ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ” – Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

    Κοινοποίηση:
    montre-768x461

    Προς κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου δείχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

    Ο Τούρκος πρόεδρος δεν το είπε ακόμη ξεκάθαρα όμως το υπαινίχθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του κάνοντας λόγο για “ενεργοποίηση της Συνθήκης του Μοντρέ”.

    Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν ακόμη και τώρα προσπαθεί ακόμη να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν θέλει να βρίσκεται στο ρωσικό στόχαστρο.

    Eρντογάν: Δεν θα εγκαταλείψω την Ουκρανία αλλά ούτε και την Ρωσία

    Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, εν μέσω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει τη Συνθήκη του Μοντρέ για τη διέλευση από τα Στενά της για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου.

    Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Άγκυρα να επικαλεστεί τα άρθρα της Συνθήκης του Μοντρέ 1936 που περιορίζει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα τουρκικά Στενά. δεσμούς και με τις δύο χώρες.

    Δηλώσεις Ερντογάν

    Μιλώντας μετά μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η προσέγγιση ήταν ένδειξη αποτυχίας της διεθνούς τάξης.

    Συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ότι επίσης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της. Επανέλαβε ότι κρίνει απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή.

    “Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία στα Στενά”

    «Aποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που δίνει στη χώρα μας η Συνθήκη του Μοντρέ με τρόπο που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης» και κατηγόρησε τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

    «Είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ακεραιότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας και εκτιμούμε τον αγώνα του ουκρανικού λαού».

    Δήλωσε παράλληλα ότι είναι θλιμμένος από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά επισήμως τον όρο πόλεμος που σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης της Τουρκίας.

    “Μέχρι σήμερα, 5 χιλιάδες πολίτες μας έχουν εγκαταλείψει το έδαφος της Ουκρανίας και έχουν περάσει στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες εκκένωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

    Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στο πλαίσιο των θεσμών και των συμμαχιών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέχρι σήμερα.

    Φυσικά, η απόφαση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά δεν θα παραμελήσουμε τις περιφερειακές και παγκόσμιες ισορροπίες.

    Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ξεπεράσουμε με ασφάλεια την κρίση στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπως όλες οι πρόσφατες προκλήσεις στη χώρα μας.

    Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη στην περιοχή της. Αυτή τη στάση έχουμε επιδείξει παντού. Στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, συμβουλεύσαμε την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

    Και πάλι σε αυτή τη διαδικασία, θέσαμε σε δράση την πολύπλευρη διπλωματία μας για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.

    Λυπούμαστε πραγματικά που φτάσαμε εδώ.

    Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την άποψη της χώρας μας για το θέμα σε κάθε πλατφόρμα, ειδικά στο ΝΑΤΟ.”

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    30 Σχόλια

    1. ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΝΤΡΟΟΥΝΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ . ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΕΙΤΕ . Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ , ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ .
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      01/03/2022

    2. Οταν δεν εχεις βλαμμενο για πρωθυπυργο τοποθετεισαι εξυπνα.

      Τους αφησε να περασουν και μετα τα εκλεισε. Με ενα σμπαρο δυο τριγωνια.

      Εμας αν ηταν ο γουρλοματακιας στη θεση του θα τα σκατωνε και απο τις δυο μεριες.

      Θα εκλεινε εξαρχης τους Ρωσους απ εξω , και μετα θα εστελνε και λαθρομετανστες στην Ουκρανία

    3. τους και τωρα ο Ερντογαν κλεινει τα στενα. Ετσι κανει το χατηρι και των δυο πλευρων. Ελληνες πολιτικοι οσο αχρηστοι και αν ειστε παρτε μαθηματα διπλωματιας απο τον Τουρκο. Επισης ολες οι πτησεις απο Ρωσιακαι Ευρωπη θα γινονται μεσω Τουρκιας και το χειροτερο: αν οι Ρωσοι σταματησουν τη ροη φυσικου αεριου, θα παιρνουμε φυσικο αεριο απο τον Turkstream. Μιλαμ για αϊνια Ελληνες πολιτικους οχι μλκς.

    4. Την Ρωσια βοηθησε κλεινοντας τα στενα.Ολοκληρος ο ρωσικος στολος ειναι ηδη στην μαυρη θαλασσα και τα νατοικα δεν μπορουν να μπουν.Κανουν την δουλεια τους οι ρωσοι και επιστρεφουν στην βαση τους οπως ειπε ο Τουρκος ανενοχλητοι.Αλλα τετοια βοδια ειναι οι δυτικοι μεχρι και οι τουρκοι τους κοροιδεψαν

      1. Δηλαδή οι Τούρκοι είναι συνήθως χαζοί; Αυτό σου έχει δείξει τόσες δεκαετίες η διπλωματία τους;

    5. Η Τουρκία ειναι μια χώρα που θέλει ειρήνη στην περιοχή της , χαχα εδω γελάμε . Κατά τα αλλα όμως φέρθηκε με πολυ περισσότερη σοφία απο το δικό μας τον άχρηστο

    6. ΚΟΥΛΗ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΝΕΚΡΟ ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΛΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    7. Το κεφάλι του θα φάει ο Ρώσος όπως στον Κριμαϊκο. Ευτυχώς αυτή τη φορά είμαστε στη σωστή πλευρά

    8. Τον δικο μας τον Κουλη δε βρισκετε κανεις να τον σουταρει ?

