ΚΑΡΦΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ – ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ, ΕΚΔΡΟΜΗ, ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ» – ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΦΛΩΡΟ

    Κοινοποίηση:
    ΛΙΒΥΗ

    Ευθείες βολές για την οργάνωση της αποστολής αλλά και για τη δημοσίευση του φωτογραφικού υλικού από το ΓΕΕΘΑ, εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης ο ταξίαρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, στον απόηχο του τραγικού συμβάντος στη Λιβύη που κόστισε τη ζωή σε πέντε στελέχη της ελληνικής αποστολής ενώ είχαν μεταβεί στη χώρα για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Την ίδια στιγμή, που σύμφωνα με την ΕΡΤ,  στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ.

    Μιλώντας στο Mega στηλίτευσε ευθύς εξ αρχής τον σχεδιασμό αλλά και τις διαδικασίες που τηρήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν σαν να… πηγαίναμε εκδρομή.

    Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ο σχεδιασμός, είναι σχεδιασμός που σε κάθε περίπτωση δεν αρμόζει στην μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, μετακίνησης και οποιασδήποτε επαφής με τη Λιβύη στην οποία δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή από εδώ είναι φίλιες δυνάμεις από εκεί είναι οι εχθρικές. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο: Όταν έχεις να διανύσεις μία απόσταση της τάξεως των 300 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, έχεις κάνει τα 160 χλμ. διότι το ατύχημα έγινε σε έναν δρόμο ο οποίος έχει υποστεί φθορές. Είναι ένας δρόμος τουλάχιστον σαν οδόστρωμα και είναι επικίνδυνος. Άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπό αυτή την έννοια η οργάνωση της αποστολής θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψιν της τους φυσικούς κινδύνους και τις απειλές τις επιχειρησιακές».

    «Εις βάρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού ήταν η προβολή και οι φωτογραφίες»

    Ξεκαθάρισε πως πήγαιναν σε μία εμπόλεμη περιοχή και όχι στον… Θεσσαλικό Κάμπο: «Αυτή η αποστολή ήταν τύπου πάμε ανθρωπιστική βοήθεια στο εσωτερικό της χώρας, κάπου που έχει υποστεί ένα πλήγμα. Δεν είναι ο θεσσαλικός κάμπος εκεί που πήγαιναν. Ήταν γρήγορο και έχουν αρχίσει τα λάθη. Διότι εις βάρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού ήταν και η προβολή και η επικοινωνία που εδόθηκε γιατί είδαμε φωτογραφίες με ανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων μαζί με ανθρώπους του Υγειονομικού. Βέβαια, οι των Ειδικών Δυνάμεων φρουρούν και ασφαλίζουν το υλικό που είναι πολύ ακριβό και πολύτιμο. Η κατάσταση είναι χαώδης. Θα έπρεπε κάποιος να γνωρίζει πού πάει».

    Και συνέχισε: «Γιατί όταν υπάρχουν άνθρωποι με διακριτικά των Ειδικών Δυνάμεων σε φωτογραφίες, ο τουρκικός παράγοντας που έχει επικρατήσει στη Λιβύη, έχει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, πως θα πλησιάσει αυτή η αποστολή και πώς θα κάνει την αποστολή να μη μπορεί να περάσει ούτε από τον εναέριο χώρο της Λιβύης».

    Αναφερόμενος στην οργάνωση της αποστολής, τόνισε: «Τα επιτελεία δείχνουν μία σπουδή, μία ταχύτητα, μία έλλειψη πληροφοριών διότι δεν γνωρίζουμε με ποιον έχουμε συνεννοηθεί. Ουδείς δεν μπορεί να εγγυηθεί οτιδήποτε στην τουρκοκρατούμενη πλέον Λιβύη.

    Ακόμα, αναφέρθηκε και στο λεωφορείο που χρησιμοποιήθηκε λέγοντας: «Βλέπω ένα συνονθύλευμα ειδικών δυνάμεων και υγειονομικών σε ένα λεωφορείο που δεν το εξετάσαμε διότι οι πληροφορίες μου είναι πως το λεωφορείο είχε και δεξαμενή αερίου».

    «Δεν έγινε ούτε αναγνώριση απειλής ούτε εκτίμησης κινδύνου», υπογράμμισε στη συνέχεια.

