ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ – ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ

Κοινοποίηση:
f16

Σε μια στρατηγική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, καθώς όπως αναφέρει η τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταδίδουν τα γειτονικά μέσα ενημέρωσης, θα δημιουργηθεί νέα αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Νταλαμάν, στην επαρχία Μούγλα, απέναντι από την Ρόδο και την Κω.

Η νέα τουρκική αεροπορική βάση θα είναι η έδρα της 16ης Κύριας Βάση Διοίκησης Αεροσκαφών, από την οποία θα αναπτύσσονται μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ Διοικητής διορίστηκε ο Ταξίαρχος Γιουσού Καρούκ.

Μάλιστα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για την καινούργια αεροπορική βάση είναι «απάντηση» της Άγκυρας στην «ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των ελληνικών και των αμερικανικών δυνάμεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, τονίζεται ότι η παρουσία των τουρκικών F-16 απέναντι από τα ελληνικά νησιά «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά» και θα προσφέρει νέες δυνατότητες στην εκτέλεση αεροναυτικών και όχι μόνο επιχειρήσεων και αποστολών στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα έχουν ως κύρια περιοχή ευθύνης τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Όλα αυτά που κάνουν τα μεμέτισ απέναντι είναι διπλωματικά αντίμετρα προς την Αμερική αφήνοντας πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό προς την ανατολή Κινα-Ρωσια…εμάς δεν υπολογίζουν σαν χώρα όπως κ οι Αμερικάνοι….εμείς είμαστε απλά μια κουκίδα στον χάρτη όπου ανεβάζουν στης κυβερνήσεις υπαλλήλους υους

  2. Στο νταλαμαν υπάρχει χρονια τώρα στρατιωτική αεροπορική βάση. Απο εκεί κάνουν της παραβιάσεις του Ελληνικού FIR. Βέβαια εχου φτιάξει και πολιτικό αεροδρόμιο οπου σε περίπτωση μάχης να μην μπορεί ο αντίπαλος να βομβαρδίσει.
    Ειναι κλασική στρατηγική των μουσουλμάνων που χρησιμοποιούν αμάχους για ασπίδα.

  3. Μετα φωναζουνε τα γιουσουφια για αποστρατικοποιηση των νησιων ! Απελαση ολων των λαθρομαιμουδων στις εκει δομες εδω και τωρα και εξοπλισμος των νησιων στο μεγιστο!

  4. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με τον Κυριάκο στο τιμόνι της χώρας.εβαν γνήσιο ελλην πατριώτη εθνικιστή

  5. Ετοιμαζονται και αυτη για αυτο που ερχεται….να ετοιμαζομαστε και εμεις.

Comments are closed.