    9. Ευτυχώς τουλάχιστον ο Ερντογάν έχει 5 δράμια μυαλό ..σκεξου απλά να είχε τα στενά πχ ο Κούλης ή ο νταισελμπλουμ ή ο Ντραγκι ..της Πόπης θα γίνοταν ,,αντίπαλος ο Ερντογάν όμως είναι πολιτικός με ανάστημα ,εγώ τον σέβομαι προσωπικά και νομίζω στον αντίπαλο οφείλεις σεβασμό όταν τον αξίζει,εντάξει τώρα τι να λέμε ?? Να τον συγκρινεις με τι ? Με την Κούλα ?? Το Τσιπρί?? Την κλασιδιαρα?? Με ποιον ?? Μόνο με τον Ανδρέα Παπανδρέου θα μπορούσε να μπει στην ζυγαριά και δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ,δεν το κρύβω ΚΚΕ ψηφίζω.

    10. Ο Άγιος τα είχε πει όταν τα στενά κλείσουν θα γίνει κάτι και θα φανεί σαν να φτάσει η Ελλάδα. Εμείς θα πάμε να εμπλακούμε αλλά δεν θα προλάβουμε. Οποία χώρα θα μπει σε αυτόν το πόλεμο ία καταστραφεί
      σ.σ. πυρηνικά μαλλον. Μετά η πείνα για λίγο καιρό σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Από εκεί και πέρα όσοι διαβάζετε τα ξέρετε.

    11. Great Reset… Για εκεί το πάνε. Global domination, μείωση του πληθυσμού… Προετοιμαζόμαστε για πυρηνικό χειμώνα

    12. Σιγά μη τα κλείσει ο κοντός δεν ξεχνάει κανέναν.

    13. Στο ΝΑΤΟ τα κλείνει τα στενά προς το παρόν τα ρωσικά πλοία είναι ήδη στη μαύρη θάλασσα

    14. Φοβάμαι (που λέει ο λόγος) ότι αν ο Ερντό κλείσει τα στενά, θα του τα ανοίξουν οι Ρώσοι. Και μετά θα τρέχει στα «me too» να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση.

    15. 1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ.
      2. ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΜΙΖΕΤΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΗΤΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ.
      3. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Κ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΤΠ

    16. ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ…ΤΙ ΟΧΙ;

    17. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ουδέτερη . Δεν μπορεί να αποφασίζει ο Μητσοτάκης μόνος του για το μέλλον της Χώρας σε τόσο κρίσιμα και σοβαρά θέματα.

    18. Σε ποιο ρωσικό στόλο; Η Ρωσία ήδη έχει πολεμικά 0λοια στον Εύξεινο. Δε θα περάσουν άλλα πλοία. Το είπαν στο Open. Όλα κόλπα του Ερντογάν. Κάτι θα κέρδισε. Λένε θα ξεπλένει το χρήμα από τη Ρωσία τώρα που δε θα συνεργάζονται οι Ρώσοι με άλλες τραπεζες

    19. Αυτο συμφερει της Ρωσιας περισσοτερο παρα στους αλλους, η οποια εχει ηδη γεμισει με πλοια την μαυρη θαλασσα. Για να δουμε τι θα κανουν οι Αμερικανοι. Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι με τον διεστραμμενο σχιζοφρενη που μας κυβερνα, πλεον η επιβιωση μας σαν εθνος ειναι σε αμεσο κινδυνο. Οι ρωσοι δεν ξεχνανε και δεν θα εχουν αδικο

    20. Είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ακεραιότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

      Ρε σε ποιον τα πουλας αυτα ρε μογγολε;
      Ξεχασες το τι έγινε στην κυπρο πριν 50 χρόνια ε;

      Αμ δεν θα σου βγει αυτή τη φορα να το παίζεις σε διπλό ταμπλό παραμυθατζη

      1. Έξυπνος ο Τούρκος το παιζει δυπορτο σαν τον δικό μας το Χαλβά έστειλε όπλα στους Ουκρανούς να σκοτώσουν Ρώσους.Στειλε φάρμακα φαγητό αν θες να βοηθήσεις.Τον έπιασε ο πόνος για τους Ουκρανούς που ήταν πρώην σοβιετική επαρχία της Ρωσίας.Ουτε στο Νατο ούτε στην Ευρώπη είναι Ουκρανία αν έχει διάφορες με το πρώην Σοβιετικό παρελθόν της εμάς δεν μας ενδιαφέρει.Ας τα βρούνε οι δυο τους .Εμείς τι δουλειά έχουμε εκεί.

    21. Καλα ο Ερντο κοιταζει το συμφερον της χωρας του.Εμεις?????

    22. Περιμένω να ακούσω δηλώσεις από τη Ζαχάροβα
      για Τουρκία

    23. Άρχισαν τα όργανα…. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    24. καλα οι τουρκοι κωλος κι βρακι ηταν με τη ρωσια τωρα τι;
      πραγματικα πλεον δεν μπορει κανεις να καταλαβει τι γινεται και τι θα γινει

    Comments are closed.