ΒΡΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ! ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; (BINTEO & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    cache_726x510_Crop_medium_733316_29845_172019

    Ενας πύραυλος S 200 ήταν το αντικείμενο που προκάλεσε τις εκρήξεις στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με τον «υπεξ» και «αναπληρωτή πρωθυπουργό» Κουντρέτ Οζερσάι.

    Στον λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες βράδυ είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής, τύπου S 200, που είχε πέσει στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018.

    Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», πρόκειται για πληροφόρηση από την «γενική διεύθυνση αστυνομίας», σύμφωνα με την οποία δύο κομμάτια εντοπίστηκαν στον Κορνόκηπο, δύο στο Βουνό τα οποία ανήκουν στο κύριο μέρος του πυραύλου και ένα στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο.

    Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα κοντά στα χωριά Βουνό και Δίκωμο έχει αποκλειστεί.

    Το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως, στην παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

    Η Κίπρις ποστασί ανέφερε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ότι, σύμφωνα με είδηση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ισραηλινά μαχητικά άνοιξαν πυρ με πυραύλους εναντίον στόχων του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις Δαμασκό και Χομς. Το συριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισαν επίθεση μέσω του Λιβανέζικου εναέριου χώρου. Γράφει, επίσης, ότι εξαιτίας της επίθεσης των Ισραηλινών ένα μωρό πέθανε στην πόλη Σαχναγιά στη νότια Συρία, ενώ έχουν τραυματιστεί και πολλοί πολίτες. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι δεν κάνουν σχόλια για τέτοιου είδους γεγονότα.

    Η πιθανή πορεία του πυραύλου σύμφωνα με τη σελίδα Geopolitical Cyprus

    H σελίδα σημειώνει ότι η έκρηξη οφείλεται πιθανότητα σε δυσλειτουργία πυραύλου τύπου S-200 ή SA-5.Τ

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάκτυλο. Είχε προηγηθεί ισχυρή έκρηξη η οποία αναστάτωσε τη Λευκωσία.

    Ενισχύεται το σενάριο για πύραυλο σε σχέση με το ιπτάμενο αντικείμενο που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάκτυλο και συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό προκαλώντας αναστάτωση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατά «εκτιμάται ότι είναι πύραυλος» και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει οι έρευνες.

    «Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε. Θα σας ενημερώσουμε όταν οριστικοποιηθεί», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.
    Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές».

    Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

    Στην περιοχή βρέθηκαν oι Μουσταφά Ακιντζί, Κουντρέτ Οζερσάι και Τολγκά Ατακάν, ενώ στο σημείο μετέβη και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

    Η τ/κ ιστοσελίδα yeniduzen σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι κομμάτια που πιθανόν να ανήκουν στο ιπτάμενο αντικείμενο βρέθηκαν και σε άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στον Κορνόκηπο με τις επιγραφές να είναι στα ρωσικά.

    Οι φωτογραφίες που παραθέτουν δεν φτάνουν από κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά από Μέσο Κοινωνική Δικτύωσης και συγκεκριμένα από τον χρήστη Ecevit Hat.

    Οι άλλες τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκαν τα συντρίμμια είναι το Βουνό και ο Κουτσοβέντης.

    Οι φωτογραφίες πάντως παραπέμπουν σε πύραυλο ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-200, ο οποίος πιθανώς εκτοξεύθηκε από τη Συρία για να αναχαιτίσει ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος.

    «Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    D-WM1vuWwAAf4rY D-WM2E-WwAE96iL D-WM2Q9XsAgx_3A D-WM16hXoAAvJsN

    Από την πλευρά του, ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα ανάρτηση, αφού επισκέφθηκε το σημείο της έκρηξης, υποστήριξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση βλήματος, προσθέτοντας νέο σενάριο στο τραπέζι.

    «Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο» έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

    Nωρίτερα σε προηγούμενη ανάρτηση είχε δηλώσει πως «στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται είτε για έκρηξη πυρομαχικών, είτε για πτώση ελικοπτέρου και δεν πρόκειται για πτώση αεροσκάφους».

    Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές «δυνάμεις πυρόσβεσης» και δυνάμεις της λεγόμενης Αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

    Νωρίτερα αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη λάμψη, η οποία έγινε ορατή μέχρι το Παραλίμνι και ακολούθησε πολύ ισχυρή έκρηξη και ωστικό κύμα, το οποίο ήταν αισθητό στη Λευκωσία.

    Πηγή: Philnews.com

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. στα κατεχομενα της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο στρατος ΚΑΤΟΧΗΣ της ΦΑΤΜΕ ΑΙΣΕ εχει τα πυρομαχικα του. το τι λεει ο καθε εγκαθετος ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ διοτι ειναι ΑΠΛΩΣ ενας ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ενημερωση απο τον τουρκικο στρατο κατοχης.ΠΧ απο το ΑΚΑΡΙ της ΨΩΡΑΣ

    Comments are closed.