Αυτός που έδωσε το Αιγαίο στην Τουρκία δημιουργώντας τις γκρίζες ζώνες, επανεμφανίστηκε. Σε προδημοσίευση του νέου του βιβλίου, Σημίτης εξιστορεί πως φτάσαμε από την σύνδεση της ενταξιακής πορείας του Τουρκίας με την επίλυση των ελληνοτουρκικών (;;), στην απεμπόληση του «διπλωματικού κεκτημένου» του Ελσίνκι.
Τονίζουμε τη φράση “επίλυση των ελληνοτουρκικών”. Μάλλον η κρίση των Ιμίων έλυσε όλα τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Σημίτη. Εκτός κι αν ζει σε άλλη χώρα.
Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με τα ελληνοτουρκικά – και την εγκατάλειψη της στρατηγικής του Ελσίνκι, που προωθούσε την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας με προϋπόθεση την επίλυση των διαφορών για την υφαλοκρηπίδα , ασκεί ο Κώστας Σημίτης , με άρθρο του σε εφημερίδα προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένη και άκρως περίεργη στήριξη της ενδοτικής πολιτικής του Μητσοτάκη.
Όλα αυτά εντάσσονται σε προδημοσίευση αποσπασμάτων από το νέο του βιβλίο, «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά», που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες απο τις εκδόσεις Σιδέρη.
Ο Κώστας Σημίτης υποστηρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής απεμπόλησε το διπλωματικό κεκτημένο της χώραςμε το Ελσίνκι, όταν συναινούσε – το 2004 – στην εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα
Η βοήθεια του Σολάνα, η Τουρκία και η ένταξη της Κύπρου
Στο πρώτο απόσπασμα , ο Κ. Σημίτης διηγείται πως φτάσαμε στην αποδοχή των ελληνικών θέσεων, στο Ελσίνκι:
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνήλθε στις 10 Δεκεμβρίου 1999. Ξεκίνησε με θέμα τη διεύρυνση της Ενωσης και την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Δήλωσα ότι αδυνατώ να συναινέσω στην υποψηφιότητα της Τουρκίας, αν δεν αντιμετωπιστεί θετικά και η υποψηφιότητα της Κύπρου. Το Συμβούλιο, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, διακόπηκε. Εγιναν διαδοχικές τριμερείς συνεννοήσεις με την Προεδρία και τους συναδέλφους μας για να διατυπωθεί μια γενικά αποδεκτή απόφαση. Αισθάνθηκα ότι βαθμιαία το κλίμα άλλαζε. Οι αντιρρήσεις στηρίζονταν στο επιχείρημα ότι οι Τούρκοι δεν δέχονται τη λύση του Κυπριακού. Η Προεδρία βρισκόταν διαρκώς σε επαφή με την τουρκική αντιπροσωπεία και την Αγκυρα, ενώ το Συμβούλιο είχε αρχίσει να ενοχλείται από την άτεγκτη στάση τους. Με μεγάλη προσπάθεια, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας κ. Σολάνα, επιτύχαμε στο τέλος τους σκοπούς μας. Οι δύο κρίσιμες ρυθμίσεις έγιναν αποδεκτές.
Τα 15 κράτη-μέλη συμφώνησαν να αναγνωρισθεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα. Θα έπρεπε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να επιλύσει τις τυχόν συνοριακές ή άλλες διαφορές της με τα κράτη-μέλη στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. εφόσον δεν επερχόταν συμφωνία σε εκκρεμείς διαφορές. Προς περαιτέρω αποσαφήνιση, εξάλλου, στα συμπεράσματα της Συνόδου σημειώθηκε ότι “το αργότερο το 2004” οι 15 ηγέτες θα επανεξέταζαν την κατάσταση για να εγκρίνουν την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Αν δεν είχαν επιλυθεί οι εκκρεμείς διαφορές, θα προωθούσαν την επίλυσή τους μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, πείσαμε τους εταίρους μας ότι η προϋπόθεση λύσης του Κυπριακού, που πρότειναν ως αφετηριακό σημείο ενταξιακής πορείας της Κύπρου, καθιστούσε τον πρόεδρο της “Βόρειας Κύπρου” Ρ. Ντενκτάς κυρίαρχο των εξελίξεων. Θα μπορούσε στο εξής να διαπραγματεύεται εκβιαστικά απέναντι στην Ενωση και την Ελλάδα, αφού θα κρατούσε στα χέρια του το κλειδί της ενταξιακής πορείας της Κύπρου. Οι 14 εταίροι μας αποδέχθηκαν τον συλλογισμό μας. Στα συμπεράσματα της Συνόδου σημειώθηκε ότι “εάν μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων προσχώρησης της Κύπρου δεν έχει επιτευχθεί λύση (στο Κυπριακό), η απόφαση του Συμβουλίου όσον αφορά την προσχώρηση θα ληφθεί χωρίς το ανωτέρω να αποτελεί προϋπόθεση”».
