“ΛΑΓΟΣ” Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ – ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ – ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ – ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ”

Κοινοποίηση:
attikiodos-latsco

Ένας προς ένας αποκαλύπτονται οι κρυφοί όροι της συμφωνίας παραχώρησης της Αττικής Οδού στον αγαπημένο του Κυριάκου Μητσοτάκη κι έναν από τους εθνικούς εργολάβους, Γιώργο Περιστέρη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής  οδού, ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕ∆ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.». Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση. Η  συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης. Για την κίνηση αυτή, η πλευρά Λάτση επένδυσε περί τα 77 εκατ. ευρώ. Το ποσό προέκυψε με βάση τα ίδια κεφάλαια που επένδυσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να πάρει την παραχώρηση.

Σε 5 χρόνια θα την έχει ξεκοκαλίσει ο εθνικός εργολάβος

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη συμβολαιογραφική πράξη ίδρυσης της εταιρείας ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ Ο∆ΟΣ (που απορρέει ασφαλώς από τη Σύμβαση Παραχώρησης), ο βασικός μέτοχος (ήτοι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) δύναται να μεταβιβάσει εντός των πρώτων 5 ετών της διάρκειας της Παραχώρησης, ποσοστό έως 49% σε τρίτους, χωρίς ωστόσο να απωλέσει την πλειοψηφία του 51%. Υπενθυμίζεται πως, είχε προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον κατά την περίοδο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, το οποίο αποδεικνύεται πως δεν «κόπασε» ούτε μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πηγές του παραχωρησιούχου έχουν, εξάλλου, αναφέρει πως εφόσον εκδηλωθεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και συμφέρουσα πρόταση (σ.σ. όπως φανερώνει η συμφωνία με Latsco), η εταιρεία είναι ανοιχτή για διάθεση ποσοστού. Επισημαίνεται δε, ότι με βάση τη σύμβαση προβλέπεται και η δυνατότητα εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟ ΚΟΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΑΠ ΕΥ ΘΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΓΩ EΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ

  2. Αν πήγε στην Λατση μάλλον θετικό μου ακούγεται. Το θέμα ειναι να βρίσκεται σε Ελληνικά χέρια και όχι σε ξένους. Η Λάτση μάλιστα πιστεύω αποτελεί εγγύηση για καλή λειτουργία.

Leave a Response