ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ: ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΛΕΙΟΚΑΝΝΩΝ ΟΠΛΩΝ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ; ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ; ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

    Κοινοποίηση:
    ΔΙΚΑΝΝΟ

    Η είδηση

    «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

    Περιγράφοντας το πρόβλημα, επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά, ακόμα και δολοφονίες, με την χρήση νόμιμων όπλων και «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

    Όπως είπε, στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούν περισσότερα από 900.000 κυνηγετικά όπλα, σχεδόν 1 εκατομμύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, και κάτι πρέπει να γίνει.

    Ειδικότερα, 0 κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη προσπάθεια του υπουργείου για τον έλεγχο των όπλων που κυκλοφορούν νόμιμα, όπως είναι τα κυνηγητικά, τα σκοπευτικά και τα όπλα αυτοπροστασίας.

    Νέο πλαίσιο για τις άδειες

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς χορήγησης άδειας για όπλα, καθώς το τρέχον καθεστώς δεν παρέχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

    Πολύ σύντομα, σημείωσε ο υπουργός, θα δημιουργηθεί επιτροπή αστυνομικών στην οποία στη συνέχεια θα συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως κυνηγετικοί σύλλογοι, σκοπευτικές ομοσπονδίες και θα κατατεθεί νέα πρόταση που θα φέρει και αλλαγές στον νόμο και στη χορήγηση των αδειών οπλοφορίας.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο για την εθελοντική παράδοση όπλων, που μπορεί να έχουν κάποιοι χωρίς άδεια.

    Έχουμε και λέμε:

    Ένα εκατομμύριο νόμιμες καραμπίνες, 5.500 σκοπευτικά όπλα και 3.000 όπλα για ατομική προστασία. Μηδέν φόνοι με σκοπευτικά και μηδέν φόνοι με όπλα ατομικής προστασίας. Ακόμα κι αν οι εκατό, κατά μέσο όρο, φόνοι το χρόνο στην Ελλάδα γίνονταν με καραμπίνες ( που δεν γίνονται ), μιλάμε για ποσοστό 0,01%. Στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο, μιας και οι παράνομοι χρησιμοποιούν “μαύρα” όπλα. Εύλογα μπαίνει το ερώτημα: ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ανακινείται αυτό το θέμα!

    Άρα λοιπόν άλλος είναι ο λόγος που θέλουν να μαζέψουν τα όπλα του κόσμου! Φοβούνται κάτι; Θέλουν να βγάλουν επιπλέον λεφτά στις πλάτες του λαού; Απέτυχαν να ελέγξουν τα εγκληματικά παράνομα όπλα και την πληρώνουν τα νόμιμα; Θα επανέλθουμε γερά στο θέμα!

     

    Υ.Γ. Οι κομματάρχες της ΝΔ εκεί στους κυνηγούς τι έχουν να πουν; Λιμπίζονται τα λεφτά από τις έξτρα άδειες, εάν υπάρξουν; Για ξυπνήστε γιατί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν μας ξεφεύγει τίποτα. Μήπως έχει σχέση με εκείνη την κατάπτυστη πρόταση νόμου πριν από λίγα χρόνια για να γεμίσουν ταμεία, τσέπες και έξοδα μετακίνησης; Αλλάζετε τους Περιφερειάρχες σαν τα πουκάμισα, προσοχή γιατί θα αρχίσουμε να τα γράφουμε όλα! Από τον Πατούλη στα γλειψίματα στον Χαρδαλιά μία… μπεκάτσα δρόμος!

    ΚΣΕ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Ρε τι κάτι συμπτώσεις σήμερα.Ηρθε η ασφάλεια σήμερα σπίτι μου (έλειπα) καί καλά έχει λήξει η άδεια 2 κυνηγετικών όπλων πού έχω στην κατοχή μου από κληρονομιά.Κυνηγος δεν είμαι και τα έχω για συναισθηματικούς λόγους από παππού καί πατέρα όπου άφησαν αυτόν τον κόσμο εδώ και 20 χρόνια.Πηρα τηλ και ζήτησαν ένα σορό χαρτιά (φωτό, γιατρούς,να πάω και τα όπλα να τα δουν κτλ).Α ξέχασα και τα παράβολα.Κατι βρωμάει εδώ και μάλιστα άσχημα.
      Τιμή μου πάντως πού ήρθαν καί στο σπίτι μου.
      Αν δεν ήταν κυνηγητικά σίγουρα δεν θα ερχόταν….. καί οποίος κατάλαβε κατάλαβε.

    2. Βόμβα από Yeni Safak: Η Ελλάδα άρχισε αποστρατιωτικοποίηση νησιών .
      Έχει συνέχεια το σχέδιο.

    3. Μα αν δεν κάνω λάθος, οι ΡΟΜΑ, οι Αλβανοί και οι Λαθραίοι είναι Αρσακειάδες.
      Από αυτούς θα πάρει τα όπλα?
      Εδώ δεν τολμάει το Κράτος να “καθαρίσει” την Αθήνα του Μπακογιάννη, από τα ναρκωτικά, τα fake προϊόντα και την ασυδωσία που κυκλοφορεί εκεί.
      Ο Μπακογιάννης και οι λοιποί πρόθυμοι ηλίθιοι δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν!!!