    Τέλος, σημείωσε: «Τα συνοδευτικά της αποστολής δεν ήταν υπό τον έλεγχο της ιδίας αποστολής. Άνθρωποι των Ειδικών Δυνάμεων που τους εξέθεσαν και φωτογραφικά, ήταν μαζί και δεν υπήρχαν και επικοινωνίες. Δικαιολογίες όπως δεν έπιανε το τηλέφωνο… Έπρεπε να είναι διαμοιρασμένοι, και η ασφάλεια να καλύπτει τους Υγειονομικούς με άλλα οχήματα και σχεδίαση. Εδώ πήγαμε εκδρομή, λες και πηγαίναμε… Και αυτό μας κόστισε σε ανθρώπινες ζωές, σε κύρος και πάνω από όλα διεθνώς ο χειρισμός είναι αποτυχημένος».

    Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί σήμερα

    exofyllo19-9

    Διαβάστε ΕΔΩ για το επεισόδιο με τον Φλώρο και μητέρα τραυματία

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι αδιάβατος. Με υπογραφή Χουντοκούλη

    2. Δύο Στρατηγοί την ίδια Ατάκα”εάν θα ξανασχεδιαζαμε τα ίδια ακριβώς θα αποφασίζαμε”
      Ίδια Ατάκα για το Μάτι που κάηκαν συνάνθρωποι μας,ίδια Ατάκα τώρα με την Λιβύη.Ποσο άχρηστο και αναλγητοι είσαστε!!τσίπα δεν έχετε;;;;με κατι τέτοιους σαν εσάς ούτε σε πολεμικό game boy δεν θα έπαιζα.Αληθεια τόσα παράσημα που κουβαλάτε σε πόσες μάχες λάβατε μερος;!!τσιγγάκια για να εξαντλείται την δουλοπρέπεια σας σε άχρηστους Πολιτικούς της Μπανανίας που ζούμε.

    3. ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΟΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΥΛ ΦΛΩΡΟΥ ΘΑ ΤΑΝ ΕΙΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ……

    4. Ευτυχώς να λέτε που είμαστε στο NATO και στην ΕΕ. Αλλιώς παρέλαση θα έκανε τώρα ο Σουλτάνος (που τόσο αγαπάτε εσείς οι Χουντικοί) στο Σύνταγμα!

      1. Τι λες ρε μαλακα?μηπως σου πηδαγε τη μανα ο Παπαδοπουλος και εχεις μενος????

        1. Σίγουρα εσένα σου πηδαγε την μάνα ο Παπαδόπουλος η κάποιος άλλος χουντικος και θίχτηκες? Που απλά είπα την αλήθεια.

    5. Δηλ. οι οικογενειες θα δεχτούν το πόρισμα του ιατροδικαστή; υπάρχει περίπτωση να πει ότι πέθαναν από εκρηκτικά ή σφαίρες όταν 3 μέρες το ΓΕΕΘΑ και τα τσοντοκαναλα μιλάνε για τροχαίο;

    6. Φλωρε που εγινες στρατηγος απο στρατηγικη τι ξερεις; Για πες μας με πισες προσπαθειες σου δωσαν την πουλαδα που ατιμαχεις στο στηθος σου; Ελλας χωρα της που τσας

    7. Ο Φλώρος το πολύ να οργανώσει μπάρμπεκιου και αν.Σίγουρα οι ψοφοδεείς πολιτικάντηδες,θα του κολλήσουν κανα 2 παράσημα ακόμα για την δουλίτσα που έκανε,να αποδομήσει κι άλλο την χώρα

    8. Σκοτώθηκε σε τρομοκρατικό χτύπημα ο υπξκος του ΕΤΑ ….στην θέση του θα μπορούσα να ήμουν εγώ πριν βγω στην σύνταξη……ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ….ΚΥΡΙΕ ΦΛΩΡΕ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ???? ΚΟΙΜΑΣΤΕ???? ΤΡΩΤΕ??????……………

      1. ΟΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΊΑ ΠΑΠΟΎΛΙΑ ΣΚΑΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΒΓΆΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΞΩ ΣΑΝ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΣΑΝ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΜΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 2005 ΤΟΥ ΠΑΠΟΎΛΙΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΕΔ Η ΑΚΟΜΑ

      2. AYTOΣ ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑΕΙ
        ΣΤΝ ΠΕΡΙΠΩΣΗ ΛΙΒΥΗΣ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ
        Π@@@@@@ ΤΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ!!!!!!
        ΦΛΩΡΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΕΙΣΑΙ!

    9. Η Κουλαρα δυστυχως θελει υποτιμημενο το στρατευμα γιατι φοβαται η κωλαρα της! Φλωροι τοποθετημενοι παντου ! Δεν θα της περασει γιατι η μια μαλακεια διαδεχεται την αλλη! Με δανεικα πληρωνει τα παντα, με δανεικα επιδοματακια γλυφει για ψηφαλακια! Μονη της ελπιδα για υστατη μασα το ξεπουλημα του Αιγαιου!
      Τιμη και δοξα στους στρατιωτικους που θρηνουμε χαθηκανε τζαμπα και κουραγιο στις οικογενειες τους!

