ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ – Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ – “ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ” 34 ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Κοινοποίηση:
ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω εντόπισε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, ένα Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Το Περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ διενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια επακούμβησε σε αυτό. Από το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ο χειριστής του Τ/Χ προσάραξε το σκάφος σε παρακείμενη παραλία, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού:

“Ααναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες δύο αλλοδαποί 21 και 29 ετών ως διακινητές. Οι ανωτέρω συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα». Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω”.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στη Ρόδο:

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα Περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Χαράκι Ρόδου μία θαλαμηγό (Θ/Γ) να αποβιβάζει άτομα στη στεριά και ακολούθως να αναπτύσσει ταχύτητα προς τουρκικά παράλια. Το Περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής της Θ/Γ δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, ο χειριστής διενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει. Μετά την ασφαλή ακινητοποίηση της Θ/Γ, στελέχη του πληρώματος του Π.Λ.Σ. επιβιβάστηκαν σε αυτή με σκοπό να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο χειριστής προέβαλε αντίσταση. Παράλληλα, κατόπιν χερσαίων περιπολιών εντοπίστηκαν στην ανωτέρω περιοχή συνολικά δεκαέξι (16) αλλοδαποί (12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Ο 45χρονος χειριστής της Θ/Γ αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους, στον οποίο κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000) έκαστος για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Να θυμησω οτι η Τουρκια, εχει θεσει θεμα “Τουρκικης” μειονοτητας στα νησια Ροδο και Κω και η προπαγανδα της, εγινε αποδεκτη απο τις “Εταιρες” της Ε.Ε! Οσονουπω θα βαλει στο παιχνιδι και αλλα νησια!

  2. Λιμενικοί Ακρίτες μας, αξιότατοι ως συνήθως παρ’ ότι τα μέσα και ενέργειες τους επιτρέπονται δυσανάλογα περιορισμένα σύμφωνα με τις διαπιστωμένες συνθήκες και περιστάσεις Οργανωμένων παράνομων και Διεθνώς απαράδεκτων δραστηριοτήτων, επέτυχαν ακόμη μία νίκη, δύο συλλήψεις και μία κατάσχεση. Όμως οι επί πληρωμή διευκολυνθέντες αυτουργοί εισβολείς δεν απετράπησαν. Εισήλθαν. Τελευταίως και άξιότατοι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί. παρά την στάση των Πολιτικών, επιδεικνύουν ολοένα και συχνότερα την πρέπουσα αυστηρότητα στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών ώστε Λιμενικοί, Αστυνομικοί κλπ. να μην αισθάνονται ότι η αυτοθυσία τους ακυρώνεται στην συνέχεια με ατιμωρησία ενόχων και αυτουργών. Η Πολιτεία οφείλει να τους δώσει τα μέσα και την έγκριση και Διπλωματική κάλυψη να επιχειρούν αποτελεσματικότερα στην παρεμπόδιση και άποτροπή και προ της “αφίξεως” ,ώστε να επικρατήσει γενικότερη αποθάρρυνσις “εισόδου”.

  3. Το Λιμενικό είναι συμμέτοχο στην εισβολή αφροασιατών στην Ελλάδα.
    Τους διασώζουν…
    Οι διακινητές παρέχουν την προσφορά τους στην ζήτηση.
    Εκατοντάδες εκατομμύρια αφροασιάτες επιθυμούν να εισβάλουν και να εγκατασταθούν στην Ευρώπη.

Leave a Response