Το πρώτο σκέλος ανάγκαζε την Τουρκία να λύσει σε χρόνο μελλοντικό αλλά ως βασική προϋπόθεση της ενταξιακής της πορείας, τα όποια ζητήματά της με την Ελλάδα και έθετε την ΕΕ ως εποπτεύουσα της διαδικασίας. Το δεύτερο, ως γνωστόν, αποδείχτηκε κλειδί για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, που επισφραγίστηκε σε μια πανηγυρική εκδήλωση στη Στοά του Αττάλλου, τον Απρίλιο του 2003, όπου υπογράφηκε η Συνθήκης Προσχώρησης δέκα νέων κρατών στην ΕΕ -μεταξύ αυτών και της Κυπριακής Δημοκρατίας».
H αλλαγή πορείας της Ελλάδας μετά από τις εκλογές του 2004
«Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή της 7ης Μαρτίου 2004, προσκάλεσα τον κ. Καραμανλή στο Μαξίμου για να τον ενημερώσω για θέματα που θεωρούσα ότι θα πρέπει να γνωρίζει ο νέος πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής ήρθε στο Μαξίμου συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του κ. Μολυβιάτη. Αφού αναφέρθηκα στα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα, θέλησα να θίξω το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία. Ο κ. Καραμανλής με διέκοψε αμέσως αναφέροντας ότι στα θέματα αυτά έχει διαφορετικές απόψεις και δεν χρειάζεται πληροφόρηση. Προσέθεσε ότι ο κ. Μολυβιάτης είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Μολυβιάτης πήρε αμέσως μετά τον λόγο και δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει την δική της πολιτική, που είναι διαφορετική από εκείνη της κυβέρνησής μου. Μετά την παρατήρηση αυτή, η συζήτηση στράφηκε σε άλλα θέματα, άσχετα προς την εξωτερική πολιτική».
Τον Δεκέμβριο του 2004, όταν σύμφωνα με την απόφαση του Ελσίνκι, πραγματοποιήθηκε η σύνοδος Κορυφής για να αποφασιστεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, την Ελλάδα εκπροσωπουσε ο νέος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Δυστυχώς, στη σύνοδο αποφασίστηκε η εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση της ΝΔ , σε αντίθεση με τις μεγαλοστομίες της εποχής της αντιπολίτευσης, έδειξαν εξαρχής δείγματα μίας γενικευμένης απάθειας απέναντι στις εξελίξεις…Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν προέβαλε την ένσταση για για την έλλειψη ανταπόκρισης της Τουρκίας στον όρο που είχε τεθεί στο Ελσίνκι και αφορούσε την ύπαρξη διαφορών σχετικά με την έκταση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Αποδέχθηκε έτσι την έναρξη διαπραγματεύσεων με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές»…
Το θράσος του Σημίτη είναι απύθμενο τόσο που κάνει τα κόκκαλα των τριών ηρώων των Ιμίων να τρίζουν από τον τάφο…
Σε άλλες χώρες έπρεπε να είναι τουλάχιστον φυλακη
Η γκιόσα έχει την μπακέτα και τα γιουσουφάκια της παίζουν. Αυτή καθορίζει την κυβερνητική και την αντιπολιτευτική γραμμή. Όταν είσαι χρεωμένος μέχρι τα μπούνια είναι απολύτως σίγουρο ότι ο γείτονας θα σου πηδήξει γυναίκα και κόρη μαζί. Με τις υγείες μας. Έχουμε αυτό που μας αξίζει και ας μη το παίζουμε μωρές παρθένες. Ήρθε ο λογαριασμός. Το μουζάκα ήταν ακριβό.