    4. Τι να μας κανουν οι καραμπίνες που έχει το μέσο Ελληνικό σπίτι αν βγουν τα εξελιγμένα συστήματα Drone για τα οποία ακουμε συνέχεια στην Ουκρανία τοτε την πατήσαμε σε εξουδετερόνουν για πλακα με delivery στο σπιτι σου και δεν μιλάω για κατι κινέζικα των 40 ευρω και ναι ειναι αλεξίσφαιρα και εξαιρετικά ανθεκτικα θέλουν να παρουν τη λιγη προστασία που μας μένει για να μην μπορούμε να βγάλουμε Κιχ.

    5. Από την μια είναι οι λούγκρες οικωλολόγοι – ακτιβιστές – κτηνοβάτες – ουράνια τόξα και ότι
      ανωμαλία υπάρχει που λυπούνται τα καημένα τα πουλάκια τα λαγουδάκια (ασχέτως αν τα βασανίζουν με τα βίτσια τους), από την άλλη κάτι τους φοβίζει το να έχουμε τα “φυλαχτά”
      σε κάθε σπίτι. κ Οικονόμου δεν θα σας συμφέρει να μειώσετε τα κυνηγετικά όπλα γιατί πίσω
      από αυτά ζούνε 300000 χιλ οικογένειες χώρια τα έσοδα που εισπράττει το κράτος κάθε χρόνο. Τα γνωρίζουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι αυτά και ας τα προβάλουν. Όσο για τις δολοφονίες που λέτε, ένα τσεκούρι είναι ποιο αθόρυβο κοστίζει έως 5 ευρώ και μεταφέρεται εύκολα.

    6. Mην παιρνετε Lexotanil ή αλλα benzodiazepine sedatives για μεγαλα διαστηματα γιατι δημιουργουν εξαρτηση και οδηγουν σε ανοια και αλλες εγκεφαλικες παθησεις. Πρεπει να δωσουν αδειες οπλοφοριας πιστολιων σε ιδιωτες (συν αλεξισφαιρα) και ευνοικο νομοθετικο πλαισιο αυτοαμυνας με το μπαχαλο που υπαρχει, αντι να μαζευουν τα οπλα

    7. Ας ετοιμαστούν οι ραγιάδες να παραδώσουν όχι απλά τα λειόκαννα αλλά μέχρι και σουγιαδάκια λίμες και γενικά ότα άλλο προκύψει, από εδώ και στι εξής ΜΟΝΟ οι παραβατικοί θα έχουν όπλα για να γίνεται πιο εύκολη και κυρίως πιο ακίνδυνη η δουλειά τους, τώρα το κρατος θα φροντίσει εκτός από τη νομική ασυλία τους να παρέχει και ενεργητική προστασία αφοπλίζοντας τους πολίτες, μην περιμένετε από τις οργανώσεις κυνηγών να κάνουν κάτι και αυτές πουλημένες είναι.

    8. επειδή δεν μπορείτε να πάτε στους γιούφτους να τους πάρετε τα πιστόλια καθίκια σας φταίνε τα λειόκανα των κυνηγών. Ή αν κάποιος θέλει να “φάει” κάποιον δεν θα βρει άλλο τρόπο. ΥΓ. ίσως μας δίνει την ευκαιρία η
      κυβέρνηση να προμηθευτούμε ραβδωτά.

    9. Μη γελάτε και μην ειρωνευεστε καθολου γιατι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.
      Εδω και δυο χρονια για εκδοση και ανανέωση κυνηγετικής άδειας, στο γιατρο παθολόγο η νευρολόγο εχουν προσθέσει και ψυχιατρο. Αυτος εχει δικαιωμα και το εφαρμόζει εκ του νέου νόμου, να μη δινει βεβαιωση καταλληλότητας σε οσους εχουν παρει τη τελευταια 10ετια φαρμακα οπως το Lexotanil και αλλα ελαφρα αντικαταθλιπτικά. Οπως ειπε και ενας ψυχίατρος, δεν εξετάζω τον ασθενή αν ειναι ψυχιατρικά άρρωστος, αλλα υπακούω στο νόμο που αποκλείει οσους εχουν παρει τα ανωτερω φαρμακα.

      Με αλλα λογια δεν τους ενδιαφερει, που σημαινει οτι γι αυτους αν εχεις παρει τα φαρμακα εισαι ψυχικά άρρωστος ασχετως αν τα παιρνεις για την αϋπνία η αν εισαι θεραπευμένος η οχι. Ετσι βρηκαν το κόλπο να αρνούνται άδειες. Εχουν δε, τα στοιχεια του ΑΜΚΑ σου και τι φαρμακα έπαιρνες για τα τελευταια 10 χρονια, ενω ολοι οι αλλοι γιατροι αν δεν κανω λαθος τα εχουν για 1 χρονο. Ειναι φανερο οτι δινουν ετσι οπλο στους ψυχιάτρους να αποκλείουν κυνηγούς για να αναγκαστούν να καταθέτουν τα οπλα τους.
      Λες και τα χιλιαδες παρανομα πολεμικά και αλλα οπλα που κυκλοφορούν παρανομως στους εγκληματιες αλλα και στη Κρήτη, εχουν χαρτί ψυχιάτρου.
      Επομενως μη το παίρνετε για αστειο. Ειναι τοσο γελοίοι και αισχροί, που ειναι σιγουρο οτι κατι ετοιμάζουν.

