ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: ΥΨΙΣΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Ο ΚΟΥΡΤΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΖΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

    Κοινοποίηση:
    ΣΕΡΒΟΙ

    Δύο νέα οδοφράγματα έστησε σήμερα (27.12.2022) η Σερβία στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα, με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στο Κόσοβο.

    Βαριά φορτηγά της Σερβίας φορτωμένα με άμμο και μπάζα έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε οδικές αρτηρίες που οδηγούν από το νότιο στο βόριο τμήμα της πόλης του Κοσόβου, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

    σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

    Οι Σέρβοι προέβησαν στην κίνηση αυτή εξαιτίας των προειδοποιήσεων που έφταναν από την Πρίστινα ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων που έστησαν πριν από 18 ημέρες στο βόρειο Κόσοβο.

    Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι σε δήλωσή του την περασμένη Κυριακή είχε χαρακτηρίσει «πολεμικά» τα οδοφράγματα των Σέρβων.

    «Πρόκειται για οδοφράγματα ανθρώπων με σκούρες στολές, ανθρώπων που είναι κοντοκουρεμένοι, με γένια, οδοφράγματα Βάγκνερ. Έχουν όπλα και στήνουν οδοφράγματα όχι για να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων αλλά για να αμυνθούν να πυροβολήσουν στα οχήματα που πλησιάζουν. Αυτά λοιπόν είναι πολεμικά οδοφράγματα» δήλωσε στην βοσνιακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα istraga.ba ο Άλμπιν Κούρτι.

    Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο (KFOR) στρατηγό Αντζέλο Μικέλε ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και δήλωσε ότι αν δεν το πράξει η KFOR θα αναλάβει δράση η αστυνομία.

    Το Βελιγράδι αντέδρασε άμεσα στις προειδοποιήσεις αυτές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τον στρατό και την αστυνομία.

    «Μετά τον εξοπλισμό των Αλβανών και την αύξηση της μαχητικής τους ετοιμότητας θα λάβω όλα τα μέτρα για να προστατεύσω τον λαό μας και να διαφυλάξω την Σερβία» διεμήνυσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

    Ακολούθησε δήλωση του υπουργού Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς ο οποίος ανέφερε ότι με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας διέταξε τον σερβικό στρατό να βρίσκεται «στον υψηλότερο βαθμό μάχιμης ετοιμότητας, δηλαδή στο επίπεδο της χρήσης ένοπλης ισχύος».

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς επίσης ανέφερε ότι αυξήθηκε και η ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

    «Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας και ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων διέταξα την αύξηση σε κατάσταση μάχης της ετοιμότητας της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τίθενται άμεσα υπό την διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο» αναφέρει στο μήνυμά του ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ…

    2. Βασικά ρε τεφαλοκεφαλε εσενα προσωπικά ο Ron Jeremy’s σου εχει κανει την οπισθια οπή αφοδευσης σαν το σουρωτήρι του Τάκη Τσουκαλα .
      Για κατσε πάνω σε αλεύρι να δούμε ρε κανέναν πυργο του Άιφελ, φλωρε σκιπταριο.

    3. Μόνη λύση για ειρήνη στα βαλκάνια ειναι να μπούν όλοι εκτός Τουρκίας στην ΕΕ

    4. Οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να κρατήσουν μακριά τούς Σέρβους από πλευράς αέρα.
      Συζητάνε να μεταφέρουν αεράμυνα στην Αλβανία και στην Κροατία για να ασφαλίζονται οι διάδρομοι.Ειναι ζωτικής σημασίας αυτό, δεν θα επιτρέψει την Βάγκνερ να αναπτυχθεί.τα F15 από την Σούδα και τα F16 από Βόρεια Μακεδονία θα κόψουν εντελώς την δυνατότητα τής Σερβίας να προστατέψει το στρατό τής στο τερέν.Αν παρόλα ταύτα η Σερβία αποφασίσει να χτυπήσει ευθέως την Αλβανία, τότε θα επιτεθεί (πρώτη) σε χώρα μέλος ΝΑΤΟ. Και εκεί θέλει δεν θέλει, θα μπει στο χορό και η Ελλάδα. Μεγάλη σημασία θα έχει το Μαυροβούνιο, πού είναι σε πορεία ένταξης στην ΕΕ. Προμήθεια από θάλασσα θα πρέπει να περνά από το Μαυροβούνιο (από Κροατία σίγουρα δεν περνάνε)
      Ούτε 30 ημέρες βομβαρδισμό δεν θα αντέξει η Σερβία, και το ξέρει. Χάρτινο λιοντάρι 🦁 .
      Ούτε καύσιμα δεν θα έχει,αν ξεκινήσει το εμπάργκο. Θέλουν δεν θέλουν, θα καθίσουν στο τραπέζι, και θα τα πούνε,δεν τούς παίρνει για κάτι άλλο.Η Μελονι έχει συμφέρον στο Κόσοβο, όλα τα ορυχεία τα έχουν ιταλικές εταιρείες. Και από την Ελλάδα, οι Αλβανοί – Κοσοβαροι δεν έχουν κάποιο παράπονο, το γραφείο εμπορίου λειτουργεί μία χαρά, και χωρίς κάποιο εμπόδιο. Η αναγνώριση τών διαβατηρίων Κοσόβου (σαν ταξιδιωτικά έγγραφα) από την Ελλάδα, μόνο σαν κίνηση καλής θέλησης μπορεί να ερμηνευτεί.Και γενικά η Ελλάδα, δεν έχει σταθεί εμπόδιο στο παρελθόν σε υποβολή εμπάργκο στην Σερβία. Δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνετε τόσο μεγάλο θέμα, αφού ο Άλμπιν Κούρτι λογικά θα ενημέρωσε την Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.Τα Βαλκάνια ανοίκουν στην δύση.

