ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ – ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ – ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ LOCKDOWN ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

    Κοινοποίηση:
    Thessaloniki, Greece on March 26, 2020. Greece is on the fouth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog. / Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

    Μετά τα 73 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους τέσσερις θανάτους, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μπαίνει σε αυστηρή καραντίνα, όπως αποφασίστηκε μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων των τελευταίων ημερών στην κοινότητα.

    Σε άμεση διαβούλευση με τον καθηγητή Σωτήριο Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας ενεργοποιήθηκαν εκ νέου, με εντολή του Ν.Χαρδαλιά σε άμεση συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ετσι, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου.

    Ειδικότερα, αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, ως εξής:

    -Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.

    -Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ όλο το 24ωρο πλην μετάβασης τους  σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

    -Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά  την μετάβαση τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.

    -Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

    -Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

    -Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.

    -Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market).

    -Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

    -Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

    -Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

    -Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών  από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

    Οπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 7 ημέρες, από σήμερα, 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 06:00 έως και 25 Ιουνίου 2020 (06:00), οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

    Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες βάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. αμολυστε τους και στειλτε τους στα σπιτια ολων των ζαμανφουτιστων και συνωμοσιολογων που θελουν να πανε βολτα στις καφετεριες και τα σουβλαντζιδικα και να μοιρασουν τις αναπνοες τους με αλλους ανεγκεφαλους
      Οι Κινεζοι ειναι ηλιθιοι που εκλεισαν ολο το Πεκινο και απαγορευσαν χιλιαδες πτησεις
      Εδω ολοι ειναι ξερολες

      1. μα και οι κινεζοι ειναι στο κολπο δεν το ξερεις
        Και οι βραζιλιανοι και οι αμερικανοι και οι αγγλοι και οι τουρκοι και….
        τι αν πεις ρε φιλε με τη μαλακια που δερνει τον νεοελληνα

        1. ολοι πανε να καταστρεψουν τις οικονομιες τους και κινδυνευουν με εξεγερσεις αλλα ως εκ θαυματος συμφωνησαν ολοι μαζι, ενω δεν μπορουνε να συμφωνησουν σε τιποτε να εξαπατησουν τους εδω ανεγκεφαλους για να βγουνε ολοι εξω και να τριφτουνε ο ενας πανω στον αλλο κολλητα γιατι ετσι τους αρεσει

    2. ειναι ολα στημμενα παιδια. αν υπηρχε οντως κατι πολυ επικινδυνο θα βλεπαμε νεκρους σε καθε γωνια. Θα ακουγαμε καθε λεπτο σειρηνες απ ασθενοφορα και νεκροφορες. Ο στρατος θα ειχε στησει προχειρα τσαντηρια για νοσηλευση ασθενων. Θα κυκλοφοραγαμε με στολη μελισοκομου. Οι μασκες θα καλυπταν ολο το κεφαλι και θα ειχαν βιοφιλτρο. τα οχηματα του δημου θα περναγαν καθε μιση ωρα για να ψεκασουν αντισηπτικα. Βαλ τε το στο μυαλο σας, ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. Ο λεγομενος ιος ειναι συνηθης ιος για κρυωμα, κρυωματοιος ειναι οχι κορωνα. Θελουν να διαλυσουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, ολων των χωρων. Θα εγκαταστησουν νεο συστημα με τσιπαρισμα, τατουαζ 666, με υποχρεωτικα εμβολια, με αχρηματη πληρωμη μπιτ κοιν, το νομισμα θα λεγεται ΛΙΒΡΑ, το ετοιμαζει ελλην μεγισταν εν λονδινω. Θα ελεγχουν τα παντα μεσω του τσιπ ακομη και τις σκεψεις μας. Σκοπευουν να μας μεταλλαξουν σε αλλο βιολογικο ειδος. Δεν θα πιανει πλεον η χαρις του Θεου πανω μας, θα ειμαστε υβριδια. Για αυτο κουβαλαν τους λαθρο, για να διευκολυνουν τα σχεδια τους, και να τρομοκρατησουν τον κοσμο να λαβη χαραγμα.
      Δυστυχως οταν το καταλαβουμε θα ειναι πολυ αργα. ειμαστε στο παρα πεντε. Η τελευται σαλπιγγα ανα πασα στιγμη θα ηχησει. Κριμμα ο Ιωαννης τα εγραψε ολα αυτα ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. Κριμα Ελληνες!!!!!!!!!!!!!

    3. Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ…ΑΠΟ ΤΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ…ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    4. πιστεύω να βάλετε μυαλο τώρα και να ξυπνήσετε και να μην ξαναψηφίσετε προδότες αλλιώς είσαστε άξιοι της μοίρα σας και καλά παθενετε

      1. στους τουρκοσπορους της θρακης
        Να πηγαινοερχονται ελευθερα στην μητερα τουρκια αφου δεν υπαρχει ιος ειναι κοροιδοιος

    5. να τους αμολυσουν να φτασουν τα κρουσματα 1000 να μπει καραντινα ολη η χωρα

    6. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ, ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΙΣ; ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΩΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.

      1. μονο τετοιο σχολιο ανεμενα να ακουσω

    7. Τους βάλανε σε καραντίνα γιατί αντιστέκονται στον βρώμικο Τούρκο σαν λαός εκεί πάνω
      Ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι είμαστε τραλαλά τραλαλω σαν γιδοπρόβατα που μαστε
      Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι και να τους δώσουμε αυτούς τους.. να νιώσουν πως δεν χαμπαριάζουμε τις απειλές τα ψέματα και την χούντα τους για ένα πείραμα αυστηρής φίμωσης και τυφλής υπακοής που κατοχυρώνουν μήνες τώρα

    8. Απατεώνα Κούλη που είναι τα 174 ευρώ που θα έδινες στις επιχειρήσεις που άνοιξαν 11/5… Τα έβαλες στην τσέπη ε;Καραγκιόζη Κούλη εφόσον είμαστε ΕΥΡΩΠΗ γιατί δεν έδωσες τα χρήματα που δώσανε στην Γερμανία στην Ιταλία κτλ για στήριξη των επιχειρήσεων και έδωσες ψίχουλα; Εφόσον είμαστε ΕΥΡΏΠΗ γιατί ζητάτε 20.000 φορολογική δήλωση για δάνειο βοήθειας λόγο του Covid-19 όταν στο εξωτερικό δεν ζητούν καν.Οπου σας βολεύει είμαστε ΕΥΡΩΠΗ 300 τσογλάνια της Βουλής.

    Comments are closed.