    10. είχαν πάει μέχει την Θεσσαλία να σώσουν τους όμαιμούς τους γηγενείς Έλληνες αντί να το παίζουν φιλάνθρωποι αντιφασίστες με τους ισλαμιστές της Λιβύης, τώρα θα ζούσαν, έπαιξαν και έχασαν, αυτά έχει η ζωή

    11. Ανεβάσε φωτό με τους Έλληνες κομάντος να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την επιχείρηση, που είδαμε που κατάληξε και είναι ακόμα στην θέση του. Θα έκανε λέει ακριβώς τα ίδια. Δεν υπάρχει καμία τσίπα πλέον ούτε από στρατιωτικούς, ούτε από πολιτικούς.

    12. Που ακούστηκε ο Φλώρος να ανεβάζει φωτογραφίες με τους καταδρομείς που φεύγουν για μουσουλμανική χώρα; Πέρα από το ότι έπρεπε να πάνε στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, πως γίνεται να σνεβάζει ο Φλώρος φωτογραφίες με καταδρομείς; Ήθελε να διαφημίσει ο Φλώρος το …ανθρωπιστικό έργο αλλά οι τρομοκράτες που μάλλον τους ανατίναξαν δεν το εκτίμησαν! Αλλά εδώ η γυναίκα του Φλώρου είναι υποψήφια του Χαρδαλιά των εμβολίων, που λίγο καιρό πριν ήταν προϊστάμενος του Φλώρου ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας! Παραιτήσου Φλώρε και εσύ και το ανθελληνικό τόξο που είναι από πάνω σου και στείλανε Ελληνόπουλα στη Λιβύη προς σφαγή! Και τελικά δεν μας είπαν πως είχε…καύσιμα το φορτηγό που χτύπησε το πούλμαν των Ελλήνων! Μάλλον τους ανατίναξαν με βόμβα ή νάρκη!

    13. Τι δεν κατάλαβες φίλε μου!
      Η διαδρομή είναι γνωστή. Σύσταση και ένταξη σε μασονική στοά υπό την εποπτεία ενός μεγιστάνα, την υπηρέτηση ενός πολιτικού που υπάγεται στον μεγιστάνα και ορισμένες άλλες διαδικασίες, έχοντας ξεπουλήσει την συνείδηση και την ψυχή σου στον εξαποδίτη. Έτσι ανελίχθηκε ο Φλώρος και όλοι οι άλλοι πριν από αυτόν. Τις πουλάδες τις παίρνεις από σχολεία που παρακολούθησε. Υπηρέτησα και εγώ σε αυτό το σώμα.
      Ο Φλώρος είναι πολύ σκληρός για να… πεθάνει. Θα τον βρούμε πάλι μπροστά μας, εκτός απροόπτου γιατί συμβαίνουν και αυτά, οι αστάθμητοι παράγοντες, όταν αποστρατευτεί σε κάποια κυβερνητική θέση. Εκεί που θα του υποδείξει η στοά. Έχει πολλές και μεγάλες πλάτες ο Φλώρος και είναι πάρα πολύ έξυπνος στο πώς να κινηθεί και στο πώς να μετατραπεί σε χαμαιλέοντα.

    14. ……..Ο ΧΑΚΙ ΚΗΦΗΝΑΣ ΦΛΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΙΚΑ…..ΠΟΙΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΔΕΣ???…..ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ???…..ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!!……….

      1. Πίσω στην φτωχή και παγωμένη Ρωσία σου εσύ. Δεν έχεις καμία δουλειά στην Ελλάδα μας.

    15. Πόσο φλώρος είναι αυτός ο ΦΛΩΡΟΣ και δεν παραιτητε!!!! Ανίκανη στρατιωτική διοικούν ενα ολόκληρο στρατό χωρίς γνωση και αίσθημα ευθύνης!!!!!

    16. Από την πρώτη στιγμή έγραψα ότι κάτι δεν μου αρέσει σε αυτό το δυστύχημα. ΕΝΕΔΡΑ ΗΤΑΝ, ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.Αυτοί οι ανίκανοι που δεν εκτίμησαν καλά τα πράγματα, αυτοί που σχεδίασαν και τους έστειλαν σε αυτό τον όλεθρο, που κρύβονται οι άθλιοι; Εμένα δεν με φτάνει η παραίτηση τους. Να κρεμάσουν στο λαιμό τους μία πινακίδα που να λέει “ανίκανοι,άθλιοι” και με αυτή να κυκλοφορούν από εδώ και πέρα.
      Τι άλλο μας περιμένει;!!!

    17. ΨΥΓΕΙΑ ΤΩΝ.. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!!!!

    Comments are closed.