    5. Η μητροβιτσα γενικά τα πανεπιστήμια εδαφών αυτών ηλληρικων έχουν μεγάλη συνεργασία με Σλοβενία όχι τόσο με Τεργέστη έχει ποιο πολιτισμική ταυτότητα κλπ

    6. Οι γνωστοί γ@μημενοι μπ@στ@ρδοι πάλι κρύβονται από πίσω, Γερμανοί Αμερικανοί και Βρετανοί. Αυτές οι π@υτανες κάνουν συνεχώς δολιοφθορες και προκαλούν επαναστάσεις για να καταλάβουν άλλες χώρες και λαούς. Οι Ιρανοί, οι Ρώσοι κτλ, δεν μπορούν να καταλάβουν πως μόνο με το ίδιο νόμισμα πρέπει να τους πληρώσουν?

    7. Χέστηκαν πάνω τους τα αλβαναρια. Όχι όπως εδώ που καλοπερνάνε. Θα τους περάσουν οι Σερβοι από σούβλα. Ο Αλμπι που γράφει εδώ που είναι; τον χάσαμε τον Αλβανό. Μούγκα.

      1. Ελα να δεις τον Κατσιφα και τον Άγιο Πέτρο ,αλλά που ,φούστα και φλωρο δεν πάνε στο στρατό ,ουστ βρε γύφτο να πας στα Ιμια και στην Κύπρο και μετά ελα μάζεψε τα κόκαλα του παπου σου εδώ στα βουνά μας γιατί βρομάνε

        1. Στα Ίμια και στην Κύπρο έγινε προδοσία όχι μάχη – ο ελληνικός στρατός δεν ηττήθηκε.Το 1940 φαλάγγι σας πήραμε κι εσάς ΚΑΙ τους μακαρονάδες.Στις μέρες μας δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο από το να στείλουμε 20 f-16 να σας κάψουμε όλους με βομβες φωσφόρου …

          1. Εσυ είσαι ο γύφτος ,για δες το δέρμα σου στον καθρέφτη .από που όσο που τώρα είσαστε και Σερβία ,γύφτο φάρα επαρχία της Τουρκίας και της Ρώμης μια ζωή .από μας κάνατε κράτος με τους Αλβανούς είδατε φως μας κανείς και τον σκληρό ,ουστ γύφτο ΚαραΤσαφερ

            1. Ρε τράβα να πουλήσεις καμία πρέζα και όργανα παιδιών στους Δυτικούς για να έχετε την προστασία τους.

            2. Για πες μας ποιοι ήταν οι αλβανοί που έκαναν κράτος την Ελλάδα; να γελάσουμε!

            3. Πολλά νεύρα. Ακόμα σε κωλομπαράκι δουλεύει η γυναίκα σου μάλλον για να σε ταίζει σπερματοευρώ.

      2. Αγάπη.
        Εδώ είμαι, μόνο για σένα.
        Σύνελληνα
        😉
        ΕΛΔΥΚ
        2019 Α ΕΣΣΟ

    8. Κτούρτι χέστηκες μακάκα. Οι μαγκιές σου ήταν κλανιές. Δεν πρόκειται να σε στηρίξει κανείς. Θα σε λιανίσουν οι Σέρβοι, που έχουν και δίκαιο εδώ που τα λέμε.

    9. ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΣΑΡΒΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.. ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΝΑ ΣΑς ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

      1. Να ζακετα να πάρεις πριν πας στους Σέρβους…

    10. Καραγυφτοι Κοσσοβαροι πολυ γρηγορα ξεχασατε τους ΝΑΤΟικους βομβαρδισμους που σκοτωνανε τους προγονους σας στα καραβανια της προσφυγιας το 99!
      Εισαστε αξιοι της τυχης σας!

    11. Εύχομαι ολόψυχα να ξεκληριστούν τα αλβαναριά

    12. Αδερφια Σερβοι πηδειχτε τα γυφταρια χωρις ελεος! Ο Θεος μαζι σας και εμεις οι ομοδοξοι εθελοντες στο πλευρο σας!

      1. Αυτό κάνουμε στην Κύπρο και στα Ιμια ,ελα να τα πάρεις

        1. Βουλωστο ρε κωλοαλβανε κατσαπλια.

        2. Μη βγάζεις τόσο μίσος επειδή είσαι τηγανοκέφαλος και με πεταχτά αυτιά. Ίδιος ο πατέρας σου.

          1. Η Ελλάδα είναι Τουαλέτα ,η Έλληνες άνδρες είναι γει και η Ελληνίδες έχουν μουστάκι ….αυτά τα λει ο Jeremy Clarkson ,,,,,ουτε 0.005% είναι η Έλληνες στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Χιτλερ .χώρα τον Αλβανών και Σλάβων με τα Ελληνικά του Otto.θα σας γλεντάμε καλά εμείς αυτό να το θυμάστε δεν έχετε δει τίποτα ακόμα

            1. ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

    Comments are closed.