ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «Κ@ΛΟΠΑΙΔΟ» ΡΟΥΦΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    C

    Και ξαφνικά, την περασμένη Τετάρτη, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, η διοίκηση του οποίου πρόσκειται στην παράταξη της ΝΔ, εξέδωσε μια οργίλη ανακοίνωση κατά του 37χρονου κομματικού μπούλη, Ομήρου Τσάπαλου, εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

    «Επειδή ακριβώς δεν θα δοθεί η παράταση και θεωρούμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τέλος του μήνα, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διακοπές τον Αύγουστο, όπου παραδοσιακά οι γυναίκες λογιστών παραπονιούνται όταν δίνουμε παράταση τέλος Αυγούστου, ή τέλος Σεπτεμβρίου, πως οι λογιστές κάθονται στο σπίτι και δεν πάνε διακοπές…», ήταν η ακριβής δήλωσή του, μόλις μια μέρα πριν δοθεί τελικά παράταση έως τις 2 Αυγούστου! Λίγη ώρα μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του, η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τον υπουργό «να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο». Ο 37χρονος εμφανίζεται συχνά – πυκνά, κυρίως στα τηλεοπτικά παράθυρα, για να μιλήσει για θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή τη φορά, όμως, υπερέβη τα εσκαμμένα. Αναφερόμενος στο αίτημα των λογιστών για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (διότι το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν προκαλέσει βραχυκύκλωμα στους λογιστές με λάθη παραλείψεις, νομοθεσίες και ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής), ειρωνεύτηκε τους λογιστές και τις γυναίκες τους και αυτή η δήλωση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

    Από μικρός «σέρνεται» σαν σαλιγκάρι στα γραφεία πολιτικών

    Δηλώνει πολιτικός επιστήμονας και είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός ως εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ όταν υπουργός Εργασίας ήταν και πάλι ο Κωστής Χατζηδάκης. Παραιτήθηκε από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2023 στην Α ́ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία. Όμως, ο Όμηρος Τσάπαλος δεν εκλέχτηκε. Στις πρώτες εκλογές τον Μάιο έλαβε 9.769 ψήφους, έναντι 19.920 της «τελειωμένης» Φωτεινής Πιπιλή που εκλέχτηκε τελευταία στην Α ́ Αθηνών, αλλά στη συνέχεια έχασε την έδρα στις εκλογές του Ιουνίου 2023. Ο Τσάπαλος στο βιογραφικό του δηλώνει με στόμφο ότι είναι πολιτικός, αν και μέχρι τώρα είναι μόνο πολιτευτής και έχει κομματική ιδιότητα, μέσω της οποίας διορίζεται σε θέσεις στο δημόσιο τομέα, από την αρχή μάλιστα της επαγγελματικής του καριέρας και παίρνει εργολαβικές δουλίτσες από το δημόσιο. Αν πάμε στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι έχει το προνόμιο να διορίζεται σε πολύ μικρή ηλικία σε γραφεία τύπου πολιτικών. Είναι ένα από τα στελέχη που διορίζονται σε κρατικές θέσεις και υπηρεσίες του δημοσίου, από την κρατική τηλεόραση μέχρι τα υπουργεία, όπως και άλλα άτομα τα οποία προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα της γλειφτοκρατίας. Ξεκινάει την επαγγελματική του καριέρα το 2011 όταν ήταν 24 ετών, λαμβάνοντας τη θέση Συμβούλου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών (2011-2014).

    Εργάστηκε ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Επικοινωνίας στο Γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας (2014-2016). Στο… πλούσιο για την ηλικία του βιογραφικό, ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το 2019, εργάστηκα ως Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβα την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης-ΕΦΚΑ, του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού της χώρας. Τα τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας σε πλήθος προεκλογικών εκστρατειών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όπως και σε εσωκομματικές εκλογές».

    Διπλασίασε τον τζίρο κι εξαφανίστηκε!

