ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: ΤΡΕΛΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT – KANONIKH AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ! ΕΚΑΨΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    brexit5-768x514

    Ιστορικές στιγμές ζει η Μεγάλη Βρετανία καθώς  μετά από χρόνια διαβουλεύσεων και αντιδράσεων, πραγματοποιήθηκε  το Brexit. Στους δρόμους του Λονδίνου αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις του νησιού βρίσκονται χιλιάδες υποστηριχτές του Brexit, οι οποίοι πανηγυρίζουν την έξοδο στη Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    photo Reuters

    “Είμαστε στην αυγή μίας νέας εποχής. Κάνουμε μία αρχή”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Παράλληλα, κάλεσε τους Βρετανούς να αγκαλιάσουν αυτή “την ιστορική ευκαιρία”, καθώς η χώρα πήρε και επισήμως διαζύγιο από την ευρωπαϊκή οικογένεια έπειτα από 47 χρόνια.

    Στην ομιλία του προς το βρετανικό έθνος, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τους Βρετανούς να τον βοηθήσουν “να απελευθερώσει όλη τη δυναμική της χώρας και να ανεβάσει το επίπεδο όλου του Ηνωμένου Βασιλείου”.

    Οι Βρετανοί που με περιπετειώδη τρόπο, ένα δημοψήφισμα και δύο εκλογές (επί Τερέζας Μέι και Μπόρις Τζόνσον) επέλεξαν το Brexit, δείχνουν να απολαμβάνουν τη στιγμή.

    Μετά από τρία και πλέον, έντονα και φορτισμένα χρόνια, το Brexit αποτελεί γεγονός, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία να ακολουθούν χωριστούς δρόμους.

    Η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο είναι όλο και πιο γιορτινή. Στην Parliament Square, ένα ηχοσύστημα δίνει τον ρυθμό παίζοντας επιτυχίες του Tom Jones και των Queen, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το “ευρω – διαζύγιο”.

    Νωρίτερα πάντως στην υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η πρεσβεία της Βρετανίας στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν αποχωρήσει και επισήμως η χώρα από την Ένωση, έπειτα από 47 χρόνια.

    Από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο, ένας άνδρας τράβηξε και κατέβασε το επίσημο σύμβολο της ΕΕ, την μπλε σημαία με τα 12 αστέρια, αφήνοντας μόνο τη βρετανική να κυματίζει στον ιστό.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! Λονδίνο: Υποστηρικτής του Brexit έκαψε τη σημαία της ΕΕ (ΦΩΤΟ)

    Τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών, για τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ, η Βρετανία θα θεωρείται πλέον τρίτη χώρα και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της θα γίνει ξένη διπλωματική αποστολή. Αύριο Σάββατο, η πινακίδα έξω από το κτίριο θα αντικατασταθεί ώστε να γράφει πλέον «Αποστολή του ΗΒ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Υποστολή σημαίας και στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί άρχισαν την υποστολή της βρετανικής σημαίας από τον ιστό της, ξεκινώντας από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Δύο ανώτεροι υπάλληλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για να κατεβάσουν τη σημαία, να την διπλώσουν και να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.

     

    Μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών) θα υποσταλούν επίσης οι σημαίες της Βρετανίας στις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.

     

    photo Reuters

    Τζόνσον: Από αύριο πιάνουμε δουλειά

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει αμέσως δουλειά μετά το Brexit για να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες στη χώρα καθώς και να διαπραγματευτεί νέες εμπορικές συμφωνίες.

    «Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, γυρίζουμε σελίδα στον διχασμό των τρεισήμισι τελευταίων ετών και προχωράμε ολοταχώς για να ενώσουμε το έθνος και να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

    Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, «το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε τη μελλοντική εμπορική ατζέντα της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει την επιδίωξη μιας συμφωνίας της μορφής της FTA (σ.σ. Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου με τον Καναδά) με την ΕΕ».

    «Από αύριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι επίσης ελεύθερο να ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να έχουμε καλύψει το 80% του εμπορίου μας με συμφωνίες τύπου FTA μέσα σε τρία χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας λέει η ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση «οργανώνεται για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων» με τη Βρετανία και θα υπερασπιστεί πρωταρχικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν.

    Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «είναι γεγονός, τώρα κοιτάζουμε προς τα εμπρός», εκτίμησε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

    «Η Ευρώπη οργανώνεται για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων» με το Λονδίνο, συνέχισε ο Γάλλος πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.


    photo Reuters

    photo Reuters

    «Τείνουμε το χέρι, όμως είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», επέμεινε. Σύμφωνα με τον Μπρετόν, «αν οι Βρετανοί θέλουν να μπορούν να επωφεληθούν για ακόμη μία φορά από την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, αυτό θα γίνει προφανώς υπό όρους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ζημιώνουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες».

    Ο Επίτροπος επισήμανε πάντως ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές, σε όλους τους τομείς, «δεν ξεκινούν από το μηδέν». «Δεν είναι σαν να συζητάμε με μια καινούρια χώρα με την οποία θα πρέπει να συνάψουμε νέες συμφωνίες. Αυτό διευκολύνει πολύ τα πράγματα», σχολίασε.

