ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 8Η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!

    Κοινοποίηση:
    ΡΟΔΟΣ

    Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα καθώς για 8η μέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν σε Κάρυστο και Κέρκυρα.

    Μάλιστα τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

    Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας μάχη για να περιορίσουν τα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν να συνδράμουν στις επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα και να προσπαθήσουν να ελέγχουν τις φωτιές.

    Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα με τις αναζωπυρώσεις, οι κυριότερες από τις οποίες εντοπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής ν’ απειλούν κατοικημένες περιοχές.

    Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ενεργά μέτωπα στο Γεννάδι και στο χωριό Βάτι καθώς και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι.

    Στο Γεννάδι και στο Βάτι τα μέτωπα καίνε σε δύο χαράδρες που δυσκολεύουν τις επίγειες δυνάμεις καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση.

    Αν και υπήρξαν αναζωπυρώσεις, η πυρκαγιά στο Δερβενάκι Αχαΐας μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται.

    Ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αγία Τριάδα Θήβας και στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών Ευβοίας.

    Η φωτιά συνεχίζει να καίει και στην Κέρκυρα όπου, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπήρξαν αναζωπυρώσεις στη περιοχή της Παλιάς Περίθειας.

    Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, και αναμένεται να ενισχυθούν και με άλλα εναέρια μέσα.

    Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας, όπου και εκεί μέσα στην νύχτα σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού, οι οποίες παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του δύσβατου τις περιοχής αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, που ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή. Στο Αίγιο επιχειρεί από αέρος ήδη ένα ελικόπτερο και υπάρχει πρόβλεψη και για άλλα αν απαιτηθεί από τις συνθήκες.

    Δύσκολες ώρες στον Πλατανιστό Καρύστου καθώς στις 2 παρά είκοσι τα ξημερώματα της Τρίτης ήρθε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού προκειμένου να εκκενώσουν προς την Κάρυστο.

    Από χθες εξελίσσεται ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών ο οποίος αγνοείται. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του. Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του.

    Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Είναι μπλε, είναι μπλεεεεεεεεεε.

    2. 41% στην Ρόδο η ΝΔ. Οι μαλακίες πληρώνονται. Περαστικά σας. Στις επόμενες μην ξεχάσετε. 60% .

    3. Υπάρχουν καταγγελίες εθελοντών πυροσβεστών ότι δεν τους αφήνουν να βοηθήσουν και τους διώχνουν.
      Αν αληθεύει δεν μιλάμε για ανικανότητα αλλά για οργανωμένο έγκλημα. Εισαγγελέας υπάρχει;;

    4. του πεταχτηκαν τα ματια απ την πολλη πουτσα που αρπαζει ο κωλος του. τα ξερει η μαρεβα…

    5. 41%….ΑΝ ΘΥΜΆΜΑΙ Η ΡΌΔΟΣ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ….41% ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ

    Comments are closed.