    Στο βιογραφικό του σημειώνει ότι, το 2015 ξεκίνησε την απασχόληση του στον ιδιωτικό τομέα, ιδρύοντας και τη δική του εταιρία, παρέχοντας υπηρεσίες επικοινωνίας και στρατηγικής σε μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για την εταιρεία Strategycom Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, η οποία εδρεύει στα Μέγαρα και έχει διαχειριστή τον Όμηρο Τσάπαλο. Η εταιρεία αυτή, πήρε στη συνέχεια κάποιες δουλειές από το δημόσιο, όπως ενδεικτικά αναφέρεται η ανάθεση διαχείρισης των social media της Ειδικής Γραμματείας του υπουργείου Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το οποίο τής έχει επιβάλει αναστολή καταχώρησης. Η αναστολή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, ενώ η τελευταία καταχώρηση 14 Μαρτίου 2023, αφορά την καταβολή του αρχικού κεφαλαίου κατά τη σύσταση της εταιρείας το 2015!

    Επίσης, ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι του 2019, όταν διπλασιάστηκε ο τζίρος στα 121.582 ευρώ, από 58.784 ευρώ το 2018. Από τότε, αγνοούνται οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας… Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι μεν υποχρεωμένος κάθε χρόνο να ενημερώνει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, ωστόσο, κυρώσεις δεν επιβάλλονται από το ΓΕΜΗ σχεδόν ποτέ, ή αν επιβληθούν, πρόκειται για ένα αστείο ποσό.

    Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Φάτσα σαλιαγκα .
      Τα αρπάζει το παιδάκι χωρίς να δίνει ισολογισμό.
      Κακούργημα .
      Κλαπα ακούς ?

    2. ψηφιζει τελικα ο λαος,το πιστευει κανεις αυτο ,ευχομαι να κανω λαθος,αλλα ειδατε εσεις εστω ενα κομμα ,να ζητησει επανακαταμετρηση,ουτε ενα,γιατι; εεεε θα το μαλωσει το αφεντικο και ξερεται ποιος ειναι αφεντικο παιδες

    3. Στέφανε κάνε ρεπορτάζ, τι ρουφάει ο νεαρός…..

    4. ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ
      ΟΧΙ ΚΑΙ 41 % …….41 ΕΠΙ 50% ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΕΙΝΑΙ 20,5 % ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,
      ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΦΤΩΧΟΣ, ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΔ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.

      1. Το δικό σου κόμμα τι ποσοστό έχει μαζι με την αποχή? Φτάνει 5% ?

    5. Αλλου πιδι εινει δαυτου? Δεν μας εφτανει ου εικονουστασσης!? Τσι μιζας του καγκιλου απ τα δανεικα που ζει ου τοπους!

    6. Ο 37χρονος είναι γνωστός…..Για αυτό κι έφτασε τόσο ψηλά….

    7. Δηλ. σα να λέμε κάτι από Γκρουεζα…..
      Και δεν μου λες ρε Γκρουεζα, εσύ τι δουλειά κανεις;;;

    8. Εάν ισχύει, ότι (ο εκπρόσωπος του υπουργείου εθνικής οικονομίας) δεν δημοσιοποιεί τους ισολογισμούς της προσωπικής εταιρείας του ως οφείλει;
      Δεν χωράει καμία δικαιολογία στον υπουργό, εάν τον αφήσει, να παραμένει στην συγκεκριμένη θέση
      Η πλειοψηφία των πολιτών στενάζει πληρώνοντας φόρους και φόρους και φόρους

    9. Γλυφοντας-Ερποντας και ε τα κερατα του. Ετσι ανεβαινει κανεις …..

    10. Ειναι η τελευταια τους 4ετια γιαυτο οτι φανε κ οτι πιουνε κ οσα αρπαξει ο κωλος τους

    11. Αφού βρέθηκαν και τον ψήφισαν 9769 τι να πει κανείς, ενα γλοιώδες σκουλήκι που σέρνεται από γραφείο σε γραφείο για τη κονόμα.

    12. Σιχαματα που φηφιζεται νεα δημοκρατια αυτα τα σκουπιδια που μας κυβερνουν λουστητε τα

    13. Aυτους ψηφιζετε,αυτοι σας αξιζουν!Ετσι να σας τα λενε και καταμουτρα

    Comments are closed.