    Η Βρετανία αποχωρεί απόψε από την ΕΕ, βάζοντας τέλος σε έναν ταραχώδη «γάμο» 47 ετών. Η αποχώρηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεύτερης φάσης, αυτής των διαπραγματεύσεων για τους μελλοντικούς δεσμούς των δύο πλευρών μετά και τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, στις 31 Δεκεμβρίου.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Στα αμερικλανικα παπακια μας,αιντε και καλη διαλυση ευρωλιγουρια φρεντοκαπουτσινο χαλαραλουα.

    2. Τους ζηλεύω που κατάφεραν να φύγουν απο το μπορδ@@λο που λέγεται ΕΕ. Μακάρι να φεύγαμε και εμεις. Ευχομαι και ελπιζω αυτη να ειναι μονο η αρχη. Ευχομαι να ακολουθήσουν και αλλες χωρες. Εμεις, ως συνήθως, θα ειμαστε οι τελευταίοι που θα αποτινάξουν τον ζυγό της καταραμένης ΕΕ.

    3. Τεραστιο λαθος..θα καταρευσουν οικονομικα σε λιγο καιρο..Θα τους σαμποταρουν οι Γερμανοι-Γερμανοφιλοι και οι Αμερικανοι..Καταρχην χανονται δικαιωματα τεραστια για πολιτες της Ευρωπαικης ενωσης εκτος Ευρωπαικης ενωσης.Τωρα ειναι σχεδον ιδανικα για να πας.Σε λιγο καιρο θα υποφερουν οικονομικα οι Αγγλοι.Ειναι θεμα χρονου..Ουτε αυτοι ξερουν γιατι εφυγαν κατα βαθος.Κατι ηλιθιοι 60χρονοι Βρετανοι και ανω το αποφασισαν που ειναι τριαντα χρονια πισω.Τωρα ειναι σε ενα ψευτικο ροζ συνεφο.Οι τουριστες δυακολευονται ηδη και εχουν κανει ανοιγμα σε μουσουλμανους που στοιχιζει επωδυνα στους βερους Αγγλους ειδικα σε θεσεις εργασιας.Θα παρακαλανε σε 6 με 12 μηνες να γυρισουν πισω και ο Τραμπ θα τους ματωσει..Ειναι γυπες οι Αμερικανοι..Δεν λυπουνται κανενα..Μολις σε βρισκουν πεσμενο σε χτυπανε!

    4. Ξεκινησε η διασπαση της ΕΕ…θα ακολουθησουν κι αλλες χωρες…

    5. Εφυγαν και γλυτωσαν τον γερμανο δυναστη,καλα εκαναν,μπραβο.Εδω οπως παντα τους σκουπιζουμε τον κο@@λο.

    6. Η χώρα των πούστηδων των κοκκινόκωλων, των ξεβράκωτων των πουτάνων, των πρεζάκιδων και των μεθυσμένων έκανε καλή επιλογή. Αν και βρωμιάριδες, αρωστημένα κοκκινόμουροι έκαναν καλή επιλογή. Τώρα γαμηθειτε γιατί η χώρα μας έχει τα δικά της προβληματα να αντιμετωπίσει,.

    7. Καλή τύχη μάγκες. Σπάσατε τα δεσμά σας γίνατε και πάλι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Στην Ελλάδα τα γνωστά, τσιμπ@υκια από τους πολιτικούς στην Γερμανία για να τους δώσει το χρίσμα, μια ζωή στην μιζέρια και στην λιτότητα. Όσο μένουμε Ευρώπη τοσο θα υποφέρουμε. Παράγουμε τα πάντα, μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα αλλά η Γερμανία το απαγορεύει γιατι τα θέλει όλα για πάρτυ της. Μπράβο στους Βρετανούς.

    8. Οι μεθύστακες Άγγλοι νομίζουν οτι είμαστε στο 1750 όταν ακόμη υπήρχε η Βρετανική αυτοκρατορία.Η Αγγλία σίγουρα δεν είναι η μεγάλη δυνάμη που ήταν κάποτε.Βέβαια και τότέ που ήταν μεγάλη δυνάμη έιχαν κατακλέψει σχεδόν όλους τους λαούς της γης.Πάντως το πρόβλημα της Αγγλίας με τους μετανάστες δεν είναι απο χώρες της ΕΕ όπως η Ελλάδα Πολωνία κτλ.Αλλά απο χώρες που ήταν πρώην βρωμο-αποικίες τους όπως η Ινδία και το Πακιστάν.Βέβαια στο νησί επειδή εκτός απο μεθύστακες είναι και γκέουλες με τους σκούρους δεν έχουν θέμα (θέλουν πάντα τα πιο μεγάλα εργαλεία οι Άγγλοι) τους λευκούς απο την Ευρώπη δεν θέλουν.

      1. ρε α κατουρα γυναικεια

        η Αγγλια η Αγγλια…ενω εσυ….
        ναι ρε δεν γουσταρουν τους κλεφτες Γερμανους επειδη ειναι αυτοι ποιο μεγαλοι…μαγκια τους
        ενω στο Ελλαδα…ουυυυυυ εεεεεε ρουφ ρουφ φτου σσσσσ κκκκ αααατα

      2. H Iνδια δεν ηταν… βρωμοαποικια αλλα το “διαμαντι του Στεμματος” οπως την αποκαλουσαν.

    9. Οποίος είναι εντός της κλίκας της ΕΕ απλά είναι στα πρόθυρα ενός χρεοκοπημένου δούλου των Γερμανών. Πόσο τους ζηλεύω.. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν αν και Εγγλέζοι τώρα στα πίσω πίσω έπραξαν κάτι καλό για την χώρα τους

    Comments are closed.