      1. Ενα παράνομο πολεμικό είναι πιο ευκολο να αγοραστεί

      2. Φίλε μου όλος ο κόσμος με αυτά που συμβαίνουν παίρνουν αντικαταθλιπτικά καθώς επίσης λεξοτανιλ ταβορ η ζαναξ. Τα παίρνουν οι άνθρωποι για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν με τα προβλήματα που έχουν . Αυτό δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ψυχικά ασταθείς. Αν είναι έτσι τότε να κόψουν όλα τα φάρμακα ακόμα και τα παυσίπονα και τις ασπιρίνες. Δικαιολογίες του αέρα!??

        1. Μπα φίλος αυτό ακριβώς δείχνει ότι είναι ψυχικά ασταθείς δεν μπορεί επί 50 χρόνια να ψηφίζουν τους βιαστές μας και να λέμε ότι είναι καλά οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα τώρα να γίνουν εκλογές πάλι 80% θα τους δώσουν…. έρχονται σε σύγκρουση με το είναι τους και το κατακρεουργούν επί τούτου και λόγο ότι δεν μπορούν να αντέξουν την πραγματικότητα το ρίχνουν στα νόμιμα ναρκωτικά κανένας άνθρωπος που σκέφτεται και είναι καλά ψυχικά δεν θα πάρει ψυχοφαρμακα κοινός ναρκωτικά ο φυσιολογικός άνθρωπος είναι το λιγότερο οργισμένος αλλά δεν παίρνει ούτε τα όπλα ούτε τα κουζινομαχαιρα και όποιον πάρει ο χάρος γιατί σκέφτεται και ξέρει

          1. Σε αυτό το κομμάτι φίλε έχεις απόλυτο δίκιο για τα 50 χρόνια δικτατορίας,!!!

    10. Φοβούνται εξεγερση και σου λεει κατσε να τους ”παρουμε” τα οπλα

    11. ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

    12. ΕΛΑ ΚΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΤΟΥΜ-ΝΤΟΥΜ ΓΙΑ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ

    13. Ελατε να τα παρετε, περιμενουμε πως και πως να στειλουμε στον Αδη τα εκτελεστικα οργανα των φασιστομουτρων, κανενας δεν ειναι αθωος και ας εκτελει απλα διαταγες.

    14. Θέλουν να αδειάσουν όλη την Ελλάδα από όπλα, αλλά όχι την Κρήτη, όπου εκεί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτόματα όπλα. Την Κρήτη την θέλουν δυνατή οι Κρητικοί κομματάρχες των τριών κομμάτων εξουσίας γιατί συμμετέχουν σε σκευωρία κατά της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ και κάποια άλλη χώρα θέλουν την Κρήτη ανεξάρτητη και υπό Αμερικάνικη προστασία, την ΕΕ σε κατάσταση διάλυσης και την Ελλάδα διαμελισμένη και μοιρασμένη στα γειτονικά κράτη. Τα πιόνια έχουν τοποθετηθεί, οι λαθρομετανάστες θα παίξουν λογικά σημαντικό ρόλο στις εχθροπραξίες και μια τέτοια κατάσταση δεν θα μπορεί να θεωρηθεί γενοκτονία εναντίων των Ελλήνων αφού θα είναι αποτέλεσμα δήθεν “επαναστατών κατά της κεντρικής κυβέρνησης”. Τα δε γνωστά κανάλια (CNN, Al Jazeera κλπ) θα μεταδίδουν πως οι εξαθλιωμένοι πολίτες της χώρας πήραν τον νόμο στα χέρια τους, μόνο που όλοι αυτοί θα είναι τριτοκοσμικοί αλλοδαποί που θα κάνουν τις βρώμικες δουλειές γνωστών κρατών.

    15. Χαχαχα… Τα οπλα κυνηγιου τους πειραξαν … Τα οπλα των αλβανων ? Για καντε καποια ερευνα στα σπιτια των μαφιοζων ,να δουμε … θα βρειτε τιποτα? Αλλα μαλλον λαθος κανω, δεν υπαρχουν αλβανοι μαφιοζοι με μινι μαρκετ και “καφενεια” που,με εισοδημα 2350 ευρω το χρονο ζουν σε πενταρια στη Βουλιαγμενη και κυκλοφορουν με Πορσε τελευταιο μοντελο… Αν υπηρχαν δε θα εκανε διασταυρωσεις η Εφορια,οπως κανει σε καθε μικρεμπορο? Αρα,λαθος εχω,ολα καλα… Να μην ξεχασω να ευχηθω στους δασκαλους, καλη χρονια και καλες εισπραξεις,απο γονεις αλβανων “αριστουχων”…

    Comments are closed.