ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΡΙΒΕΙΑ

    Τις επιπτώσεις των καταστροφών στη Θεσσαλία «πληρώνουν» οι πολίτες όλης της χώρας, καθώς η ακρίβεια συνεχίζει να «καλπάζει». 

    Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές πολλών οπωροκηπευτικών προϊόντων, ειδικότερα μετά και τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που προξένησαν τεράστιες ζημιές στην παραγωγή, ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο.

    Η τιμή της ντομάτας έχει φτάσει ακόμα και στα 2,80 ευρώ το κιλό σε ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρουν ότι ναι μεν η φετινή παραγωγή είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο δεν δικαιολογούνται τόσο μεγάλες ανατιμήσεις, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, καταγγέλλοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια.

    «Κοκκίνησε» η τιμή της ντομάτας

    Ντομάτες ελληνικές (κιλό) – ΠΗΓΗ: ΟΚΑΑ

    Πριν τον “Daniel” (4/9/2023)

    • Χονδρική τιμή: 0,90€
    • Λιανική τιμή: 1,70€ – 1,80€ & 2,20€ μανάβικα

    Προχθές 2/10/2023

    • Χονδρική τιμή: 1,20€
    • Λιανική τιμή: 2,12€ – 2,70€ (σούπερ μαρκετ & λαϊκή αγορά)

    *Έως 3€ σε μανάβικα της γειτονιάς

    *Βόρεια – Νότια προάστια: πάνω από 3€

    Οι πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η ντομάτα

    Α)Μειωμένη η εγχώρια παραγωγή (κλιματικές συνθήκες – έλλειψη εργατών)

    Β)Αυξημένη η ζήτηση

    *Θεσσαλικός κάμπος – κηπευτικά: παράγει το 7% της εγχώριας παραγωγής

    Το «παράδοξο» του μαρουλιού

    Μαρούλι (τεμάχιο)

    Από το χωράφι φεύγει 0,25€ – 0,30€ -> καταναλωτής το αγοράζει 1€ (*έως 1,20€ στα μανάβικα)

    «Άλμα» στις τιμές των λαχανικών μέσα σε έναν χρόνο (σε μανάβικο της γειτονιάς)

    Οκτ. 2022 Οκτ. 2023

    Λεμόνια (κιλό)

    -εισαγωγής Αργεντινής: 2€ 2,60€

    -ελληνικά 1,70€ 2,20€

    Αγγουράκια(κιλό): 2,20 -2,40€ 2,95€
    Μπρόκολο (κιλό): 3,20€ 3, 90€
    Κολοκύθι ανθού (κιλό): 2,50-2,80€ 4€

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Και δως του πεταμα! Στα ραφια θα μεινουνε! Καλη…ανεργια και καλα… λουκετα!
      Ανθηρη η οικονομια Κουλαρα με τις τωρινες τιμες και το ΦΠΑ! Μετα τον…Πουλον καραλαμογιο με τους κυφηνες που σε περιστοιχιζουνε! Οτι φατε οτι πιειτε ιδιως απο τα ΕΣΠΑ, ΜΕΣΠΑ και… καλο ταξιδι!

    2. 41% εδωσε ο Ραγιας στη συμμορια της Μαφιας πριν 3 μηνες.
      Να του παρουνε και τα σωβρακα,δε λυπαμαι κανεναν.
      Τους ηλιθιους τους γαμ και καλα τους κανουν.
      Τη Μαφια θελατε και τη Μαφια παιρνετε.

    3. Δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σε τπτ στον πλανήτη όλα είναι τεχνητά.Τα μαγαζιά και εστιατόρια καθημερινά πετάνε τόνους φαγητά και άλλα προϊόντα.Οατε σε σούπερ μάρκετ ή δείτε σχετικά βίντεο να καταλάβετε σε τι φτώχεια ζούμε.Ο πόλεμος πάντα ήταν και θα είναι στη συνηδηση σας εκεί πολεμάνε αυτά τα αποβρασματα να δεχτείτε το ψέμα,την ανηθικότητα και την ανωμαλία τους και να ξεχάσετε το Θεό.

    4. 41 ΤΑΚΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΔ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΔ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

    5. Είπαμε 41 τακατο. Μπακογιάννης Χαρδαλιάς Αγοραστός πρώτοι σε δημοσκοπήσεις. Τι κάθεστε τώρα και ασχολείστε!!.0 τενεκές ΤΟΛΑΔΙ να πάει 200 ευρώ και η βενζίνη 5 ευρώ. Το ψωμί 5 ευρώ γιατί ο ραγιάς θα είναι πάντα ραγιάς και ο υπόδουλος πάντα υπόδουλος. Κανένας οίκτος κανένα έλεος!!!

    6. Σταχτη και μπουρμπερη,στα @@ μας ολα κουραστηκα πια…….

    7. Ο Αγοραστος κ ο Χαρδαλιας διαβασα πρωτοι στις Δημοσκοπησεις κ εσυ Στεφανε ακομα καθεσαι κ χαλας την υγεια σου ;;; Ο μονος τροπος να γλυτωσουμε απο το 41% των ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ειναι στον Πολεμο με την Τουρκια να τους ριξουμε πρωτη γραμμη αοπλους να ξεμπερδευουμε ……. Ουτε θαψιμο , θα τους αφησουμε εκει να τους φανε τα ορνια ……

    8. που εχετε γεμισει τις μεγαλες πολεις και το παιζετε αθηναιοι και θεσσαλονικεις βρωμοτάγαρα ολοι , θα πεθανετε ολοι γιατι δεν παραγετε ρε μαλ@κισμενα , αυτο που παραγετε ειναι η μ@λακια σας μονο

    9. To 100% της τομάτας στην Ελλάδα είναι υδροπονικής καλλιέργειας, ούτε καν “θερμοκηπίου”. Μία ΑΠΑΤΗ που ο κόσμος αγοράζει ένα παντελώς άχρηστο προϊόν χωρίς γεύση και τεράστιο κόστος παραγωγής.

      Όσον αφορά Κρητικές τομάτες, η πλειοψηφία είναι από επιχειρήσεις Πακιστανών που πήραν επιδοτήσεις και αγόρασαν τις επιχειρήσεις Κρητικών. Το ότι οι λαθρο-Πακιστανοί δεν βρίσκουν εργατικά χέρια να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί και ζητούν άλλους λαθρό να δουλέψουν, αυτό από μόνο του έπρεπε να έχει στείλει την πίεση των Ελλήνων στο κόκκινο.

    Comments are closed.