Δε λέει να ψοφήσει ο λεχριτης. Ψόφο σκατοκουραδα
Τα Ιμια τα θυμασαι και τους νεκρους Ελληνες αξιωματικους; ποτε τους τιμησατε εσυ και οι υπολοιποι προδοτες που ειστε τοσο ευαισθητοι με τα δικαιωματα των γκει και των μεταναστων; αυτοι δεν ειχαν δικαιωμα να ζησουν, δεν ειχαν οικογενειες; γιατι δεν τους τιμησατε εστω και νεκρους; πως θελεις τους δολοφονους των ελληνων αξιωματικων στην εοκ οταν για χρονια μας απειλουν καταμουτρα; Αυτοι που επεσαν για την πατριδα ειναι οι ηρωες στη συνειδηση του λαου. Οχι εσεις που σας υμνουν τα καλοταισμενα καναλια και ο λαος σας σιχαινεται. Ηθελες την εισοδο στην εοκ των δολοφονων των ηρωων αξιωματικων προδοτη, προισταμενε του ακη και του γιαννου, που εσυ δεν ηξερες τιποτα για τις μιζες που παιρνανε.
Αντι να ζητησει συγνωμη απο τις οικογενειες των 3 παληκαριων που τους εστειλαν ως προβατα για σφαγη στα ιμια, ζηταει και τα ρεστα γιατι δεν συνεχισε η ελλαδα την ενταξιακη πολιτικη για την τουρκια στην εοκ. Τιμα τους ηρωες αντι να θες την εισοδο στην εοκ των δολοφονων τους προδοτη.
Εθνικοί καταστροφείς:
1)Σημιταριο
2)Κυριακούλης
3)Τσίπρας
4)ΓΑΠ
O τρομοκράτης βομβιστής της δεκαετίας 60-70…ο συνομωτης και λαμογιο της δεκαετίας 80-90….ο ολετηρας των Ιμίων, των ολυμπιακών, των σκανδάλων και της ρεμουλας… Ο τσάμπας της Σίφνου…. Όξω πουστη από την παράγκα που έλεγε η μαλβινα.
Τον Κολητηρι γιο του καραγκιοζη Σημίτη κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του τον επαινούσε ο Γκεσταπος Κώστας Μητσοτάκης πάντα για την σοβαρότητα του και τη πρόοδο Αυτοί οι δυο άνθρωποι ηταν υποχείρια των Γερμανών διάλυσαν και εξευτέλισαν την Ελλάδα Και φυσικά ο Σημιτης διόρισε το κυριακο σε τράπεζα Όσον αφορά για το βούδα Καραμανλή κουμπάρο του Ερντογκαν με τα σκανδαλιά και τη διάλυση της χώρα την πώληση της Ολυμπιακής δήλωνε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος της Ευρώπης
Χρηματιστηριο.Ιμια,Οτσαλαν,Τσοχατζοπουλος,Παπαντωνιου,Ολυμπιακοι αγωνες…κ ομως μιλαει ακομα
O καταστροφέας τής Ελλάδας… Ο ελεείνος, ο αθλιος Νενέκος ……
ζει ακομα αυτος ο εβραιοβρυκολακας? πισω στην τρυπα σου προδοτη , φονια….
Ξετρυπωσε ο αυγολοκεφαλος Εβραίος πρακτορας Άαρον Αβουρης (κατά κόσμον “Σιμητης”). Άντε τράβα ξανα στη στοά σου αποβρασμα.
Ο φονιάς τριών Αξιωματικών. Ο φονιάς και ηθικος αυτουργός χιλιαδων Ελλήνων που αυτοχειρίασαν και ο νεκροθάφτης της Ελλάδας.
Αυτός είναι ο τίτλος του!!!!
Αρε σάπιο μπουρδελο, έκλεισαν τον Παπαδόπουλο φυλακή γιατί; γιατί κυνηγισε τα προδοταρια όλα, από γέρο Καραμανλή και μετά όλοι όχι φυλάκι όχι δεν τους αξίζει τέτοια εποικια, όλοι εκτέλεση περί εσχατις προδοσίας, μιδενος εξερχόμενου. Αλλα που ποια δικεοσινη,
ΤΗΣ ΕΙΔΙΑΣ ΣΤΟΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΒΕΛΑ ………….
Πασοκατζιδες και κουμουνια βγάλτε το σκασμός. Εσείς είσαστε η αιτία για την καταστροφή της χώρας. Πληρώστε τώρα και βουλώστε το με σ@@@α.
Ο Σημίτης είναι ζηλιάρης του Μητσοτάκη, επειδή Ο Μητσοτάκης έκλεψε ένα πολύ περισσότερα από ό, τι έκανε ο ίδιος
σε ορισμένα σημεία. Όχι αρκετό δίκο για να δικαιωθεί ο συνολικός ανθελληνικός του ρόλος που του ανέθεσε η γερμανία και τον έφερε σε πέρας …επιτυχώς
Βγήκε ο πίθηκος από την κρυψώνα. Ενω έπρεπε να
Είναι στη φυλακή ο προδότης.
ΨΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΖΟΤΑΚΗ