ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΦΑΛΚΟΝ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ – “ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ” ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ

Κοινοποίηση:
6290869

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας όπου εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος για την διαχείριση της πυρκαγιάς. Μάλλον μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι θα πάρει το πρωθυπουργικό φάλκον για να πάει κανά τριημεράκι, καθώς εμφανίστηκε ιδιαίτερα… χαλαρός και άνετος μετά τις καταστροφικές φωτιές. Και μάλιστα, μπροστά στους ανθρώπους που δίνουν μάχη από τον αέρα με τις φλόγες, οδηγώντας τα σαπάκια που έχουμε προμηθευτεί για τις πυρκαγιές.

6290861

Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, ο πρωθυπουργός πέταξε από πάνω του κάθε ευθύνη υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει ό,τι μπορεί:

«Εμείς από πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα καινούργια Canadair 515. Έχουμε υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Πρωταγωνιστήσαμε στο να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία από πλευράς Ευρώπης, ώστε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής.

6290867

Γιατί όλοι όσοι παραπονιούνται ότι δεν τα έχουμε νωρίτερα, πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν παράγονται και πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία για να μπορέσουν να μπουν μπροστά».

«Θα αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε»

Μάλιστα, ξέκοψε κάθε σενάριο ενίσχυσης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε: «Ξέρουμε, ότι για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια-, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε. Και θέλω να γνωρίζετε πόσο όλη η κοινωνία εκτιμά αυτό το οποίο κάνετε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

Επειδή όπως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί την κατάσταση, δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός γίνεται καλύτερος με κάθε φωτιά που ξεφεύγει: «Δεν περιμένουμε η λύση να έρθει μόνο από τον αέρα. Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης. Νομίζω ότι έχουμε βάλει κάποια πρώτα σημαντικά θεμέλια σε αυτή την κατεύθυνση. Να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής κρίσης την οποία νομίζω τη βιώνουμε όλοι. Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

6290868

Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως καταλαβαίνετε, μόλις εντοπιστεί νέα πυρκαγιά – που απευχόμαστε – ετοιμάστε κανά σάκο για Σύνταγμα ή Φάληρο που έχει και θάλασσα. Μπορεί να θελήσει να γίνει ακόμα καλύτερος ο Κούλης και να… ξεφύγει και αυτή!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

31 Σχόλια

  1. “””” Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης. Νομίζω ότι έχουμε βάλει κάποια πρώτα σημαντικά θεμέλια σε αυτή την κατεύθυνση””””” πωπωπωπωπωωωω τι ψευτικα κ ωραια λογια λεει το στομα του… σας εχει γραπομενους απ´ τα ωαρια και σας τσαμπουνιζει οτι θελει, οταν θελει κ οπως θελει!!!! Σταματιμο δεν εχει η λογοδιαρια του με τον φαφλατιστικο στοματικο του τροπο….. τελικα ο ανηψιος απο δημαρχος των αθηναιων βλαμενων πιονιων τι κανει τωρα;;;; Ζει;;; Η πλενει dirty dishes;;;;

  2. Ο μαυριδερος με το καπελο παρεα του μοντελου πρωθυπουργου σας;;;; Και ο κυριουΛης ο κοντουΛης στο βαθος λαμπει απο υπερηφανια που του επιτρεπεται να ειναι εστω κ στην σκια της πρωθυπουργαρας του……. Τετοιος μοριοχτυπημενος λαος οχι μονο δεν εχει πλεον λογο υπαρξης, αλλά πρεπει να γινει διεθνες παραδειγμα προς αποφυγη……..

  3. Μια χαρά τους τα είπε. Θα πετάτε με τις αντίκες, αυτές έχουμε – λεφτά σε σύγχρονα μέσα δε δίνω, ούτε ανάλογους μισθούς σε όσους ρισκάρετε τη ζωή σας από τις αμέτρητες πυρκαγιές κάθε χρόνο. Και οι ιπτάμενοι δεν είπαν κουβέντα για να μη μπουν σε δυσμένεια κι ας έχουν χάσει συναδέλφους τόσες φορές. Το επικοινωνιακό σόου πήγε καλά… και τώρα διακοπέςςς!

  4. Αυτος πηγε Ελευσινα τα αλλα τα πιλτια τη πηγαν να τον υποδεχτουν που πιλοταρουν σαπακια δεν ηξεραν να κανουν αυτο που πρεπει

  5. Όλοι βρίζουν αλλά κάνεις δεν κοιτάει πως αυτός εκλέχθηκε οι μισοί αποχή (γιατί έλα μωρέ εμείς θα αλλάξουμε την κατάσταση;) και οι άλλοι 41% βολεμένοι γερόντια και μη τέρμα πορωμένοι με κόμματα, κατακάθια παλιών χρόνων. Γαλουχίσμενα από γονείς (να βολέψουμε κάπου το παιδί)… και καθόμαστε πίσω από οθόνες και βρίζουμε, παραπονιόμαστε όμως κανένας δεν μιλάει!!! αυτός είναι ο νεοΈλληνας απόγονος γιγάντων !! Καλά κρατούν τα 400 χρόνια!! Και εγώ έρχομαι και έχω μιά απορία άραγε όλοι αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, πολιτικοί, στρατιωτικοί και πιο μετά Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Καραισκάκης, Διάκος κλπ αυτά που μάθαινα στο σχολείο.Αραγε αν ήξεραν σε τι απογόνους παραδίδουν τα ηνία αυτής της έρημης χώρας θα έδιναν τη ζωή τους;; Απογοήτευση, Οργή και μια τεράστια ΝΤΡΟΠΗ..
    Έχουμε ακριβώς αυτούς που μας αρμόζει να να μας κυρβενάνε γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε σαν κι’αυτους.

  6. Γουρνοπετσος που ξεπερασε τον τσαουσεσκου! Βοηθεια…. της! Κακο τελος θαχει!

  7. Σιχαμα αρχαιοκαπηλε της κρητης

  8. Γκουγκλάρετε να δείτε και να μάθετε για τα Ιαπωνικά θαύματα της αεροναυπηγικής τα US-2 ShinMaywa και τα χαρακτηριστικά τους (4 κινητήρες rolls Royce, χωρητικότητα 15 τόνων, short take off and landing, ικανότητα να διατηρείται σε πτήση με εξαιρετικά μικρή ταχύτητα, δυνατότητα προσθαλάσσωσης με υψηλό κυματισμό κτλ κτλ.. Με αυτά έπρεπε να πετούν οι αεροπόροι μας να σβήνουν τις φωτιές και όχι με τα μουσειακά 215 της 7ετίας! Λεφτά υπάρχουν κι αν λείπουν μερικά ας τα συμπληρώσουν οι εφοπλιστές μας!
    Υπάρχουν και ένα σωρό άλλες επιλογές πυροσβεστικών αεροσκαφών αλλά το ελληνικό κράτος επιμένει με απευθείας ανάθεση σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται μόνο στα χαρτιά ακόμη!

    1. ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗΟ ΒΟΥΝΟ!!!
      Υπόμνηση:
      α) Προφανώς υπήρξαν προσωπικές μίζες για τα canadair.
      β) Προφανώς υπήρξαν προσωπικές μίζες για τα airtraktor (“αυτά που έχουμε”) από την ισπανική προμηθεύτρια που ήδη καταδικάστηκε και δικάζεται ακόμη.

  9. ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΙΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΗΞΕΡΕ Η ΜΑΡΙΚΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΘΗΚΑΜΕ

  10. Ο Κουλης είναι ωραίο άτομο και η Μαρεβα πολύ καλή…Γιατί τον κατηγορείτε συνέχεια;;; Τι θέλετε επιτέλους;;; Αγαπήστε τον λίγο δεν θα σας στοιχίσει τίποτα…

  11. Πολλοί τον είπαν μαλακα αλλά και για τόσο μαλακα και εντελώς ανίκανο μουλάρι δεν το περίμενε κανενας και όχι μόνο ο κόσμος στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια.
    Απορώ πως δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος.
    Τα δυο αυτά καθίκια που κυβέρνησαν τα τελευταία 9 χρόνια όχι ισόβια αλλά κρέμασμα στην πλατια Συντάγματος κατουκεφαλα!!!

  12. Αεροπλάνα πυροσβεστικά που να πετούν νύχτα δεν υπάρχουν….γιατί κανείς δεν γράφει οτι βεβαίως υπάρχουν άλλα οι Ελλάδα δεν τα αγοραζει τι θα πει ότι μόλις πέσει ο ήλιος σταματούν…. τωρα,σήμερα να αγοράσουν αεροπλάνα, ελικόπτερα πυροσβεστικά που να πετούν ημέρα και νύχτα,αλλά δεν θέλουν!!!

  13. Καλά ρε εσείς, εγώ δύσκολο μου ρχεται να καταλάβω καν ως γεγονός ότι αυτός ο μαλακας πάει εκεί για επίσκεψη και όλοι να του δώσουν το χέρι, να βγούνε και φωτογραφία από πάνω. Δεν το κατανοώ ρε παιδί μου. Δηλ. Τι;; μετά υπάρχει κίνδυνος αποταξης ή δυσμενους μετάθεσης..; και πάλι.. Δεν μου κάθεται…

  14. Μητσοτακη…..απατεώνα, αληταρά, προδότη, κάθαρμα.

  15. E βεβαια , δεν ειναι ωρα για εξοδα τωρα , ας κανουμε οικονομια

  16. Εγώ πάντως αν ήμουν πιλότος, την ώρα που με χαιρετούσε θα του τράβαγα ένα σκαμπίλι, έτσι γεμάτο γεμάτο, κι ας αντιμετώπιζα μετά τις συνέπειες. Πιο ήρωας θα ήμουν στα μάτια των Ελλήνων με αυτό παρά σαν πιλότος πυροσβεστικού.

  17. Με τα χερια στις τσεπες. Ο ελληνοφωνος τουρκοκρητικος που μισει την Ελλαδα…επομενο ειναι σαν γερμανοειδες που ειναι ολο το κωλοσογο του. Οι 6 που εκτελεστηκανε στο Γουδι δεν αξιζανε τετοιας τυχης αλλα ουτε και ο προδοτης κουλης. Απαγχονισμος με ολη του την οικογενεια στο Συνταγμα. Τις σφαιρες της εδωσε στο φιλοτουρκο νεοναζιδι του κιεβου.

  18. Ευτυχώς που με τσίμπλα, δεν κάηκαν ούτε 105 άνθρωποι, ενώ με Κυριάκο καμμιά 10αρια αυθαίρετες παράγκες μέσα στα δάση.

  19. Βγάλε τα χέρια απ τις τσέπες μην στα κόψω…μπασταρδε αγνώστου πατρός φαιδρό υποκείμενο..σιχαμα της κοινωνιας

  20. Κοιτάχτε αγένεια τον μουρλοκακομοίρη που χαιρετάει με το χέρι στην τσέπη. Ποιά τετράποδα ψηφίζουν αυτό το ρετάλι.

  21. Πρέπει να σε βαλουμε σε ένα από αυτά και να σε φουνταρουμε στο πιο βαθύ σημείο της θάλασσας. Θα την μολύνουμε βέβαια αλλά δεν εχουμε επιλογή.

  22. Οπως εχω ξαναπει γιατι δεν δινει 1/2 δις απο τη περιουσια του να βοηθησει τη κατασταση? Μαζι του θα τα παρει?

  23. ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΘΑ ΤΟΝ Γ………ΚΑΝΕΙΣ;
    ΘΑ ΤΟΝ.Σ……….ΚΑΝΕΙΣ;
    ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

  24. Υπαρχει νοημων πολιτης,που πιστευει οτι γινονται εκλογες εδω και μια δεκαπενταετια στη χωρα;@@@@@@@@@@@@

    1. Τα εκλογικά αποτελέσματα τα βγάζει η Σίνγκιουλαρ Λότζικ. Δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα στα κομπιούτερ

  25. ΕΘΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ 2020 ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΜΠΕΡΙΕΦ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

  26. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΨΕΥΤΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΘΡΑΣΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  27. Καλοκαιράκι,,,,και λεςς και μπήκε στην κουζίνα τις ταβέρνας να δει τι καλό έχει ο μάγειρας.

  28. Ο ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!!! ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ. ΑΠΟΡΏ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΔΈΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ. ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΆΛΑ ΘΕΛΕΙ….!!!!

Comments are closed.