής» μετά τα χτυπήματα.
    Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Martin Griffiths, είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν «απλώς η πιο πρόσφατη θηριωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας» και είπε ότι ο κόσμος «φαίνεται ανίκανος ή απρόθυμος να δράσει».

    Ισραήλ: Χρησιμοποίησαν 100 γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες

    Η Hamas χρησιμοποίησε 100 γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες στις μάχες στη Jabalia υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, όπως αναφέρει το ισραηλινό Ynetnews.
    Βάσει των πληροφοριών αυτών, στρατιώτες της ισραηλινής ταξιαρχίας πεζικού Givati κάνουν λόγο για «σοκαριστική κατάσταση» κατά τη διάρκεια μάχης με την 17η ταξιαρχία της Hamas, καθώς αναφέρουν πως οι μαχητές της Hamas ανάγκασαν 100 παιδιά και γυναίκες να βγουν από τα καταφύγια τους, για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες.
    8_37.jpg
    45_1.jpg
    Biden: Ναι στην κατάπαυση πυρός

    Υπέρ της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης.
    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα κοινό 200 ανθρώπων, μια γυναίκα του φώναξε πως «Ως ραβίνος, σας ζητώ να καλέσετε να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός».
    «Νομίζω πως χρειάζεται παύση.
    Παύση σημαίνει πως θα υπάρξει χρόνος για να φύγουν αιχμάλωτοι» αντέδρασε άμεσα ο Biden, με τον Λευκό Οίκο να διευκρινίζει πως ο όρος «αιχμάλωτοι» που χρησιμοποίησε ο Αμερικάνος πρόεδρος αναφερόταν στους ομήρους που έχει πιάσει η Hamas.
    «Είμαι αυτός που έπεισε τον Netanyahu να υπάρξει παύση για να φύγουν αιχμάλωτοι.
    Είμαι αυτός που μίλησε στον Sisi για να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα» τόνισε ο Biden αναφερόμενος προφανώς στο πέρασμα της Rafah, από όπου έφυγαν ήδη οι πρώτοι βαριά τραυματίες Παλαιστίνιοι και οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων (χθες πρώτη ημέρα που άνοιξε το πέρασμα 76 Παλαιστίνιοι τραυματίες και 335 ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα).
    Σημειώνεται πως έως σήμερα ο Λευκός Οίκος αρνείται να καλέσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, κρίνοντας πως αυτή θα ευνοούσε αποκλειστικά τη Hamas, αν και έχει καλέσει να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις», για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την απομάκρυνση ομήρων, ή αμάχων, ή τραυματιών.

    Ισραήλ: Σκοτώθηκαν δεκάδες μαχητές της Hamas

    Για δεκάδες νεκρούς μαχητές της Hamas κατά τη διάρκεια των νυχτερινών βομβαρδισμών κάνουν λόγο οι χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ.
    Όπως αναφέρεται, υπήρξε συντονισμός των δυνάμεων πυροβολικού και τανκ, με την αεροπορία και το ναυτικό, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν δεκάδες μαχητές της Hamas.

    Κόλαση η Γάζα – 20.000 τραυματίες, κλειστά τα μισά νοσοκομεία

    Πάντως η πολιορκημένη και ισοπεδωμένη Γάζα παραπέμπει σε πραγματική κόλαση.
    Πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τη στιγμή που εκτιμάται ότι το 14% των κτηρίων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας έχει καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
    Την ίδια στιγμή, πάνω από 20.000 τραυματίες βρίσκονται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία.
    Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον τα μισά νοσοκομεία έχουν κλείσει λόγω έλλειψης ρεύματος
    «Το μέγεθος της τραγωδίας δεν έχει προηγούμενο», τόνισε ο Philippe Lazzarini, επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
    13_15.jpg
    12_19.jpg
    1_413.JPG
    2_299.JPG
    Ισραήλ: Σπάσαμε τη γραμμή άμυνας της Hamas

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται στη Λωρίδα της Γάζας, με σημαντικές απώλειες τόσο στο ένοπλο σώμα της Hamas όσο και στις δυνάμεις του Ισραήλ.
    Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 1/11 ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Daniel Hagari, οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ κατάφεραν να «σπάσουν» την πρώτη γραμμή άμυνας της Hamas στη Βόρεια Γάζα και πλέον προωθούνται σε θέσεις πολύ κοντά στην πόλη της Γάζας.
    Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν την υποστήριξη τόσο του Πυροβολικού όσο και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.
    Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν οι απώλειες, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 16 ένστολοι Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες με τους ενόπλους της Hamas, ενώ δεν είναι λίγοι και οι τραυματίες.
    «Η χερσαία επιχείρηση προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί», τόνισε ο Daniel Hagari.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΛΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΙ Η ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΑΒΙΞΟΥΜΑΙ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΟΥΝ ΜΕΣΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΗ ΕΧΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΙΞΟΥΜΑΙ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΜΕΤΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

    2. Με αυτά τα εγκλήματα που κάνουν τα εβραϊδια,το μόνο που έχω να φωνάξω είναι χάϊλ Χίτλερ

    3. Και αν πεις τίποτα εναντίων των φουστοεβραίων είσαι αντισιμήτης. Καθάρματα…

    Comments are closed.